Eurydice Slovenija Poročilo OECD o dijakih, računalnikih in učenju

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Poročilo OECD o dijakih, računalnikih in učenju

Na spletišču OECDiLibrary je dne 16. 9. 2015 objavljeno poročilo OECD Dijaki, računalniki in učenje: Ustvarjamo povezavo ("Students, computers and Learning: Making the connection") (.pdf, Beri online)

Ali so učilnice opremljene z računalniki? Ali je to pomembno? Poročilo Dijaki, računalniki in učenje: Ustvarjamo povezavo proučuje razvoj v zadnjih letih dostopnosti do informacij in naprav informacijske komunikacijske tehnologije (IKT); načina, kako dijaki uporabljajo te informacije in naprave ter kako izobraževalni sistemi in šole vključujejo IKT v učne izkušnje dijakov. Poročilo na podlagi rezultatov raziskave PISA 2012 poišče razlike v dostopnosti in uporabi IKT, t. i. "digitalni razkorak", ki so povezane s socialno-ekonomskih statusom, spolom, geografsko lokacijo in šolo, ki jo otrok obiskuje. Poudari, kako pomembno je krepiti zmožnosti dijakov krmariti skozi digitalna besedila. Proučuje tudi odnos med dostopnostjo računalnikov v šoli, uporabo računalnikov v učilnici in dosežki dijakov pri preverjanju znanja PISA. Poročilo zaključi, da je dijake treba najprej opremiti s temeljnimi spretnostmi bralne in matematične pismenosti, da bodo zmožni polno sodelovati v hiperpovezani in digitaliziranih družbi 21. stoletja.- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 
Prispevki
220
Naziv
profesor matematike in računalništva
Zavod
/
Področje
  1. Osnovna šola
@Mladi učitelj ,

imam občutek, da generacija "digitalnih domorodcev" zelo dobro obvlada vse tehnološke novosti, ni pa ustrezno pismena. Strinjam se s poročilom. Najprej bi jih bilo treba tudi računalniško opismenjevati, tako tudi matematično in bralno.
 

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.065
Naziv
profesor
imam občutek, da generacija "digitalnih domorodcev" zelo dobro obvlada vse tehnološke novosti
To je zelo relativno kaj pomeni obvladati. Imam občutek, da preveč npr. najstniki preveč zgolj klikajo po spletu, uporabno iskanje oz. izogibanje spletnim pastem pa je bolj kot ne zapostavljeno. Se strinjam, da bi jih morali tukaj učitelji že v osnovni šoli bistveno bolje pripraviti, seveda pa predvsem doma starši, ampak ponavadi se tam zatakne.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu