Pomanjkljivosti vzgoje?

Trenutno berete:
Pomanjkljivosti vzgoje?

Prispevki
220
Naziv
profesor matematike in računalništva
Zavod
/
Področje
  1. Osnovna šola
@Mladi učitelj , mislim da bi bolj kot to, da se razreši ravnatelja, moglo v šole uvesti vrednote, kot so strpnost do drugih učencev, enakopravnost, pravičnost itd ... otroci znajo biti še kako "žleht".
 

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.027
Naziv
profesor
Vsekakor je primanjkljaj pri vrednotah, o razrešitvi ravnatelja pa ne morem soditi, saj mi podrobnosti niso znane. Morda so bile storjene napake, ki se od nekoga na vodstvenem položaju ne pričakuje, morda pa ne. Za to imamo pristojne inštitucije, da opravijo svojo nalogo. In ne, to niso mediji.

otroci znajo biti še kako "žleht"
Da ne govorim o odraslih... :)
 
Prispevki
220
Naziv
profesor matematike in računalništva
Zavod
/
Področje
  1. Osnovna šola
@Mladi učitelj , seveda, saj se strinjam z vami ... Mediji imajo itak po mojem mnenju prevelik vpliv na družbo nasploh. Samo hotel sem reči, da so lahko tudi otroci zelo žleht in nesramni do sovrstnikov, lahko pa tudi do učiteljev. Seveda pa to velja tudi za odrasle ... ;)
 

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.027
Naziv
profesor
Nazadnje urejeno:
Strokovni delavci in predvsem vodstvo šole bi takšnim problemom moralo biti kos. Saj zato pa s(m)o tam. Res je, da določene težke situacije niso v šoli vsakodnevno, zato pa je potrebno pravilno odreagirati ko in če nastopijo.

Zmeraj pa je najbolje probleme reševati takrat, ko se jih opazi in trajajo že nek določen čas. Če se prepozno odreagira, so lahko posledice za vse vpletene bistveno hujše. Seveda pa ni zmeraj enostavno najti pot. Vendar menim, da se z voljo in sodelovanjem marsikaj da.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu