SIO Pomahajmo v svet

Trenutno berete:
SIO Pomahajmo v svet

V začetku šolskega leta smo se najstarejša skupina v vrtcu Pikapolonica, Bistrica ob Sotli vključili v projekt Pomahajmo v svet. Odločili smo se, da bomo celo šolsko leto »mahali« v državo Litva. Projekt obsega pet prstov in sicer palec – to sem jaz, kazalec – jaz in moj vrtec , sredinec – jaz in moja družina, prstanec – jaz in moje mesto in še mezinec – jaz in moja država. Komunikacija poteka preko aplikacije »Say hello« na kateri lahko objavljamo fotografije, zapisujemo komentarje in se dogovarjamo za srečanja. Klic pa poteka preko skypa . Vzgojiteljice med seboj komuniciramo v angleškem jeziku.

V začetku smo spoznali sebe, svoje prijatelje in to prijateljem v Litvo z risbo, prepevanjem in deklamiranjem tudi predstavili. Prav tako so se tudi oni nam prestavili nam v njihovem jeziku prepevali in deklamirali.

Pri drugem prstu smo natančneje spoznali naš vrtec, šolo. Naredili maketo šole/vrtca, spoznali poklice v vrtcu/šoli, risali dnevni red in spoznavali uro, risali vrtec od zunaj,..Pri drugem klicu smo jim vse to kar smo se naučili zaplesali in zapeli pesem v angleškem jeziku ter jim z risbami otrok predstavili naš dnevni red. Da pa lahko naši prijatelji v Litvi lažje razumejo smo uporabljali pantomimo. V Litvo smo poslali tudi naše glinene izdelke in sicer so otroci iz gline modelirali vrtec. Prav tako smo tudi mi dobili paket, katerega so se otroci zelo razveselili.

Pri tretjem prstu pa smo se pogovarjali o družini. Otroci so se podrobneje seznanili od kje prihajajo njihovi stari starši in to tudi na zemljevidu Slovenije označili. Spoznali smo poklice staršev in jih gibalno uprizorili. V vrtec smo povabili dedka, ki nas je naučil dve njegovi pesmi in nas tudi ob tretjem klicu v Litvo spremljal s harmoniko. Pri tretjem klicu se je pridružilo tudi nekaj staršev.

Do konca šolskega leta nas čakata še dva klica. Spoznali bomo zanimivosti kraja Bistrice ob Sotli in Slovenije, katero smo že tekom šolskega leta malo spoznali.

Prispevek: Karmen Jesenko, dipl. vzg.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Na spletni strani Sveta Evropske unije je objavljeno poročilo Sveta za izobraževanje, mladino...
Odgovori
0
Ogledi
86
  • Članek
Ali so zaposleni v vzgoji in izobraževanju, ki so 9. marca stavkali, upravičeni do nadomestila...
Odgovori
0
Ogledi
108
  • Članek
Izpolnjevanje pogojev za plačilo nadomestila plače zaposlenim, ki so 9. marca sodelovali v...
Odgovori
0
Ogledi
158
  • Članek
Slovensko izobraževalno omežje (SIO) obvešča, da bo marca potekal spletni tečaj MOST/MOOC za...
Odgovori
0
Ogledi
131
  • Članek
Mladi v starosti med 18 in 29 let vabljeni k prijavi na razpis za članstvo v svet mladih...
Odgovori
0
Ogledi
126
  • Članek
Na spletni strani Sveta Evropske unije je objavljeno poročilo Sveta za konkurenčnost, ki se je...
Odgovori
0
Ogledi
101

Zadnji prispevki

Na vrhu