Pogoji za pripravnika

Trenutno berete:
Pogoji za pripravnika

Pridružen
14. avg 2014
Prispevki
6
Naziv
učiteljica biologije in kemije
Področje
  1. Osnovna šola
Živjo!

Trenutno zaključujem četrti letnik dvopredmetnega študija na Pef v Lj. Septembra bom diplomirala in naslednje šolsko leto študij nadaljevala na podiplomskem študiju. Zanima me, če potem za prijavo na pripravništvo morem imeti že zaključeno podiplomsko izobrazbo (tudi magistrsko nalogo z zagovorom in vse) ali je mogoče kakšna šansa da se na pripravništvo prijaviš brez tega? Hvala za odgovore!
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pozdrav!

V Pravilniku o pripravništvu strokovnih delavcev na področju vzgoje in izobraževanja piše:
Na razpis se lahko prijavi, kdor izpolnjuje pogoje o izobrazbi za strokovnega delavca v vrtcu oziroma šoli, določene z zakonom in drugimi predpisi, lahko pa tudi, kdor nima pedagoške, pedagoško-andragoške oziroma specialno pedagoške (v nadaljnjem besedilu: pedagoško-andragoške) izobrazbe, če izpolnjuje druge pogoje o izobrazbi za strokovnega delavca, določene z zakonom in drugimi predpisi (v nadaljnjem besedilu: kandidat).

Kandidati se lahko prijavijo na razpisano pripravniško mesto za sklenitev delovnega razmerja ali za opravljanje volonterskega pripravništva. Kandidat lahko za primer, da se na podlagi kriterijev prednostnega vrstnega reda, določenega z razpisom, ne uvrsti med pripravnike s sklenjenim delovnim razmerjem, na razpisu kandidira za opravljanje volonterskega pripravništva.

Kandidat se na razpis prijavi na obrazcu, ki je kot priloga 1 sestavni del tega pravilnika.

Torej, imeti morate pogoje za zaposlitev (razen strokovnega izpita, seveda), da se lahko prijavite na pripravništvo.
 
Bom kar tukaj vprašala nekaj glede moje situacije.
Trenutno imam absolventsko leto (imam še mag nalogo in en izpit). Študiram smer pedagogika in sociologija. Na pripravništvo za oš/sš vem, da se ne morem prijaviti, ker še nisem zaključila druge stopnje. Vendar pa imam končano prvo stopnjo pedagoške izobrazbe (prof.pedagogike in andragogike), in po zakonu, lahko s pedagoško izobrazbo opravljaš strokovni izpit za vzgojitelja. Se torej lahko, še med absolventom, prijavim na razpis za pripravništvo vzgojiteljice? Tako bi naredila pripravništvo za vzg. + strokovni izpit, ko bi zaključila še mag. pa bi opravljala pripravništvo še v oš ali sš in tudi tam naredila strokovni izpit (za svetovalnega delavca/učitelja sociologije).
+ Ali lahko opravljam tudi pripravništvo na mestu pomočnice vzgojiteljice in opravljam potem strokovni izpit za vzgojiteljico?

Najlepša hvala, če si bo kdo vzel čas za odgovor.
 
Torej, če opravim pripravništvo + strokovni izpit za vzgojitelja.. Kaj moram potem še opraviti za svetovalnega delavca/učitelja? Samo pripravništvo? Ni strokovni izpit (vsaj esej) nič drugačen?
 
Zanimivo. Ampak, po tem merilu: "
Trajanje pripravništva
Pripravništvo traja:
• za pripravnike s srednješolsko izobrazbo 6 mesecev,
• za pripravnike z višješolsko izobrazbo 8 mesecev,
• za pripravnike z visokošolsko izobrazbo 10 mesecev."
moram v vsakem primeru, ne glede na katero delovno mesto se prijavim, z uni izobrazbo opravljati 10 mesecev pripravništva (tudi v vrtcu kot pomočnica)?

Hvala za odgovor in potrpljenje. :)
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu