Podpisovanje Peticije za ureditev pripravništev in zaposlovanja mladih v VIZ

Trenutno berete:
Podpisovanje Peticije za ureditev pripravništev in zaposlovanja mladih v VIZ

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Do tega trenutka smo s peticijo uspeli zbrati nekaj več kot 2600 podpisov podpore. Kot že veste, smo besedilo peticije 18. 1. predstavili na javni tribuni o pripravništvih v organizaciji Sindikata Mladi plus. Poleg njih so peticijo podprli tudi v Študentski organizaciji Slovenije in Študentski Iskri, med drugim pa sta jo podpisala in delila tudi vodja poslanske skupine ZL Luka Mesec in predsednica NSi Ljudmila Novak.
Prošnjo za širjenje peticije po njihovih kanalih smo naslovili tudi na Glavni odbor Sviza, vendar za zdaj še ni povsem jasno, zakaj do tega ni prišlo.
Prav tako je bila problematika predstavljena predsednici Odbora za izobraževanje, znanost, šport in mladino Mirjam Bon Klanjšček, ki je obljubila, da se bo za pojasnila obrnila na MIZŠ.
Poziv MIZŠ za ureditev pripravništev in zaposlovanja mladih v VIZ je bil poslan tudi ministrici za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti dr. Anji Kopač Mrak. Kabinet MDDSZ od MIZŠ pričauje odgovor v zvezi s pozivom.

Ko bo objavljen ponovljen javni razpis Prva zaposlitev v VIZ, se bomo do njega na forumu tudi opredelili in se primerno (kritično) odzvali. Prav tako bomo po preteku roka, ki je določen v peticiji (15. 2. 2016), glede na odziv MIZŠ pripravili primerno sporočilo za javnost.

Za zdaj v dejavnostih v zvezi s peticijo bolj ali manj aktivno sodeluje 13 uporabnikov foruma Mladi učitelj. Vsaka pomoč in predlogi ostalih zainteresiranih uporabnikov foruma so še vedno dobrodošli.
 
Glede na trenutni razvoj dogodkov v zvezi z urejanjem pripravništev in razpisi za zaposlovanje mladih smo se v skupini, ki je pripravila peticijo, odločili, da zbiranje podpisov podaljšamo še vsaj do konca roka za prijavo na ponovljeni JR za izbor operacij "Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016" oz. do rezultatov njegove uspešnosti.
Zato vsi še naprej vabljeni k podpisovanju in deljenju peticije!
 
Zanima me, kaj smo dosegli s peticijo? Niti v javnost nam je ne uspe spravit, kaj pa MIZŠ pravi? Saj se sploh n odzivajo verjetno, kot na vse ostalo ... Žalostno ...
 
Zanima me, kaj smo dosegli s peticijo? Niti v javnost nam je ne uspe spravit, kaj pa MIZŠ pravi? Saj se sploh n odzivajo verjetno, kot na vse ostalo ... Žalostno ...

Dosegli smo skoraj 3000 podpisov! Peticija je bila predvsem način širjenja in ozaveščanja ljudi o tej problematiki. Bomo pa podpise peticije predali pristojnemu organu. Z njo smo dosegli tudi druge cilje, ampak o tem nekoliko kasneje...
 
Peticija je bila v javnosti v tolikšni meri, da smo z njo uspeli zbrati nekaj čez 2800 podpisov. Bila je omenjena tudi v prispevku TV SLO. Bo pa v kratkem tudi uradno vložena na Komisijo za peticije ter za človekove pravice in enake možnosti Državnega zbora RS.
 
Hvala za hitre odgovore. Iz dneva v dan si zatiskam oči in upam, da nismo v takem "dreku". Hvala vsem tistim, ki se trudite z urejanjem peticij in priklicom medijev. Še več bi nas moglo biti! Upajmo, da bo v tem letu še kakšna možnost za opravljanje pripravništva.
 
Pozdravljeni, zanima me kaj se je nato zgodilo s peticijo, je bila zavrnjena?
Sama sicer nisem vedela, da bi jo lahko lani podpisala, če bi videla bi jo pa sigurno ;).
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Je imel kdo za ustavno zreditev v komisiji Sabina Lukavačkić in katera vprašanja ste dobili?
Odgovori
0
Ogledi
505
Uporabnik gajrez je objavil novo gradivo: Državna ureditev Slovenije - tabela - Tabela državne...
Odgovori
1
Ogledi
765

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu