Podjetniške ideje ne smejo ostati le v naših mislih!

Trenutno berete:
Podjetniške ideje ne smejo ostati le v naših mislih!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Prispevki
3
Zavod
Primorski tehnološki park
Področje
 1. Osnovna šola
 2. Poklicne in strokovne šole
 3. Gimnazija
 4. Višja strokovna šola
 5. Visoka šola
Pozdravljeni,

ker menim, da je na tem forumu veliko takšnih, ki si želite vpeljati veščine podjetnosti, ustvarjalnosti in kreativnosti v pedagoški proces, objavljam novico o vseslovenskem podjetniškem tekmovanju POPRI, na katerem lahko tekmujejo mladi v treh kategorijah (osnovnošolci od 7. do 9. razreda, dijaki in študentje ter ostali mladi do 29. let, ki še nimajo svojega podjetja), ki ga organiziramo v Primorskem tehnološkem parku.

Ne želim vam pobrati preveč časa z dolgim tekstom, ker je večino informacij vključenih v spodnje sporočilo, zato bi vas na tem mestu le povabila, da v kolikor imate kakšna vprašanja glede poteka tekmovanja, bom na njih z veseljem odgovorila!

Lep pozdrav,
Sanja Gorjan

-------------------------------------
Vrtojba, 15. februar 2017 – Do prijave na vseslovensko tekmovanje za podjetniške ideje med mladimi POPRI je še en mesec. Na tekmovanju, ki je lani k sodelovanju pritegnilo kar 95 ekip iz cele Slovenije, lahko mladi v treh kategorijah tekmujejo s svojimi inovativnimi idejami in prototipi. Letošnje tekmovanje bo še bolj napeto, saj bosta dve ekipi iz vsake kategorije pridobili možnost predstavitve pred občinstvom velikega odra Slovenskega narodnega gledališča Nova Gorica. Poslovne modele bo z namenom omogočanja priložnosti za mlade podjetne talente, ocenjevala strokovna komisija, ki bo večinoma iz vrst gospodarstva.


»V lanskem letu smo zabeležili 60% rast v številu prijav, v letošnjem letu pa pričakujemo znaten preskok v kakovosti podjetniških projektov. Po vsej Sloveniji se namreč odvija vse več podjetniških delavnic, na katerih mladi lahko pridobijo dodatno znanje. K sodelovanju želimo pritegniti aktivne posameznike, ki bodo preko tekmovanja dobili priložnost za uresničitev svoje ideje, sklenitve različnih vrst sodelovanja s podjetniki v vlogi strokovne komisije, in dvig zaposlitvenih in podjetnih kompetenc mladih,« pravi vodja tekmovanja POPRI, Maja Rajer Obid iz Primorskega tehnološkega parka.

Do roka prijave (13. marec) je še en mesec, v tem času pa smo že prejeli prve podjetniške projekte, tekmovanje smo predstavili na šolah po Sloveniji, novico o tekmovanju pa je delilo že več kot 50 osnovnih, srednjih šol in visokošolskih zavodov, ki bodo svoje učence, dijake in študente spodbujali k prijavi.

Pisnim prijavam bo sledilo ocenjevanje strokovne komisije, že 30. marca pa bo znano, katerih 10 ekip v posamezni kategoriji si bo prislužilo mesto v polfinalu tekmovanja. Polfinalisti se bodo na dan 6. aprila dopoldan predstavili pred državno strokovno komisijo, ki bo 2 najboljšim ekipam omogočila nastop na velikem odru Slovenskega narodnega gledališča v Novi Gorici.

Letošnja zaključna prireditev bo še posebej veličastna, saj bo občinstvo poleg bogatega družabnega programa, tik pred razglasitvijo zmagovalcev, imelo možnost poslušati predstavitve idej dveh najboljših ekip v vsaki kategoriji.

Znani so prvi trije ocenjevalci

Lani smo k sodelovanju povabili kar 22 člansko komisijo, ki so jo sestavljali startup podjetniki, ključni kadri v večjih podjetjih, pedagoški delavci in svetovalci iz podjetniških podpornih okolij. Razkrivamo prve tri člane letošnje strokovne komisije, ki se nam bodo pridružili:

 • Lojze Bertoncelj, CorpoHub in 30Lean, mentor podjetnosti in podjetništva v večjih organizacijah, podjetniških pospeševalnikih, inkubatorjih in šolah. Moderator 10+ startup vikendov,
 • Majda Dodevska, Solis PR, nekdanja novinarka in urednica, strokovnjakinja za marketing in odnose z javnostmi ter soustanoviteljica startupa Scoutee,
 • Blaž Zupan, Univerza v Ljubljani, serijski podjetnik (Optiprint, Svet magnetov, Prihranimo.si), pedagog in raziskovalec na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani.

O razlogih za prijavo in izkušnji z udeležbo na tekmovanju smo vprašali tudi lanska zmagovalca v kategoriji študentov, Yuliyo Lakutkino in Jerneja Hribarja: »V Sloveniji je ogromno inovativnih ljudi, različnih statusov, starosti, interesov itd. Številne inovacije na žalost ostanejo neznane, kajti ljudje se ne počutijo dovolj samozavestno, da bi o svojih idejah spregovorili naglas. POPRI je bilo za naju tekmovanje, ki je potrdilo praktičnost najine ideje s stališča ljudi, ki se z inovacijami srečujejo vsak dan. Prav tako je bila to še ena dodatna izkušnja na področju javnega nastopanja in priložnost za spoznavanje novih ljudi. Tekmovanje bi priporočila vsakemu, ki ima kakršnokoli idejo, saj vam lahko odpre številna vrata! Večja ozaveščenost in večje število prijav sta le potrditev, da se naša miselnost in kultura počasi spreminjata v pravo smer!«

Bodoči tekmovalci se lahko prijavijo tako, da do 13. marca izpolnijo predlogo, ki se nahaja na spletni strani POPRI (www.popri.si) ali v platformi Mikrobiz (www.mikrobiz.net/poslovni-nacrt), ki omogoča spletno izpolnjevanje več članom ekipe hkrati.

• • • • •

Več informacij:

Maja Rajer Obid, vodja tekmovanja POPRI, [email protected], T: 05 393 24 51

Spletna stran: Popri | Podjetje za prihodnost, Facebook: www.facebook.com/popripopri.
 

Priponke

 • PITCH_POPRI_JB.jpg
  PITCH_POPRI_JB.jpg
  160,2 KB · Ogledi: 83
 • Ekipa Gumistol_POPRI_JB.jpg
  Ekipa Gumistol_POPRI_JB.jpg
  137,7 KB · Ogledi: 85
 • Zaključna prireditev_POPRI_JB.jpg
  Zaključna prireditev_POPRI_JB.jpg
  307,6 KB · Ogledi: 69
 • Zmagovalca Yuliya in Jernej_POPRI_VK.jpg
  Zmagovalca Yuliya in Jernej_POPRI_VK.jpg
  153,1 KB · Ogledi: 77
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Zadnji prispevki

Na vrhu