Eurydice Slovenija Podelitev štipendij UNESCO – L´OREAL »Za ženske v znanosti« 2017

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Podelitev štipendij UNESCO – L´OREAL »Za ženske v znanosti« 2017

16. februarja je v Atriju ZRS-SAZU potekala slovesna podelitev štipendij nacionalnega programa UNESCO – L´OREAL »Za ženske v znanosti« 2017. Štipendije so prejele izjemne raziskovalke: biokemičarka Maja Marušič, farmacevtka Špela Zupančič in sintezna biologinja Tina Lebar.


»Ko sem bila sama zelo mlado dekle, je bilo podob znanstvenic v javnosti zelo malo. Kljub temu pa smo imeli tudi nekaj vzornic na tem področju. Naj omenim dr. Marijo Auersperger in dr. Aleksandro Kornhauser Frazer, ki me je naučila nekaj, kar še vedno verjamem, to je, da znanost daje znanje, da kultura daje vrednote in da vse skupaj postaja modrost,« je dejala slavnostna govorka, ministrica dr. Maja Makovec Brenčič. »Britanska Nobelova nagrajenka Ada Yonath je nekoč dejala: “Ženske tvorijo polovico populacije in svet izgublja polovico možganskega potenciala, če ne spodbuja žensk, da se odločajo za znanost,”« je še med drugim v svojem govoru poudarila ministrica.


Nacionalni program »Za ženske v znanosti« je del širšega partnerstva L'ORÉAL-a in UNESCO »For Women in Science«, ki nagrajuje znanstveno odličnost in opozarja na pomen žensk v znanosti že od svoje ustanovitve leta 1998. Je edini program, ki nagrajuje znanstveno odličnost žensk, ki delujejo v raznolikih okoljih, s podeljevanjem nagrad in štipendij ženskam z vsega sveta. Program »Za ženske v znanosti« je v Slovenijo vstopil leta 2006. Od takrat dalje v okviru programa L’OREAL Slovenija in Slovenska nacionalna komisija za UNESCO vsako leto podelita enkratno štipendijo trem izbranim slovenskim raziskovalkam.

Vir: MIZŠ, 16. 2. 2017

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu