Eurydice Slovenija Podelitev najvišjih priznanj na slavnostni seji senata UL

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Podelitev najvišjih priznanj na slavnostni seji senata UL

Rektor Univerze v Ljubljani prof. dr. Ivan Svetlik je na slavnostni seji senata Univerze v Ljubljani podelil najvišja priznanja; častni doktor, častni senator, plakete 'Pro universitate labacensi', Zlate plakete ter svečane listine mladim visokošolskim učiteljem in sodelavcem.

  • Za častnega doktorja znanosti so letos proglasili prof. Bengta Winblada za izjemne dosežke na področju raziskav starostnih demenc in za uspešno sodelovanje z Univerzo v Ljubljani.
  • Naziv častni senator, ki ga podeljujejo za pomembne prispevke h krepitvi miru in humanih odnosov v svetu ali za velike zasluge pri razvoju Univerze v Ljubljani, so letos prejeli prof. Dubravka Tomšič Srebotnjak z Akademije za glasbo, znanstveni svetnik dr. Justin Teissie na predlog Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani in prof. dr. Franz Leberl na predlog Fakultete za računalništvo in informatiko.
  • Plaketo 'Pro universitate labacensi', ki jo na Univerzi v Ljubljani podeljujejo posameznikom in organizacijam, ki s svojimi sredstvi ali delom pomembno prispevajo k razvoju materialnih možnosti univerze ali k usposabljanju njenih sodelavcev, so prejeli Krka, d. d., Novo mesto, skupina Brdo; sodelavci Univerze v Ljubljani za zavzetost pri izgradnji Fakultete za kemijo in kemijsko tehnologijo ter Fakultete za računalništvo in informatiko Univerze v Ljubljani, in Pahernikova ustanova.
  • Zlato plaketo, ki jo na Univerzi v Ljubljani podeljujejo za izjemne zasluge pri razvijanju znanstvenega, pedagoškega ali umetniškega ustvarjanja in za krepitev ugleda univerze, so letos podelili 13 posameznikom.

Več o samem dogodku in nagrajencih: UL, 1. 12. 2015

Avtor: Katja


- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Na straneh MIZŠ je objavljen javni razpis za podelitev priznanj Stanka Bloudka za leto 2022...
Odgovori
0
Ogledi
107
  • Članek
Znani so rezultati oziroma dobitniki priznanj tekmovanja iz znanja slovenščine za Cankarjevo...
Odgovori
0
Ogledi
189

Zadnji prispevki

Na vrhu