Eurydice Slovenija Po Mreži znanja 2015

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Po Mreži znanja 2015

V prostorih Biotehniške fakultete se je 26. novembra odvil Arnesov izobraževalni dogodek Mreža znanja 2015, ki ga je s pozdravnim nagovorom odprla ministrica dr. Maja Makovec Brenčič. Množična udeležba na dogodku dokazuje, da si organizacije in posamezniki s področja izobraževanja, raziskovanja in kulture aktivno prizadevajo za napredek in ustvarjanje novega znanja na področju informacijsko komunikacijskih tehnologij, je dejala v uvodu k Mreži znanja.

Kot razveseljivo je izpostavila, da se v tem mesecu zaključuje eden izmed največjih projektov MIZŠ. To je IR-OPTIKA, ki bo več kot 750 javnim zavodom zagotovila najsodobnejšo povezavo v omrežje Arnes in internet.

Ministrica je poudarila odlično nadgradnjo portala SIO, skupne vstopne točke do vseh ključnih informacij in storitev s področja celotne vertikale v izobraževanju. »Pri tem na ministrstvu z veseljem opažamo, da portal SIO hkrati postaja tudi virtualno stičišče vseh, ki ste v sodobnih storitvah zaznali priložnost za izboljšanje vašega dela.«

Potrebe na področju informacijskih tehnologij se povečujejo. Prizadevali si bomo za nadaljnje širjenje koncepta inovativnih organizacij, učiteljev in učencev, je napovedala ministrica in izrekla pohvalo in zahvalo zaposlenim na Arnesu za vse do sedaj opravljeno odlično delo.

Vir: MIZŠ, 26. 11. 2015- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu