Plačano pripravništvo razpis november 2013

Trenutno berete:
Plačano pripravništvo razpis november 2013

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Pridružen
9. nov 2013
Prispevki
5
Naziv
profesor kemije in biologije
Področje
  1. Osnovna šola
  2. Poklicne in strokovne šole
  3. Gimnazija
  4. Višja strokovna šola
Živijo.

V novembru se mislim prijaviti na pripravništvo, plačano, če bo razpisano.
Zanima me ali je realno pričakovati, da bom dobila plačano pripravništvo, imam povprečje 8,46....samo izpiti. Če štetjem še kolokvije je 8,7. Z diplomo pa še višje. Štejejo se samo izpiti ne? Torej 8,46?

Kako je bilo v preteklosti na razpisih, kako povprečje je bilo pogoj, če ima kdo podatek za zadnja leta, da mal občutek dobimo.

Pa še eno vpr., če se prijavim sedaj novembra in ne dobim plačanega pripravništva in se ponovno prijavim junija? Dobim kako + piko, glede na to da sem bila prvič zavrnjena?

Hvala za vse odgovore :)
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Vse te informacije, po katerih sprašuješ, so bile že velikokrat napisane prav tukaj na forumu. Je malo za pobrskat po starejših objavah...
Na hitro pa: na zadnjem razpisu ni bilo razpisanih plačanih pripravništev, temveč samo volonterska. Vendar pa po ZDR volonterskim pripravnikom pripadajo povrnjeni stroški za malico in prevoz, česar prej ni bilo. Po mojem mnenju, bodo tudi na naslednjem razpisu samo volonterska mesta razpisana.
Kar se pa tiče povprečja, imaš po mojem mnenju dovolj visoko, da boš že v prvo dobila pripravniško mesto. Če ga pa ne boš, boš potem, ko se boš v drugo prijavila, dobila + 1 točko.
 
Sem še enkrat pregledala, res je ja. Po prebranem res nimam možnosti, da dobim s povprečjem 8,46 plačano pripravništvo.

Ker se tudi meni ne zdi pravično, da nas vse kandidate ne glede na dokončano smer mečejo v isti koš.....pa ne mislim nič slabega...samo po moje bi mogli tudi mal smer študija gledati in med premirljivimi kandidati izbirati, koga plačati in koga ne.

Se je to na kakem razpisu v preteklosti upoštevalo oz gledalo?

Hvala, lp
 
Tudi to ne bi bilo pošteno, da bi npr. učitelje biologije in kemije plačali ... učitelje razrednega pouka pa ne. Morali bi drugače razmišljati glede pripravništva, ker delamo enako delo kot ostali učitelji, vendar da mi vse to delamo zastonj. Kar je res zelo spodbudno za učitelja začetnika ja ...
 
Hehe...brez komentarja...nism rekla, da je kdo manj vreden ali podobno...samo posebej bi nas morali obravnavati....prof mat-fiz, kem-bio, ang-nem,,....razredni pouk,.....to zagotovo niso smeri študija, ki bi jih med seboj lahko primerjal objektivno...
 
Pozitivka1

zakaj pa bi nas morali posebej obravnavat? Konec koncev imamo vsi enako stopnjo izobrazbe in vsi delamo strokovni izpit iz treh enakih področjih za vse. Smer študija pa si je vsak sam izbral. Ne vem, zakaj bi npr. učitelj matematike bil višje/nižje rangiran od učitelja npr. zgodovine? Kako bi ti zagotovila objektivno primerjavo smeri študijev? In zakaj??

Plačanih pripravništev več ni, so samo volonterska in povrjeni stroški prevoza in stroški za prehrano. Kar se tiče povprečja in + pik - tu ni nobene garancije za karkoli. Vsako leto se vpiše na pripravništva preveč ljudi. Zato se za vsak razpis posebej gleda povprečje vseh kandidatov in na podlagi tega potem določijo mejo oz. povprečje (za prej plačano pripravništvo). Ta +1 pika ni nujno, da bo na naslednjem razpisu. Spet je odvisno od števila kandidatov.

Se pa zelo strinjam s katjo1310, da bi morali malo drugače gledati na pripravništvo, saj smo pripravniki izkoriščena delovna sila. Delaš dosti in še več, saj te na šoli "porabijo" za čisto vse - od nadomeščanj, spremstev, OPB.... Na koncu pa dobiš tistih nekaj €, s katerimi si lahko natankaš avtomobil, da prideš v službo. Delaš 10 mesecev, plače pa ni - dobesedno brezplačno delaš, niti delovna doba ti ne teče, nič..... Res bi se morali zamisliti.
 
Ja se strinjam z vsem napisanim....
Res bi se objektivnost težko zagotovila ja...imaš prav...vsi se borimo....pa nam potem vse živo na misel hodi....

Da ni plačanih pripravništev? To je kot + pika odvisno od vsakega razpisa posebej,...če ga ni bilo v zadnje, ne pomeni da ga zdej tudi ne bo...kaj ne?

Hvala, lp
 
pozitivka1,

jaz na plačano pripravništvo ne bi več računala. Glede na stanje v državi in dejstvo, da so s spremembo zakona zagotovili denar za potne stroške in malico za volontersko pripravništvo, dvomim, da bodo dodatne evre dajali še za plačano pripravništvo. Sploh pa s tvojim povprečjem dvomim, da bi ga dobila. Pa ne mislim nič slabega. Ko sem se sama prijavljala lansko leto (pa so plačana pripravništva še obstajala), si moral imeti povprečje nad 8,7. Je pa to tudi odvisno od povprečnih ocen vseh, ki se v določenem roku prijavljajo.

Kolikor vidim, je vsako leto slabše. Ne samo, da večina ni dobila plačanega pripravništva, še pri volonterskem so izviseli, ker so mesta omejena!

Nikoli pa ne veš, kako bo v naslednjem roku. Povprašaj na ministrstvu.
 
Kolikor je meni znano, +1 pika ni odvisna od vsakega razpisa posebej, ampak se pristeje vedno, ko se prijavljas drugic. Glede placanega pripravnistva lahko samo ugibamo. Ko sem jaz nazadnje klicala na ministrstvo je bilo receno, da naj bi se bilo razpisano. In mislim, da je pred kratkim tudi ena punca na forumu objavila, da je dobila enake informacije. Drzimo pesti in upajmo na najboljse.
 
Ko sem se jaz prijavila na razpis za pripravništvo, je bilo za plačano pripravništvo potrebno (po spominu mislim) 8,8. To je bil zadnji razpis za plačano pripravništvo.

Danes imam opravljeno plačano pripravništvo, 10 mesecev delovne dobe, strokovni izpit in na zavodu. Toliko o tem.

Srečno vsem!
 
Jaz se strinjam s pozitivko, da ni pošteno, da vržejo vse profesorje v isti koš. Mogoče bi morali določiti, koliko profesorjev iz vsake smeri potrebujejo oz vzamejo in med njimi gledati povprečja. Imamo enako stopnjo izobrazbe, samo programi in predmeti so drugi in tudi težavnost ni enaka. Da imaš povprečje 9 na Fakulteti za matematiko in fiziko (da si potem prof. matematike ali fizike), moraš biti že skoraj mali genij. Pa četudi se potem odločijo, da vzamejo na razpisu npr 20 prof. razrednega pouka in samo 1 prof. matematike. Tako je moje mnenje.

Lp
 
Mislim oz. vem, (ker poznam vsebino predmetnikov in izpite predšolske vzgoje), da se ne more primerjati povprečje diplomiranega vzgojitelja, ki bo opravljal pripravništvo v 1. razredu s profesorjem predmetne stopnje.
Dokler je takšen zakon, je pač tako. Na koncu koncev se pa vsi učimo, da bi opravljali svoje delo, za katerega smo prejeli potrdilo o izobrazbi in strokovnosti, pa nimamo z njim kaj početi, kot pošiljati v prazno prošnje, zapravljati denar, se slikati z našimi dosežki, katere sprejmejo le na Zavodu za zaposlovanje.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

Pozdravljeni, imam vprašanje glede pedagoško-andragoške izobrazbe. Trenutno namreč opravljam...
Odgovori
0
Ogledi
501
  • Vprašanje
Zdravo, imam nekaj nejasnosti glede pripravništva. 1. Glede ur, potrebnih za pristop k...
Odgovori
0
Ogledi
1.145
  • Članek
CŠOD je 15. marca 2024 objavil Javni razpis programov Šole v naravi in drugih programov in...
Odgovori
0
Ogledi
33
  • Članek
Na Zavodu RS za šolstvo so v letu 2023 izvedli že četrti medresorski projekt Teden umetnosti v...
Odgovori
0
Ogledi
47
  • Članek
Zavod RS za šolstvo, od leta 1999, posameznikom, skupinam ali institucijam podeljuje priznanja...
Odgovori
0
Ogledi
79
  • Članek
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je objavilo Razpis za vpis novincev v srednje šole in...
Odgovori
0
Ogledi
102
  • Članek
Eurydice Slovenija Razpis Erasmus+ 2024
V sklopu promocije razpisa Erasmus+ 2024 na CMEPIUS-u že izvajajo promocijske dogodke z njimi pa...
Odgovori
0
Ogledi
172

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu