Plačano pripravništvo razpis november 2013

Trenutno berete:
Plačano pripravništvo razpis november 2013

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Prispevki
5
Naziv
profesor kemije in biologije
Področje
 1. Osnovna šola
 2. Poklicne in strokovne šole
 3. Gimnazija
 4. Višja strokovna šola
Živijo.

V novembru se mislim prijaviti na pripravništvo, plačano, če bo razpisano.
Zanima me ali je realno pričakovati, da bom dobila plačano pripravništvo, imam povprečje 8,46....samo izpiti. Če štetjem še kolokvije je 8,7. Z diplomo pa še višje. Štejejo se samo izpiti ne? Torej 8,46?

Kako je bilo v preteklosti na razpisih, kako povprečje je bilo pogoj, če ima kdo podatek za zadnja leta, da mal občutek dobimo.

Pa še eno vpr., če se prijavim sedaj novembra in ne dobim plačanega pripravništva in se ponovno prijavim junija? Dobim kako + piko, glede na to da sem bila prvič zavrnjena?

Hvala za vse odgovore :)
 
Prispevki
51
Vse te informacije, po katerih sprašuješ, so bile že velikokrat napisane prav tukaj na forumu. Je malo za pobrskat po starejših objavah...
Na hitro pa: na zadnjem razpisu ni bilo razpisanih plačanih pripravništev, temveč samo volonterska. Vendar pa po ZDR volonterskim pripravnikom pripadajo povrnjeni stroški za malico in prevoz, česar prej ni bilo. Po mojem mnenju, bodo tudi na naslednjem razpisu samo volonterska mesta razpisana.
Kar se pa tiče povprečja, imaš po mojem mnenju dovolj visoko, da boš že v prvo dobila pripravniško mesto. Če ga pa ne boš, boš potem, ko se boš v drugo prijavila, dobila + 1 točko.
 
Prispevki
5
Naziv
profesor kemije in biologije
Področje
 1. Osnovna šola
 2. Poklicne in strokovne šole
 3. Gimnazija
 4. Višja strokovna šola
Sem še enkrat pregledala, res je ja. Po prebranem res nimam možnosti, da dobim s povprečjem 8,46 plačano pripravništvo.

Ker se tudi meni ne zdi pravično, da nas vse kandidate ne glede na dokončano smer mečejo v isti koš.....pa ne mislim nič slabega...samo po moje bi mogli tudi mal smer študija gledati in med premirljivimi kandidati izbirati, koga plačati in koga ne.

Se je to na kakem razpisu v preteklosti upoštevalo oz gledalo?

Hvala, lp
 
Prispevki
21
Tudi to ne bi bilo pošteno, da bi npr. učitelje biologije in kemije plačali ... učitelje razrednega pouka pa ne. Morali bi drugače razmišljati glede pripravništva, ker delamo enako delo kot ostali učitelji, vendar da mi vse to delamo zastonj. Kar je res zelo spodbudno za učitelja začetnika ja ...
 
Prispevki
5
Naziv
profesor kemije in biologije
Področje
 1. Osnovna šola
 2. Poklicne in strokovne šole
 3. Gimnazija
 4. Višja strokovna šola
Hehe...brez komentarja...nism rekla, da je kdo manj vreden ali podobno...samo posebej bi nas morali obravnavati....prof mat-fiz, kem-bio, ang-nem,,....razredni pouk,.....to zagotovo niso smeri študija, ki bi jih med seboj lahko primerjal objektivno...
 
Prispevki
4
Pozitivka1

zakaj pa bi nas morali posebej obravnavat? Konec koncev imamo vsi enako stopnjo izobrazbe in vsi delamo strokovni izpit iz treh enakih področjih za vse. Smer študija pa si je vsak sam izbral. Ne vem, zakaj bi npr. učitelj matematike bil višje/nižje rangiran od učitelja npr. zgodovine? Kako bi ti zagotovila objektivno primerjavo smeri študijev? In zakaj??

Plačanih pripravništev več ni, so samo volonterska in povrjeni stroški prevoza in stroški za prehrano. Kar se tiče povprečja in + pik - tu ni nobene garancije za karkoli. Vsako leto se vpiše na pripravništva preveč ljudi. Zato se za vsak razpis posebej gleda povprečje vseh kandidatov in na podlagi tega potem določijo mejo oz. povprečje (za prej plačano pripravništvo). Ta +1 pika ni nujno, da bo na naslednjem razpisu. Spet je odvisno od števila kandidatov.

Se pa zelo strinjam s katjo1310, da bi morali malo drugače gledati na pripravništvo, saj smo pripravniki izkoriščena delovna sila. Delaš dosti in še več, saj te na šoli "porabijo" za čisto vse - od nadomeščanj, spremstev, OPB.... Na koncu pa dobiš tistih nekaj €, s katerimi si lahko natankaš avtomobil, da prideš v službo. Delaš 10 mesecev, plače pa ni - dobesedno brezplačno delaš, niti delovna doba ti ne teče, nič..... Res bi se morali zamisliti.
 
Prispevki
5
Naziv
profesor kemije in biologije
Področje
 1. Osnovna šola
 2. Poklicne in strokovne šole
 3. Gimnazija
 4. Višja strokovna šola
Ja se strinjam z vsem napisanim....
Res bi se objektivnost težko zagotovila ja...imaš prav...vsi se borimo....pa nam potem vse živo na misel hodi....

Da ni plačanih pripravništev? To je kot + pika odvisno od vsakega razpisa posebej,...če ga ni bilo v zadnje, ne pomeni da ga zdej tudi ne bo...kaj ne?

Hvala, lp
 
Prispevki
14
pozitivka1,

jaz na plačano pripravništvo ne bi več računala. Glede na stanje v državi in dejstvo, da so s spremembo zakona zagotovili denar za potne stroške in malico za volontersko pripravništvo, dvomim, da bodo dodatne evre dajali še za plačano pripravništvo. Sploh pa s tvojim povprečjem dvomim, da bi ga dobila. Pa ne mislim nič slabega. Ko sem se sama prijavljala lansko leto (pa so plačana pripravništva še obstajala), si moral imeti povprečje nad 8,7. Je pa to tudi odvisno od povprečnih ocen vseh, ki se v določenem roku prijavljajo.

Kolikor vidim, je vsako leto slabše. Ne samo, da večina ni dobila plačanega pripravništva, še pri volonterskem so izviseli, ker so mesta omejena!

Nikoli pa ne veš, kako bo v naslednjem roku. Povprašaj na ministrstvu.
 
Prispevki
86
Kolikor je meni znano, +1 pika ni odvisna od vsakega razpisa posebej, ampak se pristeje vedno, ko se prijavljas drugic. Glede placanega pripravnistva lahko samo ugibamo. Ko sem jaz nazadnje klicala na ministrstvo je bilo receno, da naj bi se bilo razpisano. In mislim, da je pred kratkim tudi ena punca na forumu objavila, da je dobila enake informacije. Drzimo pesti in upajmo na najboljse.
 
Prispevki
30
Ko sem se jaz prijavila na razpis za pripravništvo, je bilo za plačano pripravništvo potrebno (po spominu mislim) 8,8. To je bil zadnji razpis za plačano pripravništvo.

Danes imam opravljeno plačano pripravništvo, 10 mesecev delovne dobe, strokovni izpit in na zavodu. Toliko o tem.

Srečno vsem!
 
Prispevki
11
Naziv
Prof. fizike
Področje
 1. Gimnazija
Jaz se strinjam s pozitivko, da ni pošteno, da vržejo vse profesorje v isti koš. Mogoče bi morali določiti, koliko profesorjev iz vsake smeri potrebujejo oz vzamejo in med njimi gledati povprečja. Imamo enako stopnjo izobrazbe, samo programi in predmeti so drugi in tudi težavnost ni enaka. Da imaš povprečje 9 na Fakulteti za matematiko in fiziko (da si potem prof. matematike ali fizike), moraš biti že skoraj mali genij. Pa četudi se potem odločijo, da vzamejo na razpisu npr 20 prof. razrednega pouka in samo 1 prof. matematike. Tako je moje mnenje.

Lp
 
Prispevki
30
Mislim oz. vem, (ker poznam vsebino predmetnikov in izpite predšolske vzgoje), da se ne more primerjati povprečje diplomiranega vzgojitelja, ki bo opravljal pripravništvo v 1. razredu s profesorjem predmetne stopnje.
Dokler je takšen zakon, je pač tako. Na koncu koncev se pa vsi učimo, da bi opravljali svoje delo, za katerega smo prejeli potrdilo o izobrazbi in strokovnosti, pa nimamo z njim kaj početi, kot pošiljati v prazno prošnje, zapravljati denar, se slikati z našimi dosežki, katere sprejmejo le na Zavodu za zaposlovanje.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

 • Vprašanje
Zdravo, imam nekaj nejasnosti glede pripravništva. 1. Glede ur, potrebnih za pristop k...
Odgovori
0
Ogledi
490
Pozdrav. Me zanima, če ima kdo podobno izkušnjo ali pa mogoče ve kaj več o naslednjem.. Imam...
Odgovori
0
Ogledi
783
 • Članek
Evropski raziskovalni svet (ERC) je 12. septembra objavil razpis 2024 za projekte za utrditev...
Odgovori
0
Ogledi
36
Pozdravljeni! Ali morda kdo ve ali se bo letos izvajal projekt Učim se biti učitelj? Kdaj se...
Odgovori
1
Ogledi
563
 • Članek
Izteka se rok za prijavo. Študentke in študentje pedagoških poklicev se lahko še do 24. avgusta...
Odgovori
0
Ogledi
132
 • Članek
Evropski raziskovalni svet (angleško European Research Council – ERC) je 11. julija objavil...
Odgovori
0
Ogledi
79
 • Članek
Univerza v Novi Gorici je lansko leto skupaj s partnerji, Univerzo v Ljubljani, Institutom Jožef...
Odgovori
0
Ogledi
174

Zadnji prispevki

Na vrhu