Plačana malica in potni stroški tudi za volonterske pripravnike

Trenutno berete:
Plačana malica in potni stroški tudi za volonterske pripravnike

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Mooojchy, bi si izbral bližjo šolo, ampak nimam te možnosti :( Dana, hvala za info.
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Živjo! Tisti, ki boste na novo volonterji vas opozorim na eno stvar v pogodbi. Malica vam pripada, če ste v šoli več kot 4 ure. Torej, ko sestavljaš pogodbo napišeš urnik, koliko ur boš vsak dan na šoli (pon - pet). Če bo tam pisalo npr. torek 3,5 ur ali sreda 4 ure: potem vam malica ne pripada. Bodite pozorni, da napišete več kot 4 ure.
Dejansko ste na šoli več, vendar v računovodstvu upoštevajo le ure na pogodbi. Jaz sem situacijo rešila tako, da sem vsak mesec oddajala ure ravnateljici, nato jih je oddala naprej v računovodstvo.
 
Aneks h Kolektivni pogodbi za dejavnost vzgoje in izobraževanja v Republiki Sloveniji (Uradni list RS, št. 40/12):
(1) Povračilo stroškov prevoza na delo in z dela pripada javnemu uslužbencu glede na razdaljo od kraja bivališča do delovnega mesta, če ta razdalja znaša več kot dva kilometra.

(2) Stroški prevoza na delo in z dela se povrnejo v višini stroškov javnega prevoza z javnimi prevoznimi sredstvi. Če javni uslužbenec nima možnosti prevoza z javnimi prevoznimi sredstvi, se mu prizna kilometrina v višini 8% cene neosvinčenega motornega bencina – 95 oktanov.

(3) Javni prevoz ni možen, če ne obstaja, če ga glede na delovni čas javnega uslužbenca ni možno uporabiti ali če bi uporaba javnega prevoza glede na vozni red in delovni čas javnega uslužbenca, ne upoštevaje čas trajanja vožnje, za javnega uslužbenca pomenila več kot eno uro dnevne časovne izgube v eno smer.

(4) Ne glede na določbo drugega odstavka mesečna višina povračila stroškov prevoza na delo in z dela ne more znašati več kot znaša višina minimalne plače za mesečno delovno obveznost, razen če je bil javni uslužbenec premeščen, prevzet na podlagi zakona ali je po odločitvi oziroma volji delodajalca sklenil pogodbo o zaposlitvi v drugem kraju.

(5) Če mora javni uslužbenec zaradi potreb delovnega procesa, izrednega dogodka ali zaradi dela izven redno predvidenega razporeda priti na delo večkrat, kot je število delovnih dni, se mu za te prihode in odhode povrnejo stroški prevoza, ne glede na omejitev višine povračila stroškov prevoza na delo in z dela iz četrtega odstavka tega člena.

(6) Če je organiziran ali zagotovljen brezplačni prevoz oziroma če delodajalec zagotovi brezplačni prevoz na delo in z dela, javnemu uslužbencu povračilo stroškov prevoza na delo in z dela ne pripada.

(7) V primeru, ko javni uslužbenec opravlja delo v več krajih, se mu za razdaljo med temi kraji povrnejo stroški prevoza z javnimi prevoznimi sredstvi. V kolikor nima možnosti prevoza z javnimi prevoznimi sredstvi se mu povrne kilometrina v višini 8% cene neosvinčenega motornega bencina – 95 oktanov.

To velja do konca leta 2014, saj je tak dogovor s sindikati. Ne vidim razloga, da to ne bi veljalo tudi za volonterske pripravnike.
 
Mladi učitelj, hvala za to info. Sem iskal ta aneks, a neuspešno. :)
 
Se pravi si prisiljen vozit se z javnim prevozom, ker se z avtom (če ti plačajo zgolj za mesečno) ne splača? Malo čudno se mi to zdi...ali pa nisem dobro razumel. :)

Mooojchy, hvala za info, če ima kdo še natančnejše podatke, pa se priporočam.:)
vrtec 15 km stran, na mesec dobim max. 90 eur za prevoz (malice ne plačajo, ker jem v vrtcu)
 
Pozdrav vsem!
Da povem....glede prostih mest za volontersko pripravništvo.....jaz sem se prijavljala naknadno( po poteklem razpisu ). Zamudila sem rok in sem nato klicala na ministrstvo ( so napisane telefonske na njihovi strani ). Oglasila se mi je prijazna gospa in mi je rekla, da so še prosta mesta za volontersko pripravništvo. Nato sem klicala ravnatelja na šolo, kjer sem se pred tem dogovorila za pripravništvo ( in ravnatelj sam mi je takrat predlagal, da naj pokličem na ministrstvo, ker je rok potekel ). Tako potem ni bilo nobenega problema za prosto mesto :)
Ka pa se potnih stroškov in malice tiče pa tako....jaz sem od šole oddaljena pribl. 15 km ( v eno smer ). Dobim povrnjene potne stroške ( na podlagi izračuna cene mesečne delavske vozovnice ) in povračilo malice. To mi na mesec znese pribl. 160 evrov ( če je cel mesec deloven ). S tem si z lahkoto pokrijem bencin in tudi kaki krof si kupim :-D....za kaj več pa žal ni....:-/
Lp vsem!
 
V eni drugi temi sem zasledila, da volonterskim pripravnikom še naprej priprada socialna pomoč, saj si še naprej lahko prjavljen na zavodu. Bilo pa je tudi nekaj govora o tem, da dobis po novem celo višjo SP, če si delovno aktiven. Kako je pa z zavarovanjem, si ga moraš naprej plačevati sam?

Nisem povsem na tekočem s tem, do kakšnih sprememb pride, ko začneš opravljati volontersko pripravništvo in me zanima ali ima kdo kakšne izkušnje? Moraš to sam urediti na centru za socialno delo ali kako?
 
Baje da prideš do višje socialne pomoči, ker si zaposlen. Prinesti pa moreš le pogodbo o volonterskem pripravništvu. Bom sporočil več, če bo zadeva dejansko uspela.
 
Glede socialne pomoči je res, da dobiš kot delovno aktiven na volonterskem pripravništvu višjo denarno socialno pomoč. Tudi jaz tega nisem vedela, niti mi ni tega povedala gospa na CSD, ko sem nesla tja izpolnjene papirje, njo je samo zanimalo, zakaj vsak mesec dobim nakazilo iz šole (za malico). Pa sem rekla, da je to malica, ki jo dobim plačano na volonterskem pripravništvu. Potem je samo rekla, naj prinesem dokazilo, da sem res na pripravništvu, sicer dobim toliko manjšo socialno pomoč. Ko sem naslednjič nesla tja fotokopijo pogodbe, me je sprejela ena druga gospa, dosti bolj odprta za vsa vprašanja in mi povedala, da kot delovno aktivna dobim višjo denarno socialno pomoč.
In da je to zdaj na novo nek zakon.
 
Malo sem pobrskala po internetu in po informacijah, ki sem jih dobila je tako, da v primeru volonterstva dobiš normalno socialno pomoč, to je cca 180€ + malico in potne stoške + ta dodatek, ki naj bi znašal 1.5€ na uro aktivnosti v šoli.

In to je verjetno potrebno na CSD urediti do konca tega meseca, da se ti upošteva z oktobrom?
 
Hmm... ne bi točno vedela, koliko bi naj znašal dodatek na delovno aktivnost, mislim da v odločbi ni bilo posebej razčlenjeno, bom pa še enkrat pogledala... Samo mene niso nič vprašali glede teh ur v šoli... tja sem nesla samo pogodbo in rekla, da sem pač vsak dan v šoli.
Jaz sem nesla v začetku avgusta papirje na CSD, v roku 1-2 tednov sem dobila odločbo. Septembra pa že nakazilo.
 
Pa še opozorilo... če si imel/a kakršnakoli nakazila na zadnjih treh mesečnih izpiskih (študentsko delo, itd...), ki jih moraš priložiti vlogi, ti to vse upoštevajo in odbijejo pri socialni pomoči.
 
Za kakšen dodatek pa to gre? Če ostaneš zaposlen za 4 ure drugje, ti verjetno ne pripada nič ali pač?
 
@ina84...mislim, da ti ta dodatek pripada samo v primeru, ko si prejemnik socialne pomoči. Ne vem čisto natančno, se bom pozanimala na CSD in če zvem kaj novega sporočim. Kolikor sem zasledila je to bolj nova zadeva, saj je po internetnih virih sodeč šele septembra stopila v veljavo, tako da se bo potrebno še pozanimati. Našla sem nekaj linkov na to temo:

1.) http://www.zdus-zveza.si/s-192014-visja-denarna-socialna-pomoc-za-prostovoljce
2.) http://www.prostovoljstvo.org/?t=news&id=1301
 
Danes sem bila na CSD in mi je gospa rekla, da če še jutri prinesem pogodbo o volonterstvu, se mi dodatek za aktivnost šteje že za mesec oktober. Torej vse kar potrebujejo je pogodba o volonterstvu, kjer piše koliko ur boš delovno aktiven.
 
kdaj pa si upravičen do socialne pomoči. kako to poteka?
 
je potrebno to potem vračati ali ne?
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu