Eurydice Slovenija Parlament odločno proti spolnim zlorabam otrok in posnetkom zlorab na spletu

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Parlament odločno proti spolnim zlorabam otrok in posnetkom zlorab na spletu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Evropski poslanci so v sredo s 606 glasovi za, 4 proti in 67 vzdržanimi glasovi potrdili resolucijo, v kateri pozivajo k dodatnim prizadevanjem za preiskave spletnih spolnih zlorab otrok, pregon storilcev kaznivih dejanj, zaščito otrok žrtev in odstranitev nezakonitih spletnih vsebin. Reforma evropske zakonodaje o varstvu podatkov mora predvideti tudi boljšo zaščito pravic otrok na spletu, saj je več kot 80 odstotkov žrtev mlajših od 10 let, so v sporočilu za javnost zapisali na spletni strani Evropskega parlamenta.

Huda kazniva dejanja, kot so spolno izkoriščanje otrok in podobe zlorabljanja otrok, zahtevajo celovit pristop, ki vključuje preiskavo kaznivih dejanj, pregon storilcev kaznivih dejanj, zaščito otrok žrtev in preprečevanje teh pojavov.

Resolucija tudi poudarja, da je treba s sporazumi o sodelovanju izboljšati mednarodno sodelovanje organov kazenskega pregona, saj spolno izkoriščanje otrok na spletu zaobjema na desetine držav, ter je tako zaradi svojega značaja mednarodni problem, ki zahteva rešitev na mednarodni ravni.

Celotna novica na Safe.si


Več informacij na izvorni strani...

- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu