PAI in delo v gimnaziji?

Prispevki
2
Pozdravljeni,

Ravnokar se odlocam med pedagoskim in nepedagoskim magistrskim studijem (gre za anglistiko na FF LJ) in sem pravkar slisala "govorice," da lahko v gimnaziji ucis samo s pedagoskim magisteskim studijem, ne pa npr. z nepedagoskim magistrskim studijem + PAI, saj naj bi ti slednja kombinacija omogocila le delo v osnovnih in srednjih poklicnih solah.

Ve kdo, kako je glede tega & kje bi se to dalo vsaj preveriti?
 
Prispevki
8
Področje
Šola za otroke s posebnimi potrebami
Pozdravljena, na naši OŠ že prevajalka ang - nem, ki dela PAI pravi, da ji to ne bo zadostovalo in da bo morala iti na magistrski pedagoški študij, če bo želela učiti. Poznam osebno zgodbo (ene druge) prevajalke s PAI, ki ji niso odobrili (s temi pogoji pogoji) opravljanja strokovnega izpita, tako da je potem naredila predšolsko dokvalifikacijo in na podlagi te opravila strokovni izpit (ki pa je bil za predšolsko vzg. in ne os/sr; kar je spet drugo in ni povsem ustrezno), tako da verjamem tem "govoricam". Kje pa o tem piše, ne vem. Vsekakor pa dobro razmisli, kaj bi želela delat in pridobi vse potrebne info ... lp
 
Prispevki
2
Zdravo,
Hvala za info! Sama sem poskusila preveriti, pa nikjer nisem dejansko zasledila, da bi imela z nepedagoskim magisterijem + PAI kaksne probleme. Morda veste, ce sta bili obe osebi "samo" diplomirani (torej brez magisterija), in ce je melo kaj zveze s tem dejstvo, da sta studirali prevajalstvo (ki je vsekakor drugacen program od enopredmetnega jezikoslovja in literature)?

Vsekakor pa hvala za pomoc!
 
Prispevki
8
Področje
Šola za otroke s posebnimi potrebami
Živijo, obe sta diplomirali pred bolonjskim sistemom (torej univ. dipl. -...). Program je bil takrat vsekakor drugačen. Verjamem tudi, da je stvari niso povsem dorečene oz. poenotene med različnimi "akterji" oz. se dopušča "lastna interpretacija" (Univerza, Ministrstvo, ...). A Pravilnik o izobrazbi učiteljev (in drugih strokovnih delavcev) v izobraževalnih programih gimnazije si pogledala? Tam ni jasno rečeno?
lp
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu