Eurydice Slovenija OZS s tremi državami izmenjal izkušnje glede vajeništva

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija OZS s tremi državami izmenjal izkušnje glede vajeništva

Na OZS je potekal pogovor in izmenjava izmenjava izkušenj glede vajeništva s tremi državami (z Avstrijo, Nemčijo in Švico).

Prisotni so bili veleposlanik Švice, Pierre-Yves Fux, začasni odpravnik poslov na nemškem veleposlaništvu, dr. Jakob Haselhuber, predsednica slovensko-nemške gospodarske zbornice Gertrud Rantzen ter predstavnik avstrijskega gospodarstva, Paul Olynec. Goste so sprejeli predsednik OZS Branko Meh, državni svetnik Alojz Kovšca ter direktor OZS Danijel Lamperger s sodelavci. Vse organizacije podpirajo uvedbo vajeništva, vendar morajo biti izpolnjeni določeni pogoji za njegovo uspešnost.

Predsednik OZS, Branko Meh je uvodoma predstavil OZS, naloge in aktivnosti ter sodelovanje OZS z ministrstvom za izobraževanjem, znanost in šport pri pripravi novega predloga Zakona o vajeništvu.

Vsi prisotni so se strinjali, da obstaja razkorak med potrebami na trgu dela in izobrazbo iskalcev zaposlitev, da je vse več mladih nezaposlenih in da imajo obrtniški poklici negativen predznak. Vse tri države so se ob uvedbi vajeništva soočale s podobnimi problemi in dilemami, zato so omenjene organizacije tudi ponudile pomoč oziroma so pripravljene deliti izkušnje, tako dobre kot slabe, ob uvedbi vajeništva pri nas.

Skupen cilj je uvedba vajeništva, ki bo podjetjem zagotovilo delovno silo ter zmanjšalo brezposelnost.

Vir: OZS, 13. 7. 2016

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
V nedeljo, 17. julija, se je s sklepno slovesnostjo in podelitvijo odličij zaključila 33...
Odgovori
0
Ogledi
58

Zadnji prispevki

Na vrhu