Eurydice Slovenija Okrogla miza o poklicnem izobraževanju in vajeništvu

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Okrogla miza o poklicnem izobraževanju in vajeništvu

V sredo, 2. septembra 2015, je Območna obrtna zbornica Nova Gorica pripravila okroglo mizo "Kader z ustreznimi kompetencami ključen za uspešno poslovanje podjetij". Namen okrogle mize je bila razprava o prihodnosti poklicnega izobraževanja in boljšega povezovanja izobraževanja z gospodarstvom.

Na okrogli mizi sta sodelovala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič in direktor Centra za poklicno izobraževanje, Elido Bandelj. Novogoriški podjetniki so v razpravi večkrat poudarili, da v določenih panogah ni več ustreznih poklicnih kadrov, zlasti na podorčju gradbeništva, gostinstva in transporta. Temu je pritrdila tudi ministrica dr. Makovec Brenčič in dejala, da so interesi mladih zelo različni, ne le v izobraževanju pač pa na vseh področjih. "Zato je treba najti primerne spodbude, da bi nekako združili želje mladih in potrebe delodajalcev. Tovrstna neskladja, kot jih na področju izobraževanja in iskanja poklicev opažamo zadnja leta v Sloveniji, je veliko tudi v drugih evropskih državah", je še dejala ministrica.

Zato so pogovori med predstavniki MIZŠ in Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije že v teku, tudi z namenom, (OZS), da bi pripravili nov model dualnega izobraževanja, ki predvideva ponovno uvedbo vajeniški sistema in tako hitrejše in boljše poklicno izobraževanje mladih.

Vir: MIZŠ, 3. 9. 2015- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu