Mladi plus Odgovor MIZŠ na naš odziv na ponovljen razpis za "učitelje začetnike" v VIZ

Trenutno berete:
Mladi plus Odgovor MIZŠ na naš odziv na ponovljen razpis za "učitelje začetnike" v VIZ

Objavljamo odgovor Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport na naš odziv na ponovljen razpis za zaposlovanje v vzgoji in izobraževanju, Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016, ki smo ga pripravili na Sindikatu Mladi plus skupaj s skupino uporabnikov spletnega foruma Mladi učitelj. O vsebini in smiselnosti odgovora Ministrstva pa predsodite sami.

Nadaljuj z branjem...
 
Prispevki
268
Področje
  1. Osnovna šola
Žal okoliščine na trgu dela posegajo tudi na področje vzgoje in izobraževanja, kar zmanjšuje mladim in malo manj mladim možnosti zaposlitve, ker so delovna mesta zasedena, zgolj za potrebe zaposlovanja pa ni mogoče ustvarjati novih delovnih mest.

Kontradiktorno...do sedaj ni bilo denarja, ker je pa prišel s strani EU, pa lahko kar naekrat zaposlujejo, čeprav ni delovnih mest? In še to izrazito diskriminatorno?
 
Prispevki
67
Naj omenim, da je ministrstvo v času krize na letni ravni razpisalo vsaj 90 plačanih pripravniških mest in 400 volonterskih (2007 in 2008 135 plačanih pripravništev). Financiranje je zagotovljeno v okviru proračunskih postavk. ZUJF je posegel v pripravništva, čeprav je ministrstvu uspelo v novembru razpisati pripravništva (plačana 45) in "navadna" (200). Torej je bilo denarja v času krize zadosti. Danes, ko imamo rast BDP-ja in prihod povečane generacije prvošolcev, tega denarja ni, čeprav se je vlada s programom Jamstva za mlade zavezala, da bo omogočila pripravništva.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu