Eurydice Slovenija Od 1. do 3. oktobra poteka 3. prijavni rok za vpis na dodiplomski študij

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Od 1. do 3. oktobra poteka 3. prijavni rok za vpis na dodiplomski študij

Od 1. do 3. oktobra 2016 bo odprt tretji prijavni rok za vpis v dodiplomske in enovite magistrske študijske programe v študijskem letu 2016/17 na javnih in koncesioniranih visokošolskih zavodih. Prijavo za vpis kandidat odda preko elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. Vsak kandidat lahko odda največ tri prijave. V eni prijavi kandidat napiše en študijski program, za katerega izpolnjuje pogoje za vpis.

Visokošolski zavodi v tretjem roku ponujajo še 4.486 prostih vpisnih mest, in sicer 2.388 vpisnih mest za redni študij in 2.098 za izredni študij. Univerza v Ljubljani: 1.435 vpisnih mest (od tega 707 mest za redni študij), Univerza v Mariboru: 1.378 vpisnih mest (od tega 771 mest za redni študij), Univerza na Primorskem: 426 vpisnih mest (od tega 393 mest za redni študij), Univerza v Novi Gorici: 351 vpisnih mest (od tega 150 mest za redni študij) ter javni in koncesionirani samostojni visokošolski zavodi: 896 vpisnih mest (od tega 367 mest za redni študij).V tretjem roku se lahko kandidati prijavijo na izredni študij, na redni študij pa le:
- kandidati, ki so oddali prvo ali drugo prijavo in se v izbirnem postopku tekočega leta niso uvrstili v nobenega od v prijavi naštetih študijskih programov;
- kandidati, sprejeti v prvem ali drugem prijavnem roku v študijski program, ki se ne bo izvajal,
- študentje, ki želijo zamenjati študijski program in te pravice oziroma pravice do ponavljanja še niso izkoristili in
- diplomanti višjih strokovnih šol, ki na dodiplomskih študijskih programih in enovitih magistrskih študijskih programih druge stopnje še niso bili vpisani oziroma se v izbirnem postopku tekočega leta niso uvrstili v nobenega od v prijavi naštetih študijskih programov, če so oddali prvo ali drugo prijavo.


Pravice do zamenjave študijskega programa na rednem študiju ne morejo v tem prijavnem roku izkoristiti tisti kandidati, ki so bili v študijski program sprejeti na podlagi prijavno-sprejemnega postopka v prvem ali drugem prijavnem roku po tem razpisu.


Prijav kandidatov, ki ne izpolnjujejo pogojev iz prejšnjega odstavka, visokošolski zavod ne bo obravnaval.Vpis sprejetih v tretjem roku bo od 6. do 14. oktobra 2016. Kandidati bodo o tem prejeli obvestilo.


Prosta vpisna mesta najdete na povezavi:

http://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/Visoko_solstvo/Razpis_2016/prosta_mesta_tretji_rok_slo_2016_2017.pdf

Vir: MIZŠ, 30. 9. 2016


Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Stavka v osnovnem in srednjem šolstvu poteka brez posebnosti, učitelji so na svojih delovnih...
Odgovori
0
Ogledi
238
  • Članek
Te dni potekajo vpisi otrok v osnovno šolo. Letos je bodočih prvošolčkov okoli 2700. Gre za...
Odgovori
0
Ogledi
238
  • Članek
Na univerzah in višjih strokovnih šolah se je začel prvi prijavni rok za vpis v dodiplomske in...
Odgovori
0
Ogledi
269

Zadnji prispevki

Na vrhu