Obrazi prihodnosti: Država uvaja spremembe, posledice nosimo mi

Trenutno berete:
Obrazi prihodnosti: Država uvaja spremembe, posledice nosimo mi

Uvedba devetletnega osnovnega izobraževanja, ki je začelo veljati s šolskim letom 2003/04, je prinesla vrsto novosti, med katerimi so tudi slabe. Nemalo otrok je danes izčrpanih in podvrženih stresu, v šoli se ne naučijo veliko o življenju, prihodnost naše družbe pa sloni na njihovih plečih.

Med glavnimi novostmi, ki jih je prinesla devetletka, je premik šolske obveznosti eno leto globlje v otroštvo. Tako otroci vstopajo v sistem šolanja s šestimi in ne sedmimi leti, kar jih po mnenju mnogih le oropa enega leta brezskrbnega otroštva in jih prej podvrže stresu šolanja.

Več na izvorni strani http://www.dnevnik.si/slovenija/obrazi-prihodnosti-drzava-uvaja-spremembe-posledice-nosimo-mi
- - -
Piše: Tjaša Legat in Marjeta Bizjak, Gimnazija Jesenice | Vir: dnevnik.si
 
Prispevki
220
Naziv
profesor matematike in računalništva
Zavod
/
Področje
  1. Osnovna šola
@Mladi učitelj ,

zdi se mi, da malo pretiravajo s tem, ko pravijo, koliko so otroci preobremenjeni. Imam občutek, da so preobremenjeni z dejavnostmi, ki jih opravljajo po šoli (torej npr. gimnastika, jezikovni tečaji, balet, glasbena šola, etc....), torej zagotovo hodijo zato, ker so jih prisilili starši. Ne bi se strinjal s tem, da so utrujeni od napora v šoli. Imam občutek, da imajo kar naprej počitnice. Druga zadeva pa je, da se oni hodijo v šolo učit, in ne zafrkavat. Je pa seveda tudi odvisno, ali nek posameznik rad hodi v šolo ali ne. Tudi od tega je potem odvisen "napor". Če namreč ne hodiš z veseljem v šolo, potem je lahko kar naporno. Vendar pa, vseeno ko pogledam za nazaj, je čas osnovne šole se mi zdi "brezskrbno" obdobje v odraščanju in lahko je zelo lepo obdobje ...

Kakšni komentarji na to, @Mladi učitelj , @mooojchy ?
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu