Eurydice Slovenija O dostopnih in kakovostnih vzgojno-izobraževalnih programih za romske otroke

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija O dostopnih in kakovostnih vzgojno-izobraževalnih programih za romske otroke

Na MIZŠ je 8. decembra potekala konferenca »Prej, boljše, dlje: dostopni in kakovostni vzgojno-izobraževalni programi za romske otroke«, ki jo je organiziral Center za kakovost v vzgoji in izobraževanju Korak za korakom, ki deluje v okviru Pedagoškega inštituta.

Uvodoma je udeležence nagovorila tudi ministrica dr. Maja Makovec Brenčič, ki je poudarila, da smo pred zaključkom priprave nove Nacionalne strategije vključevanja Romov za obdobje do leta 2021, prav tako pa smo na MIZŠ letos začeli s projektom za izvajanje aktivnosti podpornih mehanizmov pridobivanja znanja za pripadnike romske skupnosti, ki je nadgradnja predhodnih projektov.

Kot je poudarila ministrica, ima v Sloveniji več kot polovica romskih otrok dostop do dodatne pomoči v obliki romskih pomočnikov ali dodatne učne pomoči v naseljih. V Sloveniji dela 26 romskih pomočnikov na 31 šolah, ki se vključujejo tudi v delo v vrtcih. V preteklosti smo v Sloveniji imeli inkubatorje, danes pa smo jih nadgradili z večnamenskimi centri. Trenutno jih je v Sloveniji 8. Vse to z namenom spodbujanja sožitja ter zagotavljanja otrokom in mladostnikom zdrave življenjske poti.

Ministrica je pozdravila dogodek in slogan 'Prej, boljše, dlje': »Na ministrstvu še posebej verjamemo v dlje. Na MIZŠ si bomo prizadevali za graditev tovrstnih projektov in aktivnosti tako, da bodo ti postali tudi sistemski. Pri tem pa ne smemo pozabiti, da gre predvsem za otroke, mladostnike, ki so naša prihodnost,« je povedala ministrica in pozvala, da tudi v prihodnje sodelujemo tako kakovostno in proaktivno, kot doslej, in dlje.

Vir: MIZŠ, 8. 12. 2016

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Vzgojno-izobraževalno delo je v šolskem letu 2020/2021 potekalo pod posebnimi okoliščinami, zato...
Odgovori
0
Ogledi
118

Zadnji prispevki

Na vrhu