Eurydice Slovenija Nordijski center Planica v celoti plod slovenskega znanja

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Nordijski center Planica v celoti plod slovenskega znanja

Slovenija je od petka, 11. decembra, bogatejša za vrhunski Nordijski center Planica, ki je bil v izgradnji od leta 2009. Planica je bila zadnjih šest let zagotovo eno največjih in najzahtevnejših gradbišč v Sloveniji ter je v celoti plod slovenskega znanja, je na odprtju poudarila ministrica dr. Maja Makovec Brenčič.

Nekaj manj kot 48 milijonov evrov vreden projekt je bil večinoma financiran iz evropskih sredstev, svoj delež je prispevala tudi država. V okviru projekta je bila leta 2012 zgrajena nova Bloudkova velikanka, tej je sledila izgradnja servisnega objekta Čaplja, otroške in mladinske skakalnice, poševno dvigalo, hudournik, vodovodni sistem, prenova letalnice bratov Gorišek, tekaške proge in osrednji objekt za smučarske teke z zunanjo ureditvijo.

Nordijski center Planica s svojo bogato ponudbo omogoča treninge in tekmovanja športnikom v smučarskih skokih in poletih, smučarskemu teku, nordijski kombinaciji, rolkanju in kolesarjenju. Namenjen je otrokom in mladostnikom, usmerjenim v kakovostni in vrhunski šport, vrhunskim športnikom ter rekreativnim športnikom, tečajnikom in ostalim prebivalcem Slovenije ter domačim in tujim turistom.

Ob odprtju Nordijskega centra v Planici, ki se ga je udeležila celotna Vlada RS, je ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Maja Makovec Brenčič med drugim poudarila: »V dolini pod Poncami smo strnili pripravljenost in predanost vseh: Ratečanov in Kranjske Gore, smučarske in skakalne stroke, države in politike, naravovarstvene, kulturnozgodovinske, arhitekturne in urbanistične stroke. Vsem smo za pripravljenost in prispevek hvaležni. Poseben poklon si, za izpeljavo ene največjih infrastrukturnih pridobitev za slovenski šport, za obnovo kulturne in tehniške dediščine in za razširjeno športno-turistično ponudbo Slovenije, zaslužita ekipi Direktorata za šport Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport ter Zavoda za šport Slovenije Planica.«

Sicer pa Nordijski center Planici vrača ugled, ki ji pripada: »Nordijski športni center Planica v novi preobleki ne pomeni le objekta, ki nudi vrhunske pogoje za izvedbo tekem marca, ko se karavana svetovnega pokala ustavi v zibelki poletov, ampak z bogato ponudbo odpira vrata na široko čez vse leto,« je dejala ministrica. Ne samo športnikom, pač pa tudi turistom iz domovine in tujine in je izvrstna priložnost tako za slovenski turizem kot tudi gospodarstvo.

Vir: MIZŠ, 11. 12. 2015

Avtor: Katja


- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Na spletišču Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je v rubriki Javne objave z dne 1...
Odgovori
0
Ogledi
160
  • Članek
CPI se je projektu ESSA (European Software Skills Alliance) pridružil na povabilo IKT...
Odgovori
0
Ogledi
102
  • Članek
Imaš občutek, da te včasih noben ne razume? Iščeš načine kako poskrbeti za svoje počutje? Želiš...
Odgovori
0
Ogledi
192

Zadnji prispevki

Na vrhu