Neuspeh na razpisu

Trenutno berete:
Neuspeh na razpisu

Pridružen
30. jul 2019
Prispevki
10
Pozdravljeni,
povsem sem razočarana, saj sem izvedela, da sem bila na razpisu neuspešna, tudi na razgovor nisem bila povabljena, čeprav izpolnjujem vse pogaje in sem bila na šoli, ki je objavila razpis, zaposlena že dvakrat (v obeh primerih je šlo za nadomeščanje, razpisa pa jim ni bilo treba objaviti). Tokrat je bil razpis objavljen, saj ena od profesoric odhaja v pokoj.
Po neuspehu na tem razpisu se sprašujem, ali imam sploh kakšne možnosti za zaposlitev, če nisem bila uspešna niti na šoli, na kateri me poznajo.
Izbrana je bila starejša kandidatka, ki je zaposlena na neki drugi šoli, pa očitno želi zamenjati delovno okolje ali pa so jo celo nagovorili in povabili na to šolo.
Dosedanje izkušnje mi vzbujajo občutek, da so odnosi v kolektivu (vsaj v tem, v katerem sem bila sama) obupni in nečloveški. Dober si, ko imajo požar in nujno rabijo nekoga, da bo sistem funkcioniral. Ko pa gre za resnične priložnosti, ki bi mladim, kot sem tudi sama, omogočile začetek kariernega razvoja in ureditev eksistencialnih vprašanj, pa si vreden en velik nič.
Na trenutke se sprašujem, ali sem morda slabo opravljala delo in sem zanič učiteljica ... Vendar vem, da sem se zelo trudila. Nisem najboljša učitelja, za kaj takega sem premalo izkušena in preveč samokritična, sem pa vseeno mnenja, da sem si zaslužila priložnost za zaposlitev.
Imate boljše izkušnje? Sem preveč črnogleda? Ste bili kdaj v podobni situaciji?
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Ne poznam te, ampak po tvojem pisanju sodeč se mi zdi, da si do sebe prezahtevna, prekritična.

Jaz sem bila do sedaj na dveh šolah in te bom potolažila, da so tudi šole, na katerih so dobri oziroma korektni odnosi. In tudi glede na to, da je na vsaki šoli ponavadi najmanj 30 učiteljev, se bo med njimi vedno zagotovo našel tudi kakšen v redu, tudi če je sicer kolektiv neprijeten.


Moj nasvet je, da se poskusi prijaviti na čim več razpisov. Glej po celi Sloveniji, kajti menim, da imamo učitelji začetniki največ možnosti dobiti zaposlitve v manjših krajih, kamor se ne prijavi veliko kandidatov. Ampak na koncu koncev je odločitev na tebi, ali bi se bila pripravljena voziti tudi nekam (bolj ali manj) daleč oziroma (začasno) preseliti drugam.
 
Se popolnoma strinjam z vetrnico - prijavi se na čim več razpisov. Redno spremljaj objave, prijavi pa priloži tudi kratek dopis, v katerem se res na kratko predstaviš. Opiši, s katerimi veščinami bi pripomogla k rasti kolektiva, npr. če si izkušena pohodnica, rada smučaš, plavaš, si bila tabornica, si sodelovala v kakšnem mednarodnem projektu, napisala kakšen članek, raziskovala kakšno zanimivo področje, se dodatno izobraževala npr. na področju otrok s posebnimi potrebami, si sodelovala na debatnih tekmovanjih, bila recimo tutorka na faksu ... Mogoče zveni hecno, ampak iz izkušenj povem, da učitelji, ki so pripravljeni narediti "kaj več", izstopajo od vseh ostalih prijavljenih.

Vsak kolektiv je poseben - prijeten ali neprijeten pa je odvisno od tebe. Zagotovo je v vsakem kolektivu vsaj 1 taka oseba, s katero se ujameš in potem gradiš naprej.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija so v rubriki Ministrstva za vzgojo in izobraževanje z dne...
Odgovori
0
Ogledi
165
  • Članek
V letu 2023 je Univerza v Ljubljani (UL) kot gostujoča institucija pridobila možnost...
Odgovori
0
Ogledi
141
  • Članek
Do 30. septembra 2023 je še čas, da se prijavite na razpis za sofinanciranje gostovanj...
Odgovori
0
Ogledi
271

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu