Ne podaljšanje pogodbe in zaposlitev druge osebe

Prispevki
3
Pozdravljeni.

Po dveh letih pogodbe za določen čas mi je ravnateljica rekla, da me ne želi zaposliti v naslednjem šolskem letu, saj bi mi pripadala pogodba za ndč, kar pa ji ne ustreza.

Zanima me, ali lahko ravnateljica v primeru, da mi ne podaljša pogodbe, na moje delovno mesto zaposli drugo osebo? Kolikor sem brala Zakon o delovnih razmerjih je s tem v prekršku, saj krši načela zaposlovanja za določen čas. Ali se motim? Kaj lahko storim v takem primeru?

Hvala.
 
Prispevki
17
Pozdravljena,
no tebi je vsaj povedala... Si v sindikatu? Če ja, ti bodo oni poslali ustrezen odgovor, če jih boš prosila za pomoč. Kaj ti piše na pogodbi o zaposlitvi? Mora pisati razlog, zakaj si zaposlena za DČ. Če ne in imaš ustrezne pogoje za zasedbo delovnega mesta, je pogodba avtomatsko za NDČ.
 
Prispevki
3
Hvala za odgovor. Vem, da je naslednja pogodba avtomatično za ndč. Sprašujem, kaj v primeru, da pogodbe ne da meni ampak nekomu drugemu (ki ga zaposli na novo). Ali ima pravico to storiti? Za delovno mesto izpolnjujem vse pogoje ter ne gre za nadomeščanje, projekt ali kaj podobnega. Se bom obrnila tudi na sindikat, ampak samo da vem pri čem sem.
 
Prispevki
17
Zakon je na tvoji strani, ker vem iz lastnih izkušenj. Obrni se na sindikalnega zaupnika Oz Sviz. Jaz sem odgovor dobila takoj in vsako leto imajo par takih primerov. Gre za kršenje pravilnika, če v pogodbi ni navedeno zakaj si zaposlena za DČ (npr. neustrezna izobrazba, nadomeščanje...). Dve leti pri tem ne igrata vloge, avtomatsko je že 1. pogodba za NDČ. Dve leti DČ je samo izgovor, da se te lahko znebijo, ampak se te ne smejo, če to delovno mesto ostaja.

Srečno💪
 
Prispevki
3
Hvala za odgovore. V današnjih časih in delodajalcih res ne veš, kaj vse se lahko zgodi. Me pa veseli, da je vsaj zakon na moji strani.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu