Eurydice Slovenija Najava letnega posveta mladinskega sektorja 2016

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Najava letnega posveta mladinskega sektorja 2016

Tokratni letni posvet mladinskega sektorjabo potekal bo 14. in 15. decembra 2016 v Cankarjevem domu v Ljubljani. Partnerstvu pri organizaciji med Uradom RS za mladino in Mladinskim svetom Slovenije se pridružuje tudi Mestna občina Ljubljana.
Na podlagi izraženih želja bo prvi dan posveta po vsebini in namenu izobraževalne narave. Če so na lanskem posvetu skušali odgovoriti na vprašanje, katere teme so pred nami, bodo tokrat osredotočeni na vprašanje, kako jih nasloviti. V dopoldanskem, plenarnem delu bo najprej obravnavan problem, kako nagovarjati mlade. Načrtovani sta predavanji dveh vrhunskih strokovnjakov s tega področja ter odprto razpravo na tej podlagi. Popoldanski del bo potekal v štirih delavnicah. Teme boste s pomočjo ankete, ki je priložena, določili v mladinskem sektorju. V večernem programu bo ministrica za izobraževanje, znanost in šport podelila državna priznanja v mladinskem sektorju. Organiziran bo tudi kulturni dogodek. Na uvodni del posveta bo povabiljen predsednik slovenske vlade.

Drugi dan bo potekal plenarno in bo bolj problemsko zastavljen. Letošnja tema je namenjena razvoju mladinskega dela in mladinske politike na lokalni ravni. Predvidevajo udeležbo pristojnega ministra za javno upravo ter drugih akterjev, ki imajo neposreden vpliv na to področje. Po zaključku uradnega dela bo omogočen prostor za neformalno druženje in izmenjavo mnenj.

Vljudno prosijo, da izpolnite spletno anketo do 15. 8. 2016 in s tem pomagate, da bo posvet tesno povezan s potrebami mladinskega sektorja.

Vir: MSS, 27. 7. 2016

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu