Info Na katere načine lahko pridobim ure za opravljanje strokovnega izpita?

Andrej

Osebje foruma
Moderator
Prispevki
343
Naziv
profesor
Spoštovani uporabniki foruma!

Opažamo, da je veliko vprašanj v zvezi s pridobitvijo ur o opravljenem vzgojno-izobraževalnem delu v vrtcu oziroma šoli, ki so pogoj za opravljanje strokovnega izpita.
Z odgovorom na to temo nam prosim sporočite, kako ste te ure opravili vi in ta prispevek bomo sproti dopolnjevali. Mislim, da bomo s tem podatkom koristili marsikateremu uporabniku.
Ure opravljenega vzgojno-izobraževalnega delu v vrtcu oziroma šoli lahko pridobite na več načinov:


Katere oblike dela se na upoštevajo za opravljene ure? (vir: MIZŠ)

Ali lahko delovne izkušnje, pridobljene na delovnem mestu spremljevalca ali asistenta otroka s posebnimi potrebami, kandidat uveljavi za strokovni izpit?
Spremljevalec in asistent otroka s PP ni strokovni delavec, zato delovnih izkušenj za pristop k strokovnemu izpitu ni mogoče upoštevati.

Ali lahko kandidat pridobi delovne izkušnje s prostovoljnim delom?
V skladu z Zakonom o prostovoljstvu je prostovoljsko delo tisto delo, ki ga posameznik po svoji svobodni volji in brez pričakovanja plačila ali neposrednih ali posrednih materialnih koristi zase, opravlja v dobro drugih ali v splošno korist. Iz tega izhaja, da kandidat prostovoljno ne more delati v vrtcu ali šoli, da bi pridobival delovne izkušnje za pristop k strokovnemu izpitu, ker bi bila to neposredna korist zanj, kar je v neskladju z zakonom.
 
Nazadnje urejeno:
Prispevki
1
Pozdravljeni,
imam vprašanje glede ur potrebnih za strokovni izpit in bi bila zelo hvaležna, če bi mi odgovorili. Pred leti sem opravljala učno pomoč preko javnih del, pogodbo sem sklenila s Centrom za socialno delo, ki me je nato poslalo v osnovno šolo, kjer sem učno pomoč opravljala. Ali je možno, da bi se mi ure priznale, čeprav nisem imela sklenjene pogodbe s šolo? Hvala za odgovor
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu