Eurydice Slovenija Mladinski svet Slovenije dobil novo vodstvo

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija Mladinski svet Slovenije dobil novo vodstvo

Na 34. seji Zbora Mladinskega sveta Slovenije, ki je potekala v četrtek, 13. oktobra 2016 v bivši stavbi Slovenijalesa, je bilo izvoljeno novo vodstvo Mladinskega sveta Slovenije. Na mesto predsednika so organizacije članice ponovno izvolile 26-letnega Tina Kampla, kandidata Mladega foruma SD.

Podpredsedniške funkcije so prevzeli: – podpredsednik za mladinsko politiko je postal Tibor Vöröš (Nova generacija SLS) – podpredsednik za razvoj mladinskih politik na lokalni ravni je postal Aleš Meglič(Zveza ŠKIS) – podpredsednica za participacijo in organiziranje je postala Maša Eržen (Zveza tabornikov Slovenije) – podpredsednica za mladinsko delo in neformalno izobraževanje je postala Neža Repanšek (Združenje slovenskih kataloških skavtinj in skavtov) – podpredsednica za mednarodno sodelovanje je postala Anja Fortuna (Zveza slovenske podeželske mladine).

V Nadzorni odbor so bili izvoljeni: Jaka Debeljak (Nova generacija SLS) za predsednika, Žiga Štajnbaher (Mladi forum SD) in Boris Fartek (Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov) za člana Nadzornega odbora.

Mandat novega vodstva bo trajal dve leti.

Na seji Zbora so delegati tudi soglasno potrdili Mladinsko zvezo Brez izgovora Slovenija za polnopravno članico Mladinskega sveta Slovenije. Sprejet je bil prenovljen programski dokument Participacija mladih, ki vsebuje priporočila političnim odločevalcem, uradnikov, političnim strankam, izobraževalnim institucijam in mladinskim organizacijam, s katerimi ukrepi lahko vplivajo na večjo participacijo mladih v družbi.

Vir: Mladinski svet Slovenije, 14. 10. 2016

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu