MAHNIČ - izpraševalka (slovenščina, izpitna vprašanja)

Prispevki
1
Pozdravljeni,
opravljala sem strokovni izpit pri gospe Nataši Mahnič, ker o njej ni še nič zapisano delim z vami svoja vprašanja. Gospa je izjemno prijazna, pomaga in vodi. Medtem ko sem odgovarjala na ustavo in zakonodajo je pregledovala priprave. Priprave je pohvalila in vprašala, če so lektorirane. Ker ni našla napak me je vprašala razliko med pomišljajem in vezajem (v pripravi sem imela velikokrat vzgojno-izobraževalni). Sem podala samo po en primer rabe vsakega in povedala, da je pomišljaj daljši od vezaja pa je bilo dovolj. Če bi našla napake bi me verjetno vprašala o napakah. Nato me je vprašala kaj pomeni, da je slovenščina uradni oz. državni jezik. Na koncu mi je dala za prebrat poved kjer je pisalo hrbed in je želela vedeti zakaj prihaja do te napake- asimilacija oz. prilikovanje. Nič bat res zelo prijazna gospa in ne komplicira, če ti udide kakšna narečna beseda ali hmmm.
Srečno!
 
Prispevki
2
Datum zagovora 9.1.2019
Izpraševalka: ga. Nataša Mahnič
Gospa je bila zelo prijazna, vmes me je dopolnila če se česa nisem mogla spomnit. Pregledala je učne priprave in me vprašala, če so lektorirane.
Vprašanja, ki mi jih je zastaivila:
*Velika in mala začetnica, kako ju uporabljamo- opisat
*Lastna imena
*Postavitev vejice v besedilu. Primer besedila, kjer sem preverjala pravilno rabo vejice. Ena ni bila pravilno postavljena in sva se o tem pogovarjali
*Pomišljaj in vezaj, razlika

Srečno vsem! :)
 
Prispevki
3
1. Naštej jezikovne priročnike (kam bi pogledala, če nekatere besede ne bi razumela, kaj najdemo v SP)
2. Razlika med naglasom in poudarkom
3. Kako se naglasi moj priimek
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu