SIO Letni koncert Učiteljskega pevskega zbora Emil Adamič

Trenutno berete:
SIO Letni koncert Učiteljskega pevskega zbora Emil Adamič

9. decembra je v Zavodu sv. Stanislava svoj letni koncert pripravil Učiteljski pevski zbor Emil Adamič . Zbor spada med starejše slovenske mešane pevske zbore, saj je deluje že 91 let. Ves čas sledi osnovnemu poslanstvu in ciljem, ki sto vodili ustanovitelja zbora, Srečka Kumra in Emila Adamiča: biti med boljšimi slovenskimi pevskimi zbori in izbirati svoje člane predvsem iz učiteljskih vrst, obenem pa naj se pevci s poustvarjanjem zborovske literature vseh vrst in zahtevnosti tudi izobražujejo za delo s pevskimi zbori v okolju, kjer poučujejo.

Zbor uresničuje glasbeno in pedagoško poslanstvo, saj predanost in dejavno sodelovanje v zboru pevcem omogočata pridobitev znanja na področju zborovske kulture. V svojem delovanju je vzgojil veliko zborovodij in učitelje, ki so v zboru pridobljeno znanje uspešno prenašali in še prenašajo med mlade in starejše pevce v svojem okolju.

Zborovodja Lovro Frelih je pripravil zanimiv program, ki je poslušalce popeljal od Slovenije do Gruzije. Koncert je povezoval Tomaž Simetinger. Ob koncu koncerta je predsednik zbora poleg pozdrava in zahvale na poslušalce naslovil tudi vabilo, da se zboru pridružijo.

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu