No, zgleda jaz nisem imela take sreče z gospo Kurent ... moja izkušnja zato tudi ni tako lepa - začudeni pogledi, nič nasmeha, ko sem glede Temeljne ustave listine izjavila besedo 'samobitnost' mi je pa rekla, naj ne bom 'poetična' ... kot da sem zares to besedo na svojem zeljniku pobrala in ne v Ustavi!
1. Temeljna ustavna listina - želela je imeti zelo točne odgovore in zelo natančno izražanje (torej ne poetičnega?) ... Kaj točno smo z njo dobili? In ko sem povedala, kar sem mislila, da je pravilno, se tukaj ni končalo ... kaj smo v Listini sprejeli glede ozemlja, prebivalcev ... je rekla 7. členov je, kaj TOČNO piše v njih... seveda sem bila popolnoma zmedena, ker same Listine nisem predelala med učenjem - sicer o njej ne boste našli v Ustavi nič, je pa v Uradnem listu RS natačen opis!
2. Postopek spremembe Ustave - ponovno, podrobnosti! Ni dovolj, da jo predlaga vlada, 20 poslancev ali 30.000 volivcev ... in da gre predlog na referendum, kjer o njem odločamo volivci! Tukaj sem povedala, da če spremembo predlaga vsaj 30 poslancev, gre predlog na referendum ... in na moje presenečenje s tem ni bila zadovoljna, čeprav tako piše v Ustavi! (tukaj mi je odgovorila v smislu, da gre predlog v vsakem primeru na referendum? ... in ne vem več ali sem jaz nesposobna razumeti ta člen ali je bila pa njena napaka oziroma nespretnost izražanja ...)
Želela je točen postopek, po korakih, koliko fazni je postopek, s kakšno večino odločajo o predlogu v določeni fazi, potem šele gre na referendum ... in je sprejeta, če zanjo glasuje večina volivcev IN pod pogojem, da se glasovanja udeleži večina volivcev (moja napaka je bila, da sem rekla, da mora biti volilna udeležba vsaj 20-odstotna ... tako sem nekje prebrala ampak priznam, moja napaka).
Skratka, hvala bogu sta imeli moji predhodnici lepšo in prijetnejšo izkušnjo ... ne iščem izgovorov, ampak lahko bi malce drugače reagirala na moje odgovore, četudi sem napačno povedala - človek se počuti grozno in popolnoma izgubi voljo! Bila sem kar malce jezna, saj ne maram ljudi, ki drezajo in kopljejo potem, ko je že jasno da pravega odgovora ne bo ...
Nikogar nočem spravljati v slabo voljo, ampak povem kako sem jaz doživela Ustavo! Sta bili zato vsaj zakonodaja in slovenščina uspešno opravljeni!