Kraj opravljanja volonterskega pripravništva

Trenutno berete:
Kraj opravljanja volonterskega pripravništva

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Pridružen
19. nov 2012
Prispevki
13
Področje
  1. Gimnazija
Pozdravljeni...mene ena stvar zanima pa ne najdem konkretnega odgovora zato bom še tu vprašala, kako in kaj, če morda kdo pozna stvari bolje!

Ali je mogoče opravljati volontersko pripravništvo na šoli v Celju, če imam stalno prebivališče na Ptuju, v Celju pa nimam začasnega prebivališča (če le to prenesem v Celje izgubim vse ugodnosti s strani centra za socialno delo, kar je trenutno moj ŽAL edini ''dohodek''). :(

Hvalaaa! :)
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pozdravljena sprimgroll,

glede ugodnosti s strani centra za socialno delo ti žal ne znam svetovati. Me pa zanima, kako si prišla do volunterskega pripravništva. Namreč, tudi sama moram opraviti pripravništvo in me zanima, če si lahko izberem katero koli šolo, ali moram čakati na kakšen razpis?
Kaj si mogoče iskala kakšno voluntersko pripravništvo v okolici Ptuja?
 
Kolikor je meni znano se lahko na razpis za volontersko pripravništvo prijaviš v drugi občini vendar moraš imet začasni naslov. Meni je Valerija Jenko napisala da se lahko prijaviš z začasnim bivališčem, če je ta bližje tisti šoli ali vrtcu, kjer želiš opravljat pripravništvo.
Ne vem pa če ti bodo želeli krit tako velike potne stroške iz Ptuja v Celje. Poskusi si v Celju uredit začasno bivališče, čeprav ne boš tam živela. Mislim da če imaš začasno bivališče v Celju ti ne bodo zaradi tega ukinli socialne pomoči. Vsaj meni niso, ko sem imela začasno bivališče v MB.

Dejaa ko pride ven razpis za volonterska pripravništva,se greš sama dogovorit z šolo ali vrtec, kjer bi želela opravljat pripravništvo. Saj v okolici Ptuja bi verjetno nudili pripravništvo. Vsaka šola ima rada pripravnika...zastojn delavec :)
 
Vendar pa; a se ti potem (če si zrihtaš začasno bivališče - formalno) splača (finančno) vozit iz Ptuja v Celje in nazaj, glede na to, da ne dobiš povrjenih potnih stroškov ? V bistvu dobiš samo za malico, če imaš začasno urejeno v Celju. V bistvu greš v minus...
 
V bistvi je to res da boš v minusu. Jaz sem se pripravljena iz Ptuja vozit v Mb v vrtec, ker je večji kolekitv in če so zadovoljni s tabo, se hitro najde kak luknja za nadomeščanje. Tako da vprašanje zakaj želi v Celju opravljat pripravništvo.
 
V bistvu...sem jaz večino časa že zdaj v Celju, zato bi iskala tukaj. In načeloma mi ne bi bil problem uredit si začasno bivališče v Celju, VENDAR se v tem primeru denarna socialna pomoč ukine, saj se upošteva dejansko stanje, kar pomeni dohodek fanta. Včasih je bilo tako, da so upoštevali stalno bivališče, zdaj pa ne več...žal (preverjena informacija iz CSD). Pa ne, da želim 'goljufat' državo za te potne stroške...v tej situaciji bi mi bilo vseeno, če sploh kaj povrnejo... :)

Nerodna situacija! Mi je jasno, da bi bilo vračanje potnih stroškov iz Ptuja verjetno preveč za našo državo, ampak potem bi bilo treba še kje drugje te luknje pokrpat, da se človek ne 'zafrkne'popolnoma, če 'zgolj' začasno bivališče spremeni!:confused:
 
Ravno sem klicala na CSD in so mi rekli da se gleda stalno bivališče in ne začasno. V primeru če spremeniš stalno bivališče v drugo občino pa moreš javit spremembo. Pozanimala sem se ker imam tudi sama začasni naslov v MM stalnega pa občina Videm.
 
Nazadnje urejeno:
Joj...zdaj pa res ne vem! :) Sem rekla mami, ki dela na CSD, naj se enkrat vprasa kako je s tem in odgovor je isti: uposteva se dejansko stanje dohodkov na tem naslovu.

Predvidevam pa, da je v tvojem primeru drugace...jaz bi se namrec prijavila pri fantu in upostevali bi se njegovi dohodki! Tako jaz DSP izgubim!:confused:
 
Živjo,
ker smo že pri temi za socialno pomoč, bi kar tukaj vprašala.
Kako je s tem: če npr. opravljaš voluntersko pripravništvo, slučajno imaš še vedno status študenta (ker si vpisan na x faks), kaj je bolje. Da se odjaviš iz šole, greš na zavod, zaprosiš za socialno podporo? Ali, da ti ostane status, in tu pa tam, če ti rata, opravljaš študentsko delo?
 
Nujno rabim pomoč: a je to z krajem opravljanja volunterskega pripravništva, res? Namreč sama bi ga opravljala v drugi občini (a ista uparavna enota). Od mojega doma je šola oddaljena 9 km. Ravnateljica te šola se strinja, da opravljam pripravništvo pri njih. Bi to lahko bil problem za ministrstvo? Bi mi zaradi tega lahko zavrnili pripravništvo?
 
Tudi mene zanima tole glede kraja oz. občine opravljanja volonterskega pripravništva. Sama živim v manjši občini, približno 30km (pol urce) iz Ljubljane. Ker pogojev za opravljanje pripravništva v šoli, ki se nahaja v moji občini nimam, sem načelno že zmenjena za pripravništvo v gimnaziji, ki se nahaja v Ljubljani. Zanima me ali je to možno, kajti začasnega bivališča v Lj nimam (živim pri starših) in si ga tudi ne morem kar urediti nekje....
 
sem klicala na ministrstvo in so mi rekli, da ni važno kje opravljaš pripravništvo. Torej ja, lahko ga opravljaš tudi v kakšni drugi občini, bivališče tu ne igra vloge.
 
ja jaz tudi upam, ker v moji občini ga na žalost ne dobim oziroma vrtec ni zainterisiran za pripravništvo
 
Nazadnje uredil moderator:
Tudi mene zanima tole glede kraja oz. občine opravljanja volonterskega pripravništva. Sama živim v manjši občini, približno 30km (pol urce) iz Ljubljane. Ker pogojev za opravljanje pripravništva v šoli, ki se nahaja v moji občini nimam, sem načelno že zmenjena za pripravništvo v gimnaziji,...

me zaniama kaj misliš s tem, da nimaš pogojev za opravljanje pripravništva na tej šoli - so potrebni kakšni pogoji? hvala za odgovor...
 
Hvala lilijanna!!! Upam, da to resnično drži!
Drži! tudi jaz sem klicala na ministrstvo in dobila enak odgovor. Ko/če si izbran, se potem javi iz kje se dejansko voziš (tudi če tam nimaš prijavljenega začasnega bivališča). Je pa, sklepam, postavljena neka meja vrednosti povračila potnih stroškov (sicer bi si lahko vsak zmislil, da se vozi ne vem iz kje in si s tem nabil potne stroške) in možnost, da te kadarkoli preverijo, če podatki držijo in te sankcionirajo v primeru, da temu ni tako.
 
Jerica, ne ni nobenih konkretnih pogojev, mogoče sem se malo čudno izrazila:)
 
Nujno rabim pomoč: a je to z krajem opravljanja volunterskega pripravništva, res? Namreč sama bi ga opravljala v drugi občini (a ista uparavna enota). Od mojega doma je šola oddaljena 9 km. Ravnateljica te šola se strinja, da opravljam pripravništvo pri njih. Bi to lahko bil problem za ministrstvo? Bi mi zaradi tega lahko zavrnili pripravništvo?

Jaz sem v podobni situaciji. Mogoče kdo ve, če je kje normativ zapisan, do koliko km še plačajo kilometrino?
Lp!
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

  • Članek
Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in inovacije je visokošolskim zavodom poslalo usmeritve...
Odgovori
0
Ogledi
143

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu