Koronavirus in strokovni izpit

Trenutno berete:
Koronavirus in strokovni izpit

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pravica do zbiranja in združevanja (opis, trije primeri) - mogoče kdo ve?
Zagotovljena je pravica do mirnega zbiranja in do javnih zborovanj.
Vsakdo ima pravico, da se svobodno združuje z drugimi.
Zakonske omejitve teh pravic so dopustne, če to zahteva varnost države ali javna varnost ter varstvo pred širjenjem nalezljivih bolezni.

Za primera bi jaz rekla da je zbiranje ponavadi z namenom javnih protestov, združevanje pa srečanje enako mislečih ljudi (političnih strank, moto zbor)...

Ampak zahtevali so tri primere? Za vsako od teh dveh? Naj me se kdo popravi/dopolni pri primerih...
 
Mene pa zanima pri otrocih svoboda misli. Našla sem tole:
Države pogodbenice spoštujejo otrokovo pravico do svobode misli, vesti in veroizpovedi.
Države pogodbenice spoštujejo pravice in dolžnosti staršev oziroma zakonitih skrbnikov, da otroka pri uveljavljanju te pravice usmerjajo na način, prilagojen njegovim razvojnim zmožnostim.
Glede svobodnega izražanja veroizpovedi ali prepričanja so dopustne le tiste omejitve, ki jih določa zakon in ki so nujne za zavarovanje državne varnosti, javnega reda, zdravja ali morale ali pa temeljnih pravic in svoboščin drugih.

Vendar ima moja izpraševalka vprašanje samo svoboda misli otrok. Je to enako kot tudi vesti in veroizpovedi, je ok če povem tole, ali je kaj posebaj za svobodo misli?
 
Kako vam gre učenje? Že dva dni sem totalno brez motivacije.. se mi zdi, da kar nekaj bulim v te knjige. Četrtek pa bo tukaj z bliskovito hitrostjo. Koliko učenja dnevno spravite skupaj?
 
Jaz sem to krizo imela do vceraj, zdaj pa je precej okej. Izpit imam v torek.. bo minilo sigurno. :) Probajte nekomu prosto govoriti o vsem..ustavi, zakonodaji, pravice, slovnica.. da dobite obcutek koliko veste povedat :)
 
Tudi meni včeraj in danes ne gre. Mislim da "voda še ne teče v grlo" in da bo par dni pred izpitom šibalo...upam🤷‍♀️. Srečno vsem!
 
Pa se jas imam eno vprasanje, pri RP.

In sicer na kratko postopek za usmerjanje otrok s PP.
1. STROKOVNO MNENJE

Pristojna šolska uprava si mora pred izdajo odločbe o usmeritvi v program vzgoje in izobraževanja pridobiti strokovno mnenje, ki ga pripravi komisija za usmerjanje prve stopnje. Komisija izdela strokovno mnenje na podlagi lastnih ugotovitev, razgovora s starši otroka ter na podlagi druge dokumentacije, ki jo pridobi od ustreznih institucij. Komisija se mora pred pripravo strokovnega mnenja posvetovati s strokovnimi delavci zavoda, v katerega naj bi bil otrok usmerjen in z drugimi ustreznimi institucijami. Strokovno mnenje pripravi komisija na obrazcu, ki ga določi minister, pristojen za šolstvo v soglasju z ministrom, pristojnim za socialne zadeve in ministrom pristojnim za zdravstvo.

2. ODLOČBA O USMERITVI

Na podlagi strokovnega mnenja in ugotovitev v postopku izda pristojna šolska uprava odločbo o usmeritvi. Zoper odločbo o usmeritvi je dovoljena pritožba. O pritožbi odloča minister na podlagi strokovnega mnenja komisije druge stopnje. Z odločbo o usmeritvi se določi program vzgoje in izobraževanja, v katerega se otrok usmerja, obseg in način izvajanja dodatne strokovne in druge pomoči, šola oziroma zavod, v katerega bo otrok vključen, morebitno zmanjšanje števila otrok v oddelku ter kadrovske, prostorske, materialne in druge pogoje, ki morajo biti zagotovljeni za vzgojo in izobraževanje otrok.

3. VROČITEV ODLOČBE

Pristojna šolska uprava
je dolžna odločbo o usmeritvi vročiti staršem, vrtcu, šoli oziroma zavodu, v katerega je otrok usmerjen. Šola oziroma zavod sprejme otroka z dnem, ki je določen v odločbi.

4. KOMISIJE I. in II. STOPNJE

Komisijo prve in druge stopnje sestavljajo: učitelj oziroma vzgojitelj, zdravnik specialist pediater ali zdravnik specialist šolske medicine, psiholog, socialni delavec ter zdravnik specialist ustrezne specialnosti in defektolog ustrezne specialnosti. Član komisije prve stopnje ne more biti hkrati član komisije druge stopnje.
 
Kdo lahko začne postopek usmerjanja OPP? V kakšnih primerih to začne VIZ zavod?
Postopek usmerjanja se uvede na zahtevo staršev. Zahtevo lahko dajo tudi vrtci, šole, zdravstveni, socialni in drugi zavodi, po predhodni seznanitvi staršev. Zahtevo se vloži pri pristojni šolski upravi oziroma pri pristojnem centru za socialno delo.
 
Ali kdo ve tole:
Ali ima državni zbor vpliv na izid referenduma?
15903291452714810208361835791143.jpg
 
Kaj pa je bilo potem na referendumu, ki je govoril od zaprtju trgovin po nedeljah. Če se ne motim, je večina volivcev izglasovala, da se trgovine po nedeljah zaprejo. Ampak v praksi se to ni uveljavilo ... ZAKAJ?
Sem že ugotovil. Pri trgovinah je dejstvo, da je šlo za posvetovalni referendum, pri katerem izid referenduma ni zavezujoč. Če pa gre na primer za zakonodajni referendum, pa je tako, kot je objavila Anja693.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zdravo vsem. Kmalu bom imela zagovor na ministrstvu. Dobila sem seznam izpraševalk, kdo me bo...
Odgovori
5
Ogledi
527
Vprašanje??? Trenutno delam kot učiteljica v OPB, ampak strokovnega pa moram narediti kot...
Odgovori
2
Ogledi
350
Pozdravljeni, zanima me ali je dovolj, da za prijavo na strokovni izpit pošljem samo potrdilo...
Odgovori
2
Ogledi
365
Pozdravljeni, trenutno sem zaposlena na delovnem mestu vzgojitelja v vzgojnem zavodu. Po...
Odgovori
0
Ogledi
329
Pozdravljeni! Kdaj se kot svetovalna delavka lahko prijavim na strokovni izpit? Katere pogoje...
Odgovori
4
Ogledi
294
  • Zaklenjeno
Živijo:) imam vprašanje. Ima kdo skupek vprašanj in odgovorov za strokovni izpit za pomočnika/co...
Odgovori
16
Ogledi
1.616
Pozdravljeni, zanima me, kako je sedaj v tem novoletnem času s čakanjem na datum izpita. Torej...
Odgovori
2
Ogledi
983

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu