KONCESIJA???

Trenutno berete:
KONCESIJA???

Pridružen
7. sep 2011
Prispevki
42
Področje
  1. Gimnazija
Pozdravljeni!
Jaz pa imam vprašanje glede koncesije. In sicer, čisto osnovno, kaj je šola s koncesijo? Ali je to samo drugo ime za zasebno šolo? O tem veliko piše v ZOFVI, koncesija sem in tja, pa si ne pridem gor. A če, na primer, v nekem kraju pride do potrebe po novi, javni, državni osnovni šoli, mora potencialni ustanovitelj, torej lokalna skupnost zaprositi za koncesijo?
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Predpisi - Zakon o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI)
Za opravljanje javne službe v vzgoji in izobraževanju, se lahko dodeli koncesija zasebnemu vrtcu oziroma šoli, če to omogoča program pa tudi zasebniku, ki izpolnjuje pogoje, določene za izvajanje javno veljavnih programov. Za opravljanje dejavnosti in nalog, potrebnih za izvajanje dejavnosti vzgoje in izobraževanja, se koncesija lahko dodeli tudi drugim zavodom, gospodarskim družbam in drugim pravnim ali fizičnim osebam.

Koncesija se dodeli z odločbo na podlagi javnega razpisa.

Koncesijo dodeli minister, razen za predšolsko vzgojo, ki jo dodeli lokalna skupnost.

Minister je dolžan razpisati koncesijo, če ni mogoče zagotoviti osnovnošolskega izobraževanja v javnih osnovnih šolah v skladu z normativi in standardi.

Javni razpis se objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. V javnem razpisu se navedejo: dejavnost, ki bo predmet koncesije, pogoji za opravljanje dejavnosti, šolski okoliš, čas, za katerega se dodeljuje koncesija, rok, do katerega se sprejemajo prijave, kriteriji za izbiro, rok, v katerem bodo kandidati obveščeni o izbiri, in drugi potrebni podatki.

Tukaj v bistvu vse jasno piše. Zasebni šoli se lahko dodeli koncesija, kar pomeni, da mora izpolnjevati pogoje za izvajanje javno veljavnih programov.
 
Hvala. Torej je šola s koncesijo zasebna šola, ki pa seveda mora izvajati javno veljavni program.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu