Koliko ur traja volontersko pripravništvo?

Trenutno berete:
Koliko ur traja volontersko pripravništvo?

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Prispevki
24
Področje
  1. Osnovna šola
Lepo pozdravljeni!

Zanima me, koliko šolskih ur ste volonterski pripravniki na šoli? Ravnatelj mi je povedal, da je nekje zasledil, da mora pripravnik biti 6. šolskih ur na šoli, vendar sama tega nisem nikjer zasledila. Ker ima moja mentorica veliko ur podaljšanega bivanje, me zanima, če je to tudi delo pripravnika ali lahko to delo zavrnem?

Najlepša hvala za odgovore in lepo pozdravljeni!
 
Prispevki
268
Področje
  1. Osnovna šola
Jaz sem v povprečju 4 do 5 polnih ur. Odvisno od dneva in koliko dela imam. Se mi je pa zgodilo, da sem bila prejšnji teden 9 ur na šoli in še malo, s tem da nisem ostala na govorilnih, ker sem imela že svoje in videla, kako poteka to pri mentorici. Seveda te lahko dajo samostojno v OPB. Ko je potrebno nadomeščati, te lahko porabijo za vse. Vsaj v praksi je tako.
 
Prispevki
95
Področje
  1. Osnovna šola
Mene nihče ne preverja, koliko ur sem na šoli, vendar imam kar veliko nadomeščanj, tako da sem v povprečju 5 polnih ur na šoli. Veliko sem tudi v OPB-ju, ker je ena učiteljica že dolgo na bolniški.
 
Prispevki
13
Področje
  1. Osnovna šola
Jaz sem vsak dan 8 delovnih ur na šoli in delam vse, kar mi naložijo. Tudi nadomeščala sem, svoj predmet in PB. Čisto odvisno od šole, vem pa, da me šola lahko kar precej obremeni, kar 50% pripravništva lahko nadomeščaš - se pravi dejansko učiš, ne le hospitiraš. Odvisno je tudi, kakšne imaš prioritete, sama ne bi zavrnila dela, ki mi ga naložijo, če ne bi imela kak tehten razlog. Mislim, da se vse enkrat obrestuje in bo šola lažje obdržala pridnega in vsestranskega delavca.
 
Prispevki
1
Naziv
prof športne vzgoje
Področje
  1. Osnovna šola
Živjo. Tudi jaz sem začela z volonterskim pripravništvom na OŠ, kjer mi je ravnatelj določil, da bom imela 40 urni delavnik, kar pomeni 8 polnih ur dnevno. Zanima me, ali so kakšne omejitve, ali je vse odvisno od ravnateljeve volje?..Glede na to, da za svoje delo nismo plačani, na šoli pa smo veliko več časa, kot zaposleni učitelji, sem mnenja, da bi nam lahko vsaj skrajšali delovni čas.
 
Prispevki
268
Področje
  1. Osnovna šola
Na našo žalost si vsak ravnatelj razlaga po svoje. Tudi ti boš pisala priprave in to lahko delaš doma. Po mojem mnenju ti je dal vedeti, da boš delala vse, kar ti bo naročil. Že samo pripravništvo je tako zastavljeno, da nas izkoristijo.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

Pozdravljeni. Zaposlena sem v OŠ. Zanima me, ali imam dovolj ur za poln delovni čas, če...
Odgovori
1
Ogledi
868

Zadnji prispevki

Na vrhu