Kje so razpisi?!

Trenutno berete:
Kje so razpisi?!

Prispevki
75
Pozdravljeni, obiskovalci foruma!


Iščem zaposlitev na področju šolstva (pa tudi drugje). Vsak dan že več mesecev skrbno in natančno pregledujem spletne strani različnih institucij, najpogosteje Zavoda za zaposlovanje. Čudim se, da v vsem šolskem letu (v regiji, kjer živim) ni šla niti ena vzgojiteljica/učiteljica/svetovalna delavka na porodniški/bolniški dopust, saj v vsem letošnjem šolskem letu ni bilo objavljeno niti eno samcato delovno mesto v tako veliki regiji.

Kot mi je bilo pojasnjeno s strani osebe, ki je zaposlena v eni izmed teh institucij, naj bi zadostovalo, če šola/vrtec prosto delovno mesto objavi kar na svoji oglasni deski na hodniku, ker gre za t.i. vsem dostopno mesto in ima do nje vsak obiskovalec dostop. Se hecajo, ali kaj?

Seveda mi je znano, da bolniške krpajo predvsem ostali (so)delavci vrtca/šole in da ravnatelji silno neradi zaposljujejo nove kadre, tudi kadar je to neobhodno potrebno za normalno delovanje nekega zavoda. A razlog za nezaposlovanje ni, da šole ne potrebujejo novih sodelavcev, da ne dobijo soglasje ministrstva in da nimajo finančnih sredstev. Jih potrebujejo in jih imajo, in to celo mnogo več, kot jih porabijo.

Kje je izhod iz tega labirinta? Ve kdo?


Obupani Cufek
 
Prispevki
63
Področje
  1. Gimnazija
Odg: Kje so razpisi?!

Ja, zadnjega pol leta tudi jaz opažam, da ni več objavljenih oglasov za učiteljska mesta na strani od Zavoda. Mi je pa kolegica, ki dela v šoli, povedala, da učitelje, ki se upokojijo ali so odsotni zaradi porodniške/bolniške enostavno nadomestijo tako, da se prerazporedi ure drugim učiteljem. Tako potem npr. učijo angleščino, geografijo ...likovni pedagogi, učitelji razrednega poukla ipd. Enostavno ne zaposlujejo novih kadrov, ne glede na to, da je mesto prosto, ker se je prejšnji učitelj upokojil. Kriza.
 
Prispevki
75
Odg: Kje so razpisi?!

V primeru, ki si ga opisala (poznam jih tudi sama), gre za neupoštevanje/nespoštovanje določil Pravilnika o smeri izobrazbe strokovnih delavcev v devetletni OŠ.
Koliko časa bo tako stanje še trajalo, me sploh ne zanima več. Zame se vleče že predolgo. In ob tem ne morem več ostati neprizadeta in se še naprej pretvarjati, da sem zadovoljna s tem, kar imam oz. nimam. Vem, da si z jezo, ki jo občutim delam škodo, ampak žal še nisem iznašla načina, kako naj jo uspešno transformiram v nekaj pozitivnega. Če imam pa kdo kakšno zamisel, pa na dan z njo.
 
Prispevki
51
Odg: Kje so razpisi?!

Jaz sem tudi opazila, da pridejo novi učitelji kar ''nadomeščat'' pa četudi ni bilo razpisa zunaj. Vedno je kje na kakšni šoli kdo, ki ima bodisi premalo ur, bodisi je ravno izgubil službo. In ker so šole povezane med seboj, učitelji tudi tako dobijo službo. Vse lepo in prav. Sem vesela za vsakega, ki dobi službo. VENDAR-vedno bo kje na kakšni šoli kdo, ki bo imel premalo ur in bo lahko nadomeščal. Kaj pa tisti, ki še nismo v nobeni 'šolski bazi'? Kako bomo sploh prišli zraven?
 
Prispevki
75
Odg: Kje so razpisi?!

Menim, da dokler bo imela šola (vodstvo šole oziroma ravnatelj) tolikšno avtonomijo pri zaposlovanju kadra, kot jo ima sedaj, se stanje za učitelje brez (po)znanstev ne bo kaj bistveno spremenilo. Razen v primeru, da bi vsaka šola v prihodnjem šolskem letu potrebovala vsaj deset novih učiteljev. Potem bi morda kakšno delovno mesto ostalo prosto tudi za "tiste od zunaj".
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
ŠOUM, Mladinski svet Slovenije in Zavod Škatlica v Maribor organizirajo dvodnevni posvet mladih...
Odgovori
0
Ogledi
123
  • Članek
Mladinski svet Slovenije in Zavod Škatlica v Kopru organizirata posvet mladih z naslovom “Kje...
Odgovori
0
Ogledi
183
  • Članek
Objavljeni so naslednji razpisi za šolsko leto 2022/23: Mreže učečih se šol in vrtcev Mreženje...
Odgovori
0
Ogledi
132
  • Članek
Ministrstvo za kulturo je objavilo enoletne projektne razpise na področjih uprizoritvenih...
Odgovori
0
Ogledi
225

Zadnji prispevki

Na vrhu