Kje mora biti objavljen razpis za prosto delovno mesto?

Trenutno berete:
Kje mora biti objavljen razpis za prosto delovno mesto?

Prispevki
3
Področje
  1. Gimnazija
Razpis mora biti objavljen.

Se opravičujem za mali "hijack" teme, ampak me tole precej zanima, ker mi je voluntersko pripravništvo odbijajoče, posebej ko berem slabe izkušnje... Hkrati pa zelo rad učim, in bi rad delal kot učitelj, tako da se bom potrudil dobiti tistih 6 mesecev dela preko nadomeščanj...

Kje mora biti razpis objavljen, da se da nanj prijaviti? Na strani OŠ, na ministrstvu, na zavodu? Je isto za OŠ in za gimnazije/srednje šole?

Hvala za pomoč! :)
 

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.434
Iz zakonodaje:
109. člen
(zaposlovanje strokovnih delavcev)

Javni vrtec oziroma javna šola, ki zaposluje nove strokovne delavce, mora prosta delovna mesta javno objaviti. Minister lahko za javne šole objavi prosta delovna mesta s skupno objavo. Natančnejšo vsebino in postopek skupne objave določi minister.

Javni vrtec si mora pred objavo prostega delovnega mesta pridobiti soglasje ustanovitelja, javna šola pa soglasje ministra, razen za objavo prostih delovnih mest v šolah, ki so vključene v način financiranja v skladu z metodologijo za določanje obsega sredstev na udeleženca izobraževanja.

Javni vrtec mora o vsakem prostem delovnem mestu strokovnega delavca pred objavo prostega delovnega mesta obvestiti ministrstvo, pristojno za predšolsko vzgojo.

Če je v evidenci presežnih strokovnih delavcev strokovni delavec, ki izpolnjuje zahtevane pogoje za zasedbo prostega delovnega mesta, lahko vrtec oziroma šola zaposli takšnega strokovnega delavca brez objave prostega delovnega mesta.

Delovno razmerje z nerazporejenim strokovnim delavcem se sklene za določen oziroma nedoločen čas.

Delovno razmerje se lahko sklene tudi s kandidatom, ki ne izpolnjuje zahtevanih pogojev, za dobo največ enega leta, če nihče od prijavljenih kandidatov ne izpolnjuje zahtevanih pogojev in je taka zaposlitev potrebna zaradi nemotenega opravljanja dela.

Pogodbo o zaposlitvi za določen čas se lahko, poleg primerov v zakonu o delovnih razmerjih, sklene tudi v primeru, če gre za predvideno zmanjšanje obsega vpisa učencev oziroma dijakov v šolo ali zavod ali za spremembo javno veljavnih programov vzgoje in izobraževanja oziroma predmetnikov.

Če nerazporejenega strokovnega delavca ni mogoče zaposliti za polni delovni čas v posameznem vrtcu oziroma šoli, lahko svojo delovno oziroma učno obvezo dopolnjuje v več vrtcih oziroma šolah, delovno razmerje pa praviloma sklene v vrtcu ali šoli, kjer ima večji obseg dela.

Strokovni delavec ter vrtci oziroma šole iz prejšnjega odstavka tega člena, se morajo sporazumeti o delovnem času, o načinu izrabe letnega dopusta in o drugih odsotnostih z dela. Sporazum iz prejšnjega stavka, ki mora obsegati tudi vse ostale sestavine, ki so potrebne za uresničevanje medsebojnih pravic in obveznosti, je sestavni del pogodbe o zaposlitvi.

Razpis mora torej biti objavljen javno. To je seveda lahko ZRSZ (tudi na notranji oglasni deski), spletna stran šole, Uradni list, časopis ipd.
 
Prispevki
268
Področje
  1. Osnovna šola
Dejansko stanje pa je, srednje šole so zelo povezane med seboj in sploh ne pride do razpisov, vsaj ne tako, da bi ga vsak videl. Osnovne šole, pa objavljajo, ampak ni nujno, da ni že kdo izbran.
 

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Prispevki
5.434
Vsekakor razpis mora biti, saj mora kandidat v prijavi napisati na kateri razpis se prijavlja (in kje je bil objavljen!).

Se pa strinjam, vsi vemo, da se, če ravnatelj želi, razpis objavi na mestih, kjer ga res z lahkoto spregledaš. Vprašanje pa je, čemu bi se sploh želel na tak razpis prijaviti, saj je najbrž res vnaprej dogovorjen.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
ŠOUM, Mladinski svet Slovenije in Zavod Škatlica v Maribor organizirajo dvodnevni posvet mladih...
Odgovori
0
Ogledi
179
  • Članek
Mladinski svet Slovenije in Zavod Škatlica v Kopru organizirata posvet mladih z naslovom “Kje...
Odgovori
0
Ogledi
216
  • Članek
Zavod RS za šolstvo ob zaključju 3-letnega programa z naslovom Učim se biti učitelj vabi, da se...
Odgovori
0
Ogledi
101
Pozdravljeni! Ali ima kdo dobro napisan načrt uvajalnega obdobja za razpis ''Učim se biti...
Odgovori
0
Ogledi
615
  • Članek
Učenci se bodo morali od prihodnje srede samotestirati, starši bodo morali dati pisno soglasje...
Odgovori
0
Ogledi
545

Zadnji prispevki

Na vrhu