SIO Ker ni vsak dan 8. marec

  • Ustvarjalec teme SIO
  • Začetni datum
  • Odgovori 0
  • Ogledi 644

Trenutno berete:
SIO Ker ni vsak dan 8. marec

Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk je ob priložnosti Mednarodnega dneva žensk tudi letos pripravilo gradiva, s katerimi želijo spodbuditi, da z mladimi spregovorimo o enakosti med spoloma ter zgodovini boja za pravice žensk.

Za lažjo umestitev teme v učni proces so ob tej priložnosti pripravili učne priprave za izvedbo ene šolske ure. Na spletni povezavi so na voljo sprotne priprave za slovenski jezik in zgodovino ter za naravoslovne predmete. Pripravljene učne ure se lahko z minimalnimi prilagoditvami uporabijo tudi pri ostalih predmetih.

Učna priprava je oblikovana tako, da spodbuja dejavno sodelovanje dijakinj in dijakov. Kratkemu uvodu sledi samostojno raziskovanje učnih gradiv predmeta pri katerem se izvaja učna ura. Ugotovitve služijo kot izhodišče za razpravo. Podajanih je tudi nekaj splošnih vsebin za oblikovanje profesorjevega ali profesoričinega sklepa.

Vabijo, da jih vprašate preko telefona ali elektronske pošte (030 302 897, [email protected]), saj so pripravljeni zagotoviti gradiva tudi v drugačni obliki. Najbolj pa bodo zadovoljni, če jih obvestite o izpeljani dejavnosti.

Logo

Vrhnji del učne priprave

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Slovensko izobraževlano omrežje (SIO), sio.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu