Kdo lahko dela v šolski knjižnici?

Trenutno berete:
Kdo lahko dela v šolski knjižnici?

Prispevki
4
Področje
  1. Osnovna šola
Zanima me, kdo lahko dela v šolski knjižnici? Nam so ves čas študija (1. bolonjska stopnja- Slovenski jezik in književnost - ENO) zatrjevali, da lahko delamo v knjižnici, vendar moramo opraviti bibliotekarski izpit (18 mesecev po zaposlitvi).

Danes pa sem vprašala ravnatelja, če bi lahko na tem delovnem mestu nadomeščala dolgotrajno bolniško, pa sem dobila v odgovor, da ne, ker mora biti zaposlen dipl. bibliotekar? Kaj sedaj drži?

Prosim za pomoč in hvala.
 
Prispevki
67
Naziv
univ. dipl. geograf
Zavod
/
Področje
  1. Osnovna šola
V ''Pravilnik o izobrazbi učiteljev in drugih strokovnih delavcev v izobraževalnem programu osnovne šole'' v 5. členu piše:
3. Knjižničar

Knjižničar je lahko, kdor je končal:

- univerzitetni študijski program bibliotekarstva ali

- magistrski študijski program druge stopnje šolsko knjižničarstvo ali bibliotekarstvo.

Knjižničar je lahko tudi, kdor izpolnjuje pogoje za učitelja v skladu s tem pravilnikom in je opravil študijski program za izpopolnjevanje iz bibliotekarstva.

Ne glede na določbo prejšnjega odstavka te točke študijskega programa za izpopolnjevanje iz bibliotekarstva ni potrebno opravljati tistemu, ki je pridobil višjo izobrazbo z višješolskim študijskim programom knjižničarstva.


Torej - v knjižnici lahko delaš, če imaš pedagoško izobrazbo, strokovni izpit in bibliotekarski izpit (tudi brez tega bi nadomeščanje šlo, se mi zdi).
 
Prispevki
1
Pozdravljeni,
rada bi vprašala za ponovno potrditev glede zahtev za delo v šolski knjižnici. Vsepovsod na internetu berem, da je za delo v šolski knjižnici potrebna pedagoška izobrazba, a je to res nespregledljivo in absolutno nujno določilo?
Namreč prijavila sem se na razpis za nadomeščanje knjižničarke v bližnji OŠ, v ponedeljek grem na razgovor in me zanima, če je sploh teoretično možno, da zaposlijo nekoga brez pedagoške izobrazbe. Sama sem zgodovinarka.
Na razpisu seveda ni bilo zahteve po končani pedagoški smeri.

Hvala in lep pozdrav.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

Zadnji prispevki

Na vrhu