Kako pridobiti ure za pripravništvo?

Trenutno berete:
Kako pridobiti ure za pripravništvo?

Kot sem razbral iz prejšnjih odgovorov, se bi torej delo na šoli kot vodja programa ZŽS (zdrav življenjski slog), moralo šteti v pripravništvo. Zanima me, ali je potrebno kaj posebej izpolnit, da se te ure šteje kot pripravniške? Verjamem, da je dovolj poznejši pogled v to pogodbo, ampak vseeno raje vprašam, ker vemo kako je z birokracijo :)

Hvala!
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pozdravljeni.

Vidim, da je ta tema podobna mojemu vprašanju, zato bom kar tu napisala. Tudi jaz nimam strokovnega izpita. Diplomirala sem novembra 2014 in tako zamudila zadnji razpis za pripravništva. Ker sem potem še delala poklicni tečaj za pomočnika vzgojitelja sem imela status študenta in sem tako 9 mesecev delala v vrtcu. Vem, da se študentsko delo ne šteje k uram za strokovni izpit, vendar poznam eno punco, ki je preko ur, ki jih je naredila preko študentskega statusa prišla do strokovnega izpita. Tako, da ne vem kako je to mogoče. Če mogoče ve kdo kaj glede tega naj prosim piše. :)
 
Hmmm, to pa tudi mene zanima, ker sem pisala na ministrstvo in so mi odgovorili, da ti ure od pripravništva pomagajo samo v tem primeru, da ko si bil zaposlen in si imel premalo ur za strokovni izpit in so ti te ure od študentskega dela priznali, vendar samo mali odstotek... Saj tako sem jaz to razumela.

Bom kar kopirala odgovor, ki mi ga je poslala in iz odgovora mislim, da jasno piše da, NE moraš priti do pripravništva samo iz ur od študentskega dela, na žalost:
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Spoštovani,

študentsko delo se vam lahko upošteva samo v sklop organizirane neposredne aktivnosti z namenom vzgoje in izobraževanja, in sicer največ v obsegu 55 ur za strokovne delavce s srednješolsko izobrazbo oziroma 80 ur za strokovne delavce z višješolsko oziroma visokošolsko izobrazbo.

Praktični nastopi za pristop k opravljanju strokovnega izpita morajo biti opravljeni po datumu pridobitve ustrezne izobrazbe.

Lep pozdrav,
Kristina Kaučič
univ. dipl. iur.
 
Glede Zdravega življenjskega sloga.. kolega se je podobno spraševal. Ugotovil je, da mora šola te zaposliti, da se ti štejejo vse ure v pripravništvo.. v primeru, da si vključen preko društva ipd. se ti šteje v tistih 80 ur... To so njegove besede, tako da preverite...
 
Kot sem razbral iz prejšnjih odgovorov, se bi torej delo na šoli kot vodja programa ZŽS (zdrav življenjski slog), moralo šteti v pripravništvo. Zanima me, ali je potrebno kaj posebej izpolnit, da se te ure šteje kot pripravniške? Verjamem, da je dovolj poznejši pogled v to pogodbo, ampak vseeno raje vprašam, ker vemo kako je z birokracijo :)

Hvala!

Naj ti povem iz prve roke. Poucujem ZZS in meni je gospa na ministrstvu povedala tole. Potrebujes 840 ur, 2 meseca mentorja ter 5 nastopov. Potem lahko pristopis k opravljanju strokovnega izpita.
 
Zanima me, če kdo izmed vas dela v šoli prek podjemne pogodbe. Ko sem se pogovarjala z ravnateljico ene šole mi je ta rekla, da je nezakonito. Drugi ravnatelj pa mi je rekel, da ne obstajajo druge možnosti, da bi prišla do ur za strokovnega, kot pa da pridem v šolo preko razpisa Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja 2016. To se mi zdi malo čudno glede na prvo objavo te teme zgoraj. Mislim, da bi se preko izvajanja učne pomoči dalo priti do ur. Samo primerno šolo je še treba najti. ;)
 
Kolikor jaz vem, to ni nezakonito, poznam primere, ki nudijo učno pomoč preko podjemne pogodbe, je pa res, da je to mogoče par ur na teden. Ne vem, kako lahko ravnatelj reče, da je to nezakonito, če se to dela ...
 
Če je kaj ta razpis pokazal je to, da si vsak ravnatelj po svoje tolmači zakone. Skregano z vso logiko in pametjo.
 
Pozdravljeni,

6 mesecev sem bila za polovičen delovni čas zaposlena v zasebnem vrtcu. Imela sem sklenjeno pogodbo, vendar mi je denar nakazovala preko študentskega servisa. V pogodbi ni nikjer zavedeno, da naj bi bil denar nakazan preko študentskega. Glede na to, da moramo poslati zraven tudi fotokopijo pogodbe, ko se prijavljamo na strokovni izpit, me zanima ali kdo ve kako ministrstvo preverja pogodbe? Vem, da stvar ni čisto legalna, ampak glede na to, da nam država ne omogoča strokovnih izpitov, iščem rešilno bilko kako čim hitreje priti do strokovnega in posledično postati vsaj malo bolj konkurenčna na trgu.

Lep pozdrav.
 
Pozdravljeni,

Vem, da stvar ni čisto legalna, ampak glede na to, da nam država ne omogoča strokovnih izpitov, iščem rešilno bilko kako čim hitreje priti do strokovnega in posledično postati vsaj malo bolj konkurenčna na trgu.

Kaj pa če bi ponaredili dokumente, ki omogočajo pristop k izpitu? Ali bi bili v tem primeru bolj v prekršku kot država, ki krši svoje zakone? Ali pa si bomo le tako kvit in si bomo segli v roke v znak sprave in bo ovca cela in volk sit? Ste že razmišljali, da bi državi predlagali to varianto? Jaz sem pisala na ministrstvo in jih povprašala, ali je res edina dejansko izvedljiva možnost za pristop k strokovnemu izpitu ponarejanje dokumentov ali se morda motim in bo Republika Slovenija v kratkem ponudila še kako drugo možnost. Odgovor ... Ga ni bilo. Jasno, da ga ni bilo.
 
Lep pozdrav.
A mi lahko kdo pove, če obstaja kakšna opcija priti do opravljenih ur s prostovoljnim/volonterskim delom na šoli, saj vem, da je odgovor verjetno negativen ampak ena vzgojiteljica mi trdi, da je lani imela punco, ki je prostovoljno delala v vrtcu pri njejin si je nabrala dovolj ur, da je opravila strokovnega.
Se mi zdi, da se mi počasi meša od vseh različnih informacij...
 
Hvala, sem vedela, da imam prave informacije ampak sem iskala konkretno temo z odgovorom, pa mi ga sami ni uspelo najti :)
 
Zdravo. Tudi jaz imam vprasanje, pa ne bi odpirala nove teme ...
Torej, sem absolventka, z oktobrom bom brez statusa. Ravnateljica na eni izmed OŠ mi je ponudila pripravniško mesto. Zanima me, če sploh obstaja možnost, da začnem s pripravništvom tam - brez razpisa, zavoda ...
Imam pa vse opravljene izpite, samo še zagovora magisterijev.
Hvala!
 
žal te moram razočarat, da če bi bilo tako preprosto bi vsi imeli že pripravništvo in strokovni izpit. Pripravništvo lahko opravljaš samo če je razpis, zadnji razpis za klasično pripravništvo pa je bil septembra 2014.
 
Pozdrvaljeni, mene pa zanima slednje: tisti, ki ste delali oz. delate prek podjemne pogodbe v vrtcu, kaj vam je pisalo v pogodbi? Za kakšno delo?
Zanima me tudi ta citat: "Šola mora imeti sklenjen dogovor z neko prostovoljsko organizacijo, še prej pa dokument, kjer so opisane vse dejavnosti, ki naj bi jih prostovoljci izvajali,...glede na nov zakon o prostovoljstvu"..nekoga iz tega foruma.

Hvala za odgovor
 
Pozdravljeni, zanima me še nekaj. Vzadnjem tednu sem že 2x slišala, da za nadomeščanje porodniške in bolniške oz., če je pogodba za določen čas, ni potrebno dati javnega razpisa. Ali je to res, ali kdo ve kaj več o tem?

Hvala
 
če gre za nadomeščanje do 3 mesecev ni potrebno dati razpisa, kar je nad 3 mesece pa je vedno potrebno dati, se pa določeni ranatelji znajdejo in objavijo razpis tako da ga najde samo tisti kateremu je delo vnaprej obljubljeno.
 
če gre za nadomeščanje do 3 mesecev ni potrebno dati razpisa, kar je nad 3 mesece pa je vedno potrebno dati, se pa določeni ranatelji znajdejo in objavijo razpis tako da ga najde samo tisti kateremu je delo vnaprej obljubljeno.
kaj to pomeni?kako ga objavijo?
 
ravnatelj ene izmed šol je dejal, da če šola objavi razpis, morajo dati prednost kandidatu s strokovnim izpitom (tako mu je povedalo ministrstvo).
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Pridružite se učiteljem iz Luksemburga in Irske na delavnici umetne inteligence za osnovnošolske...
Odgovori
0
Ogledi
83
  • Članek
V luči izzivov razvoja novih tehnologij in bodočih kadrov na področju geodezije sta Fakulteta za...
Odgovori
0
Ogledi
60
Pozdravljeni, zanima me, kako je sedaj v tem novoletnem času s čakanjem na datum izpita. Torej...
Odgovori
2
Ogledi
983
  • Članek
Varstvo in spodbujanje pravic otrok sta med glavnimi cilji EU in Evropskega parlamenta. Zapisana...
Odgovori
0
Ogledi
313
  • Vprašanje
Pozdravljeni, prijati se moram na strokovni izpit in me zanima, kako hitro ste dobili datum za...
Odgovori
4
Ogledi
1.041
  • Članek
Mirovni inštitut v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije vljudno vabi na posvet o...
Odgovori
0
Ogledi
230
  • Članek
Sviz v sredo pripravlja protestni shod pred poslopjem vlade, na katerem bodo izrazili...
Odgovori
0
Ogledi
262

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu