Kako do pripravništva???

Trenutno berete:
Kako do pripravništva???

Pridružen
2. dec 2013
Prispevki
3
Naziv
profesor športne vzgoje
Področje
  1. Poklicne in strokovne šole
še koga to moti? sama sem v situaciji, ko že več kot pol leta iščem službo, pišem prošnje, klicarim, trkam na vrata, pa se vse ustavi pri dejstvu, da nimam strokovca....ja..kako pa naj ga imam, če ni razpisa??? že več kot pol leta čakam, da se lahko prijavim na voluntersko pripravništvo, ki ga bom garaško opravljala 10 mesecov, zraven 2 malih otrok..voluntersko, zastonj!
torej v najboljšem primeru, če se zgodi čudež in dajo razpis ven v prihodnjih dneh in bom izbrana ( kaj naj naredim če ne bom??? naj se prekvalificiram v natakarico???zakaj sem izgubljala leta študija, sedaj pa ne vem kako bom z družino prišla čez mesec?) in strokovca naredila po 10 mesecih pripravništva...to pomeni, da bom službo dobila najprej v letu 2015????? Pa to je narobe svet! pripravništvo bi moglo bit v sklopu študija...brez njega je čisto vseeno ali se mi na polici praši diploma ali ne. diploma je čist brez pomena...da ne govorim o tem kako znanje itak hlapi, ker ga ne uporabljam v praksi....katastrofa..to bi se moglo spremenit. ima do kakšen predlog? se še kdo počuti enako kot jst?
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Te popolnoma razumem. Sama sem lansko šolsko leto opravljala volontersko pripravništvo, da sem sploh lahko šla delat strokovni izpit. Ampak dejstvo je, da ta strokovni tako malo pomeni, ker kljub temu da nenehno pošiljam prošnje in sprašujem, ni nič. V dveh letih sem imela samo en razgovor, kjer me seveda niso izbrali. Danes štejejo veze in poznanstva. Vsaj jaz imam take izkušnje. Tudi jaz ne vem, kaj naj, kako naprej, moje misli glede službe niso ravno pozitivne.
 
Sem na istem ... Klicarim, pišem, preverjam vse mogoče, pa NIČ. Trenutno čakam na razpis, da bom lahko šla delat vsaj volontersko pripravništvo, ker plačanega sigurno ne bodo razpisali :( če bom seveda izbrana. In tako bom "zapravila" 10 mesecev brez garancije, da bom lahko dobila zaposlitev. In tudi jaz imam družino, tako da nisi sama :)
 
Tudi jaz vem, kako se počutiš in mislim, da je takih še ogromno, glede na to, da mi je na prejšnjem razpisu manjkalo 0,25 točke, da bi dobila pripravništvo in da sem bila 72 na čakalnem seznamu... Bojim se, da tudi na tem razpisu ne bom dobila VOLUNTERSKEGA pripravništva in to pomeni še najmanj pol leta iskanja drugega načina preživetja (saj ne, da pripravnoštvo omogoča preživetje).... In tudi jaz se iskreno strinjam s tabo, da bi moral biti strokovni izpit del študija, ker očitno diploma ne pomeni ničesar.... Je pa tudi res, da opravljen strokovni izpit še ne pomeni, da boš dobil službo... Ne razumem, zakaj država financira toliko prostih mest za študij nečesa, v čemer ni možne zaposlitve v naslednjih desetih letih... In tudi jaz ne vem, kaj naj s sabo... moram reči, da sem prav nervozna, ko vsak dan poslušam, kako smo mladi pasivni, kako moramo biti ustvarjali, inovativni, ipd., nismo vsi nadpovprečni in super inovativni, da bi lahko ustanavlajli svoja podjetja in ustvarjali dobičke in na ta način preživeli... Na žalost.
 
Grozno! Verjamem, da nas je ogromno takih..mladi smo, v najbolj produktivnih letih. opravljamo pa vsa druga dela, če jih sploh najdemo v tem času, da preživimo. Zakaj šola? Če seštejem koliko let sem vložila v študij....kje bi lahko že danes bila, če bi se pri 15 odločila za poklicno šolo in nato študirala ob delu....počutim se tako izigrano! ko se spomnim vseh tistih pesmic o znanju, našem največjem bogastvu, poslušanju kar naprej enih in istih litanij kako je treba v šolo, če nočeš delat za trakom...totalno izigrano!
se je kdo že bolj podrobno spuščal v problem s pripravništvom? našla sem nekaj predlogov vladi o financiranju prvih zaposlitev mladim in o pripravništvu v sklopu študija a se mi zdi, da od tega ni bilo nič. kdo ve na katera vrata potrkat?..jst priznam, ful sem že obupana...se bom v prihodnjih dneh malo pozanimala, vprašala strica googla...do takrat pa kot do sedaj...znajdi se kot se znaš....
 
Brez strokovnega res nimaš možnosti. Sama sem se prijavila na več razpisov, kjer so službo dobili tisti, ki nimajo diplome. Kako je mogoče, da v šoli dela nekdo, ki nima diplome, tisti, ki pa jo imajo, službe ne dobijo, ker ne ustrezajo vsem pogojem? Nekdo, ki je brez diplome, ima takoj, ko diplomira vse pogoje za opravljanje strokovnega izpita. Ostali, ki so hodili na fakulteto in nimajo vez in poznanstev za delo v šoli pa čakajo na morebitni razpis za pripravništvo.

Zakaj je še vedno omogočeno, da v šolah delajo ljudje brez izobrazbe, ko pa je toliko brezposelnih z diplomo?
 
Bolj, veliko bolj grozno bo, ko boste po strokovcu leta in leta pisali, klicarili in se vozili sem ter tja, pa vas nihče ne bo hotel zaposlit. To se vam bo zdelo še precej bolj neumno, ker boste imeli vse pogoje, do zaposlitve pa ne boste mogli. Kdor je pameten, naj se vrže v ponoven študij za poklic izven prosvete. V šolstvu pač ni perspektive za naslednjih 30 let. Jaz službo iščem že 11 let, od tega 10,5 z vsemi pogoji, z leti sem pridobila še nekaj izobrazb, a ne veljam nič več kot pripravniki, celo manj! Se mi zdi absurdno, da sem za šolstvo toliko let vrgla dobesedno stran. Če bi mi kdo takrat napisal to, kar vam pišem jaz sedajle, potem bi takrat pograbila nek drug študij in pomahala šolstvu v slovo. Danes bi imela službo in prihodnost, tako pa nimam ničesar več. Sem pod ropbom revščine. Tako je to.
 
Se popolnoma pridružujem mnennju limone in ostalih,...nikamor ne prideš če nimaš strokovca, ne levo ne desno, ne z razpisi ne brez razpisom, po drugi strani se gremo neko usposabljanje učitelčjev in ostalih delavcev v šolstvu po drugi strani pa nekateri pridejo na delovno mesto popolnoma " bosi" brez izpita in po možnosti še z nedokončano diplomo oz. študijem,.....ja veze in poznanstva,...lahko bi naredili univerzo s tem nazivom pa bi mogoče kaj nucalo,...ne dokler nsimo pravi, se ne pišemo prav ali pa nismo hči/sin od nekega direktorja ne prideš nikamor,...nažalost....
 
Ali ni bilo s strani ministrstva na predavanju Kariernega centra UL rečeno, da bo razpis za volonterska pripravništva do konca leta 2013? Ali kdo ve, kako je s tem? Kdaj naj bi bil objavljen?
 
Imam vprašanje glede pripravništva. Končala sem srednjo vzgojiteljsko šolo (4.letno, ne tečaja!), nato sem študirala na drugi fakulteti (torej ne na pedagoški). Pripravništva še vedno nimam, ker ga nikoli ne dobim-niti ne plačanega!Nekje sem slišala, da imajo prednost pri pripravništvu tisti, ki imajo samo en poklic-torej npr.pomočnik vzgojitelja, da pogledajo, če še imaš kakšno izobrazbo oz.poklic-jaz imam še drug poklic oz.fakulteto, ki pa ni pedagoški in da tisti nimamo potem prednosti oz. da imajo prednost tisti z enim poklicem. Zanima me, če to res drži?Hvala za odgovor.LP
 
Imam vprašanje glede pripravništva. Končala sem srednjo vzgojiteljsko šolo (4.letno, ne tečaja!), nato sem študirala na drugi fakulteti (torej ne na pedagoški). Pripravništva še vedno nimam, ker ga nikoli ne dobim-niti ne plačanega!Nekje sem slišala, da imajo prednost pri pripravništvu tisti, ki imajo samo en poklic-torej npr.pomočnik vzgojitelja, da pogledajo, če še imaš kakšno izobrazbo oz.poklic-jaz imam še drug poklic oz.fakulteto, ki pa ni pedagoški in da tisti nimamo potem prednosti oz. da imajo prednost tisti z enim poklicem. Zanima me, če to res drži?Hvala za odgovor.LP

pri prijavi za pripravništvo si točkovan po kriteriju, ki je v razpisni dokumentaciji vedno objavljen in mislim, da nima veze koliko poklicev imaš, saj kandidiraš za "pedagoški poklic" na podlagi česar dobiš tudi dodatne točke.
 
Mogoče kdo ve, ali se ti lahko volontersko pripravništvo "zamakne" - da z njim začneš kasneje, kot je napisano v razpisnih pogojih; zaradi službe (to je 1-mesečno nadomeščanje v šoli)?
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Pridružite se učiteljem iz Luksemburga in Irske na delavnici umetne inteligence za osnovnošolske...
Odgovori
0
Ogledi
88
  • Članek
V luči izzivov razvoja novih tehnologij in bodočih kadrov na področju geodezije sta Fakulteta za...
Odgovori
0
Ogledi
63
Pozdravljeni, zanima me, kako je sedaj v tem novoletnem času s čakanjem na datum izpita. Torej...
Odgovori
2
Ogledi
991
  • Članek
Varstvo in spodbujanje pravic otrok sta med glavnimi cilji EU in Evropskega parlamenta. Zapisana...
Odgovori
0
Ogledi
317
  • Vprašanje
Pozdravljeni, prijati se moram na strokovni izpit in me zanima, kako hitro ste dobili datum za...
Odgovori
4
Ogledi
1.049
  • Članek
Mirovni inštitut v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Slovenije vljudno vabi na posvet o...
Odgovori
0
Ogledi
232
  • Članek
Sviz v sredo pripravlja protestni shod pred poslopjem vlade, na katerem bodo izrazili...
Odgovori
0
Ogledi
265

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu