Eurydice Slovenija JR za pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc od 2016 do 2019

Trenutno berete:
Eurydice Slovenija JR za pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc od 2016 do 2019

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je danes v Uradnem listu RS objavilo Javni razpis za pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc od 2016 do 2019.


Namen javnega razpisa je povečati vključenost odraslih v vseživljenjsko učenje ter izboljšati kompetence, ki jih potrebujejo zaradi potreb na trgu dela, večje zaposljivosti in mobilnosti ter osebnega razvoja in delovanja v sodobni družbi. Poudarek je predvsem na razvoju kompetenc s področja informacijsko komunikacijskih tehnologij. Izvajanje programov vključuje tudi svetovanje v procesu izobraževanja.

Ciljna skupina so zaposleni, ki so nižje izobraženi (manj kot štiri letna srednja šola oziroma ISCED 1-2) in manj usposobljeni, s poudarkom na starejših od 45 let.

Sofinancirali se bodo naslednji programi: Programi usposabljanja za življenjsko uspešnost, Slovenščina kot drugi in tuji jezik, Začetna integracija priseljencev, Programi splošnega neformalnega izobraževanja odraslih, Programi priprav za prijavo v postopek pridobitve kvalifikacije oziroma certifikata, Javno veljavni program Računalniška pismenost za odrasle


Skupna okvirna vrednost razpoložljivih sredstev, namenjenih javnemu razpisu, znaša 11.400.000,00 EUR. Javni razpis delno financira Evropska unija, in sicer iz Evropskega socialnega sklada.


Rok za oddajo vlog za dodelitev sredstev je 7. 7. 2016, do 12. ure.


Vsa razpisna dokumentacija je dosegljiva na spletni strani ministrstva.

VIR: MIZŠ, 17.6.2016

Nadaljuj z branjem...
- - -
Vir za forum: Eurydice Slovenija, www.eurydice.si
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Zadnji prispevki

Na vrhu