Je res tako hudo

Trenutno berete:
Je res tako hudo

Pridružen
12. mar 2018
Prispevki
8
Področje
  1. Osnovna šola
  2. Gimnazija
  3. Višja strokovna šola
  4. Visoka šola
Tisti, ki ste izpit že opravili, prosim potolažite me, da ni tak hudo kot si predstavljam. Učim se toliko da že vse podatke mešam, strah me je tako da imam kamen v želodcu že najmanj 14 dni, ne vem kaj bo z mano na dan izpita...
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Zdravo,
res ni tako hudo. Ne se sekirati preveč, tudi ne pokazati strahu. Če si se učila, je to, to. Samo pogumno. Ko boš dala to skozi, boš rekla, da ni bilo vredno se toliko sekirati👍☝️. Vso srečo!
 
Hi, ce kaj pomaga (za moralno podporo), sva kr na istem :) seveda bom objavil vprasanja, ko bo mimo ;) lp
 
Mene je bilo grozno strah. Učila sem se dolgo, psihično pripravljala še dlje. Po izpitu sem komaj izdavila iz sebe Hvala, ko sem stopila ven, so se mi ulile solze. Očitno je ves stres prišel za mano skupaj z olajšanjem. Zadeva je neprijetna, o tem ne bomo razpravljali. Nepotrebno mučenje in dokazovanje znanja v 10 minutah spraševanja, da o piflanju podatkov na pamet (čemur naj bi se kot učitelji izogibali) ne govorimo. Vendar mine tudi to.

Jaz sem se ves čas tolažila z besedami: Kaj je najhuje kar se lahko zgodi? Odgovor: da prvič ne narediš. Ker sem vedela, da zaradi tega ne bom izgubila službe (sem se v enem letu dovolj dokazala, pa še potreba po kadru je bila). Edino, kar moraš pogoltniti v tem primeru je lasten ego. Pri meni je bilo še toliko huje, ker sem učiteljica slovenščine in so me vsi strašili, kako učitelje slovenščine podrobno sprašujejo.

Kako sem se učila:
- pri ustavi sem se naučila poglavja, iz katerih je in iz vsakega pomembnejše podatke, preambulo, veje oblasti in funkcije, podrobno pa človekove pravice (katerih se ne sme omejevati, pravice staršev ipd.),
- KOP sem si nekajkrat prebrala, s poudarkom: kdo je otrok, pravice pri rojstvu, pravice staršev, delovanje v dobro otroka,
- EU: kar je v gradivu,
- zakonodaja: vse, kar je za moje področje (OŠ) + osnovni zakoni, npr ZOFVI, inšpekcija, prehrana,
- slovenščina: po katalogu.

Vprašanja na forumu sem imela za preverjanje lastnega znanja. Torej zvečer, ko sem bila utrujena od vsega učenja, sem po dveh urah pavze sedla pred računalnik in na glas odgovarjala na vprašanja. Nekateri so se učili samo po njih. HVALABOGU jih nisem poslušala, saj so mi zamenjali izpraševalko.

Če te karkoli zanima, le vprašaj. Tudi če se ti zdi neumno. Prepričana sem, da ni. Ti bom z veseljem odgovorila. :) Sicer pa le pogumno!
 
Predvsem pa: "Nobene panike!"
Je rekel Švejk.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Študentje in dijaki bodo po novem lahko dobivali Zoisovo in državno štipendijo hkrati. Po doslej...
Odgovori
0
Ogledi
162

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu