Javni razpis "Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja" (Izkušnje kandidatov)

Prispevki
1
Pozdravljeni. Sem ena izmed izbranih kandidatk javnega razpisa "Prva zaposlitev na področju vzgoje in izobraževanja". Vsi izbrani kandidati smo pred velikim izzivom, saj nas čaka usposabljanje za samostojno vzgojno-izobraževalno delo na šoli. Verjamem, da tako kot meni, se tudi ostalim porajajo mnoga vprašanja kako bo vse skupaj potekalo. S tem namenom sem objavila novo temo in predlagam, da si medsebojno izmenjujemo informacije, izkušnje. Seveda vabljeni tudi tisti, ki ste že uspešno opravili "krst" učitelja začetnika, da podate svoje izkušnje. :)

Z upanjem na dober odziv, vas lepo pozdravljam.
 
Prispevki
1
Jaz sem izbrana kot pomočnica vzgojitelja in tudi ne vem, kako bo to potekalo. Ker močno dvomim, da bodo z 1.5. Ze odprti vrtci.
 
Prispevki
2
Dobra tema. Mene zanima tako na splošno, kaj delate v trenutni situaciji tisti, ki ste s 1.4. začeli delat na (osnovni) šoli. Na moji šoli namreč ne vedo točno kaj naj mi dajo za delat in imam zelo malo dela. Zanima me tudi glede izpolnjevanja tiste tabele obveznosti. Kako ste se lotili tega? Jaz namreč nimam prav veliko za napisat.
Hvala že v naprej.
 
Prispevki
7
Pozdravljeni!

Osebno delam SŠ. Tabelico sem izpolnjevala sprotno - se pravi po urah, kaj sem počela, npr. preučevala pravilnike, zakone, bila prisotna na urah pri sodelavcih, pripravljala vsebine pri predmetih mentorice itd.

V danih razmerah je najbolje, da se z mentorji/ravnatelji dogovorite za pripravo morebitnih vsebin za novo šolsko leto, pregledate priprave svojih mentorjev in sodelavcev, pripravite morda kakšne kvize za izvajanje ur, pripravite video vsebine, učne liste - v resnici imate možnost, da iz tega obdobja povlečete morda več kot ostali. Udeležujte se seminarjev/webinarjev, poiščite možnosti online dela za svoje področje itd.

Moje izkušnje so izjemno dobre - veliko sem se naučila, trenutno pa se pripravljam na strokovni izpit, je pa težava, ker mi manjka še del nastopov, ki bi jih morala opraviti v aprilu. Upam na srečo :/

Če imate vprašanja, sem na voljo.

Mojca
 
Prispevki
3
Jaz sem začela s 1. aprilom delati preko projekta na OŠ. Dobra stran vsega je, da poznam celoten kolektiv že s prakse, saj bi se mi bilo drugače zelo težko vklopiti, brez da bi ljudi spoznala "v živo", pa tudi za njih je bilo lažje, da so me že poznali in so mi bolj zaupali. Nekajkrat sem bila v tem mesecu v šoli, da sva z mentorico urejali vpise v 1. razred in vpise v srednjo šolo ter druge stvari, ki jih od doma ne moreva. Drugače sem pa pripravljala raznorazno gradivo za DSP, OPB, romske ure, postavila sem spletno učilnico za ŠSD, udeleževala sem se tedenskih videokonferenc učiteljskega zbora in posameznega aktiva, video razredne ure, na začetku sem dobila v vpogled tudi požarni red in izjavo o tveganju, pa je tudi za to šlo nekaj ur. Po spletnih straneh sem si nabrala ogromno učnega materiala, ki mi bo prišlo v poštev tudi pozneje, pa ob rednem delu v šoli mogoče ne bi imela toliko časa za to, verjetno tudi vse strani ne bi bile brezplačno dostopne.
Bega pa tudi mene to mesečno poročilo, saj ne vem, ali naj pišem po dnevih, kaj sem delala, ali naj pišem npr. Pripravljala sem gradivo za učence DSP in se seznanjala z njihovimi primanjkljaji., in tako naprej.
 
Prispevki
7
Sama sem vodila dva časovnici - eno za šolo, eno za ministrstvo. Za ministrstvo je dovolj splošno - skupno število ur namenjenih neki dejavnosti v enem mesecu, za šolo so zahtevali po dnevih in urah (je pa verjetno odvisno od šole). Torej bi bilo ustrezno za ministrstvo: 15 ur hospitacije pri različnih učiteljih, sodelovanje na pedagoških konferencah itd. Če kdo želi, lahko napiše sporočilo, pa mu zasebno pošljem primer zapisa (javno, zaradi podatkov ne bi).
Upam, da sem odgovorila na vprašanje.
 
Prispevki
5
Zdravo! Mene pa zanima kaj pocnete vse, ki naj bi z delom v vrtcu pricele aprila?
A je katera na cakanju, ker mene zanima kaj potem napisati v porocila, ce smo bili samo doma?
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu