Razpis Javni razpis pripravniških mest (dec 2013) [plačano pripravništvo]

Trenutno berete:
Razpis Javni razpis pripravniških mest (dec 2013) [plačano pripravništvo]

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
Vem, da je rekla, da bo poučevala in da je bilo preko razpisa, ki je bil objavljen le dva tedna (to ni bil tisti v decembru) in da je za plačano. Sicer njene srednje šole sploh ni na seznamu razultatov...Ne vem več, kaj si naj mislim o vsem tem....
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Vem, da je rekla, da bo poučevala na sredji šoli in da se je prijavila na razpis,ki je bil objavljen le dva tedna in da so njo izbrali in da ima plačano. Ko pa sem preverila, če je šola na seznamu rezulatov, pa je ni nikjer. Ne vem no, kaj naj si mislim o vsem tem.
 
slišala sem, da se je na ta razpis prijavil nekdo, ki nima ustrezne izobrazbe, torej pedagoške. Ima narejeno gimnazijo in nato ekonomsko fakulteto. In trdi, da je preko razpisa dobil pripravništvo, ker baje ni nilo nikjer napisano, da bi moral imeti pedagoško izobrazbo?!

Kot je že nekdo omenil, pedagoška izobrazba ali dodatni pedagoško-andragoški izpit je bil pogoj.

Vem, da je rekla, da bo poučevala na sredji šoli in da se je prijavila na razpis,ki je bil objavljen le dva tedna in da so njo izbrali in da ima plačano.

Razpis za plačano pripravništvo je bil zunaj skoraj 4 tedne (od 6.12.13 do 2.1.14).

Ko pa sem preverila, če je šola na seznamu rezulatov, pa je ni nikjer.

Ker zelo verjetno ni dobila plačanega pripravništva o katerem govorimo.


Po mojem je dobila kakšno delo v računovodstvu, ampak ne loči, da v šoli obstaja več vrst dela (da niso vsi, ki so na šoli zaposleni tudi učitelji). Ali pa še huje... mamica ji je zrihtala delo, sama pa niti ne ve za kakšno vrsto dela gre.
 
Ne razumem te najbolje...

Po eni strani praviš, da te šole ni med rezultati razpisa, po drugi strani pa trdiš, da ne gre za decembrski razpis.
Kako, če pa se seznam šol (na katerega se sklicuješ), ki imajo odobreno pripravništvo nanaša na ta - decembrski - razpis.

Če se je ta oseba le mogoče prijavila na ta razpis, a šole ni na seznamu, potem ni teorije, da je ta oseba (oz. šola) dobila odobreno plačano pripravništvo...

Sicer pa, ne spomnim se, da bi pred kratkim izšel razpis za (kakršnokoli) pripravništvo, ki bi bil dolg 2 tedna. Bila sta 2: decembrski za plačano (ki, btw, ni bil odprt le 2 tedna, pač pa 4 - od 6.12.2013 do 2.1. 2014; 28 dni ) in pa tale, ki se je zaključil ravno danes (in je bil odprt nekoliko več kot teden dni).

Verjetno je bila ta oseba sprejeta na kakšnem drugem razpisu; nobeden izmed razpisov v šolstvu, ki so se zgodili pred kratkim ne ustreza tvojemu opisu...
 
AjdaH vidim, da razmišljava enako :)

Po moje se je punca prijavila na kakšen razpis za računovodkinjo ali nekaj podobnega za kar je potrebna ekonomska izobrazba.
 
Pa res, Papana... In očitno sva odgovore pisali istočasno :-D
Zato sploh nisem videla tvojega odgovora preden sem objavila svojega...

Verjetno bi bilo pa še najlažje, či bi "ta", ko je že govorila o tem, povedala točno na kater razpis se je prijavila. Saj menda ni skrivnost...
 
Tako mi je ona povedala. Vprašala sem jo na kateri razpis se je prijavila in je odgovorila-na tistega, ki si ga ti decembra zamudila (ker jaz sem ga zamudila). Ona okrog govori, da je razpis bil objavljen le dva tedna in da so ravno njo izbrali, da je imela veliko srečo, ker drugi ga ne moremo dobiti.In sem šla tudi sama preverit, nakar sem ugotovila, da je bil objavljen skoraj en mesec?! Nato sem jo vprašala, kaj bo delala na šoli-tajnica, a mi je zatrdila da ne,da ona bo učila v razredu ( v srednji šoli, brez pedagoške in brez pojma o pojmu). Vprašala sem jo če ima pedagoško-andragoško smer in je rekla, da ne. Vprašal sem jo, kako dolgo bo delala pripravništvo in je rekla, da misli da do novembra in da je pripravništvo v smislu nadomečanja bolniških, porodniških itd. in da dobi okrog 700 evrov. Bila naj bi v drugem kraju na zdravniškem, ki ga je morala opravit... Meni ni več nič jasno. Mama in nihče ji ni mogel od staršev zrihtat, ker vem, da si mora vse sama...Je pa tukaj res nekaj čudnega...Ne vem, kaj naj si mislim....:(.
 
Ona okrog govori, da je razpis bil objavljen le dva tedna in da so ravno njo izbrali, da je imela veliko srečo, ker drugi ga ne moremo dobiti. In sem šla tudi sama preverit, nakar sem ugotovila, da je bil objavljen skoraj en mesec?!

Torej vidiš, da si zmišljuje stvari.

Nato sem jo vprašala, kaj bo delala na šoli-tajnica, a mi je zatrdila da ne,da ona bo učila v razredu ( v srednji šoli, brez pedagoške in brez pojma o pojmu). Vprašala sem jo če ima pedagoško-andragoško smer in je rekla, da ne.

Še ena laž. Na tistem razpisu (če bi se res prijavila) ne bi mogla dobiti pripravništva brez pedagoško-andragoške izobrazbe.

Vprašal sem jo, kako dolgo bo delala pripravništvo in je rekla, da misli da do novembra in da je pripravništvo v smislu nadomečanja bolniških, porodniških itd. in da dobi okrog 700 evrov.

Pripravništvo sicer res traja do konca novembra, ampak ni mišljeno kot nikakršno nadomeščanje porodniških, bolniških in podobnih zadev. Plačano pa je okoli 1500€ bruto na mesec.


Meni ni več nič jasno. Mama in nihče ji ni mogel od staršev zrihtat, ker vem, da si mora vse sama...Je pa tukaj res nekaj čudnega...Ne vem, kaj naj si mislim....

Ženski je "bed v lajfu", ker z diplomo iz ekonomije ne dobi službe (roko na srce, kdo pa še potrebuje ekonomiste?... oziroma vsako leto 200 njih) in v tebi verjetno vidi osebo, nad katero se lahko izživlja.

evagrah... ne sekiraj se, karkoli, si slišala od te osebe ni res. Če bi bilo vsaj malo resnice o tem, da je oseba brez pedagoško-andragoške izobrazbe dobila pripravništvo na prejšnjem razpisu, bi bila tudi šola na kateri pripravništvo opravlja napisana na seznamu z ministrstva. Kot si pa sama ugotovila, je ni na seznamu.
 
Sicer pa... če ni skrivnost. Na kateri srednji šoli pa naj bi učila?
 
veliko vem o razpisih,saj se vsako leto prijavljam.se na prijavnicah je napisano,da moras svojo izobrazbo dokazat z diplomo,spricevalom da imas ustrezen poklic.kar se mi zdi logicno,saj v bolnisnicah tudi verjetno ne zaposlujejo gradbenikov
 
Verjetno se je prijavila na kakšen razpis za učitelja Ekonomije.
Za nadomeščanje porodniške ali bolniške. In ker ni bilo nobenega ustrežnejšega kandidata z strokovnim izpitom ali vsaj pedagoško-andragoško izobrazbo, je bila potem ona izbrana.

Ampak sigurno pa ne opravlja pripravništva.
 
Pozdravljeni tisti, ki ste prejeli plačano pripravništvo. Zanima me kako je glede mesečnega poročanja in pisanja dnevnika? Koliko ur moram biti v razredu? In kakšen delovni čas ste imeli ta teden, imate določen?
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

  • Članek
CŠOD je 15. marca 2024 objavil Javni razpis programov Šole v naravi in drugih programov in...
Odgovori
0
Ogledi
33
  • Članek
Izteka se rok za prijavo. Študentke in študentje pedagoških poklicev se lahko še do 24. avgusta...
Odgovori
0
Ogledi
460
  • Članek
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje skladno z Načrtom za okrevanje in odpornost v okviru...
Odgovori
0
Ogledi
264
  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija je v rubriki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in...
Odgovori
0
Ogledi
32
  • Članek
V petek, 15. marca 2024, je v Državnem zboru potekala javna predstavitev mnenj o osnutku...
Odgovori
0
Ogledi
39
  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija sta v rubrikah Ministrstva za vzgojo in izobraževanje in...
Odgovori
0
Ogledi
22
  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija je v rubriki Ministrstva za vzgojo in izobraževanje z dne...
Odgovori
0
Ogledi
26

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu