Razpis Javni razpis pripravniških mest (dec 2013) [plačano pripravništvo]

Trenutno berete:
Razpis Javni razpis pripravniških mest (dec 2013) [plačano pripravništvo]

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Nazadnje urejeno:
Ne pozabite prišteti še svetovalne delavce, tudi ti sodijo pod ta razpis. Tudi teh je bilo nekaj.

Sem jih štela zraven. :)

Je pa treba odšteti nekaj šol, ki so razpisale po dve mesti za pripravnika, saj kandidirajo lahko samo z enim kandidatom. Prav tako je nekaj vrtcev razpisalo mesta za sklop A in sklop B, vendar se bodo morali odločiti samo za enega.
 
Ampak jaz lahko kandidiram le za volonterskega. Razpisa za tega pa še ni bilo...
 
Jaz sem ob tem razpisu doživela nepozabno izkušnjo, in sicer z ravnateljem ene izmed celjskih osnovnih šol. Ravnatelj mi je zagotovil,da lahko na njihovi šoli opravljam pripravništvo, me celo seznanil z mentorico in dejal, da bo uredil vse potrebno v zvezi z razpisom. Opozorila sem ga, da je zadnji dan objave prostega delovnega mesta na Zavodu za zaposlovanje 23. 12. 2013, saj se drugače ne moremo prijaviti na razpis, ker zamudimo rok. Zatrdil mi je, da bo vse uredil in naj ne skrbim. Ko sem 24. 12. 2013 mimogrede pogledala na objavljena prosta delovna mesta, sem zasledila da moje šole ni nikjer na seznamu. Takoj sem ga poklicala in ga vprašala zakaj ni objave na Zavodu. Začel se je zgovarjati, da ni dobil računovodkinje, ker je ta odpotovala in da da se trudi ter da je kontaktiral direktorico računovodskega servisa, ki bo poskušala najti drugo delavko, ki bi lahko te stvari uredila. Ko sem ga vprašala kaj bo z objavo prostega delavnega mesta, saj smo najverjetneje zamudili rok mi je ponovno odgovoril, da bo vse uredil. Ker sem bila na koncu z živci in ker nisem vedela kaj naj še storim, vse skupaj pa je začelo smrdeti, sem sama odšla na računovodski servis in jih prosila, če imajo kakšno zamenjavo za delavko, ki je odpotoval in če lahko ta uredi stvari do 30. 12. 2013. Direktorica je takoj našla zamenjavo in dejala naj ravnatelj pošlje dokumentacijo oni pa bodo vse uredili do 30. 12. Povedala mi je tudi, da je ravnatelj sploh ni klical in da ne ve ona nič o tem. Odšla sem na šolo in to sporočila ravnatelju, ki je takoj spremenil razpoloženje in mi rekel, da če je tako, bo on na Zavodu uredil objavo prostega delovnega mesta in bom 2. 1. jaz osebno lahko nesla razpisno dokumentacijo na Ministrstvo. Pomislila sem, da je morda kljub težavam zadeva uspešno rešena, a že čez nekaj minut me je poklical in dejal, da je klical na Zavod in da smo žal zamudili rok. Ura je bila 11, na Zavod pa je potrebno prijavo dati do 13. ure. Bila sem tako v šoku, da nisem mogla spregovoriti niti besede.
Prepričana sem, če bi ravnatelj uredil obljubljene in zagotovljene stvari, bi na razpisu prišla med 42 mest, saj sem zbrala 40 točk. Tako pa mi je, ker mi je ves čas obljubljal, da bo vse uredil, onemogočil prijavo na razpis. Lahko bi mi takoj povedal, da se šola s tem ne bo ukvarjala in bi pač poiskala drugo šolo, ki bi se bila pripravljena prijaviti na razpis. A tukaj zagotovo nekaj smrdi. Mislim, da so vzrok finance, saj nikakor ni želel, da zadevo prevzame druga delavka računovodskega servisa in zato ne bom dopustila, da se zadeva zaključi. Poleg vsega tega pa sem prepričana, da če ga ne bi poklicala jaz, me on najverjetneje sploh ne bi obvestil, da se šola ni prijavila na razpis in takšno obnašanje se mi zdi skrajno neprimerno za nekoga na takšnem položaju. Naj povem še to, da sem se že ob prvem srečanju z njim začudila, kako je lahko tako mlad človek že ravnatelj.
Če so takšni ljudje ravnatelji, potem ni čudno, da je Slovenija v takšnem stanju kot je.
 
Alja sej nisi edina, ki se je na tem razpisu, zaradi objave na zavodu, opekla. Čeprav sem bila jaz tista, ki je kontaktirala šolo, se zmenila vse potrebno, bo na koncu priložnost dobila druga, ki brez objave za to po vse verjetnosti niti vedela ne bi. Dobrodošla v Sloveniji!
 
Hvala za info...držimo pesti:)

Si prištela tudi tiste objave, ki so objavljene v posebni pdf preglednici? Jaz sem beležila podatke nekje do petke, potem sem izgubila voljo.

Še nekaj me zanima:

Glede na to, da je rok za oddajo 2.1 do 12h....ali se šteje za pravočasno oddano dokumentacija, ki je odposlana priporočeno dne 2.1? Upam, da nisem zakomplicirala...namreč...imam zelo podobno izkušnjo, kot alja. Bojim se, da bomo prepozni, kljub dobrim obetom. Katastrofa in žalost...enostavno ostajam brez besed.
 
Mislim, da mora pošiljka prispeti najpozneje do 12h, 2.1. Preglej besedilo razpisa, mogoče se motim.
 
Sama sem šla še dopolnit moj "seznam šol"...trenutno je šol, ki so razpisale prosto delovno mesto 106. Vključila sem tudi tiste, ki so zapisane v preglednici pdf ("delodajalci želijo samo javno objavo").
Glede zadnjega datuma objave prostega delovnega mesta, pa mislim, da je možna objava še jutri. Minimalni rok so trije delovni dnevi...torej se rok zaključi z 31.12 (27.12, 30.12, 31.12), kar je teoretično še dovolj za prijavo na razpis.
 
Tudi jaz sem mislila, da je možno prijavo oddat še 27. 12., vendar se baje šteje objava šele naslednji dan, ko jo dobijo na Zavod. To pomeni, da bi morali prijavo oddat že v torek, če bi želeli, da bo jutri objavljena. Pa še to je, da naj bi se začeli dnevi šteti od naslednjega dneva, ko je bila objava objavljena; kar pomeni, da se štejejo praktično 4 dnevi in da bi se razpis zaključil 1. 1. 2014, a ker je to praznik bi se zaključil 2. 1. 2014. Ne bom trdila, vendar sem nekje zasledila, da je tako. Če je drugače, naj me kdo popravi.
 
Hm...zanimivo se mi zdi vprašanje ali in kako bodo te objave delovnih mest preverjali na ministrstvu? Nobenega potrdila ni potrebno predložiti k prijavi.
 
Glede zadnjega datuma objave prostega delovnega mesta, pa mislim, da je možna objava še jutri. Minimalni rok so trije delovni dnevi...torej se rok zaključi z 31.12 (27.12, 30.12, 31.12), kar je teoretično še dovolj za prijavo na razpis.

Če pogledaš objave, ki so bile objavljene 24. decembra boš videla, da je prijava možna do 31. decembra. Torej od dneva objave se štejejo še trije delovni dnevi, 27., 30, in 31. december.
Ker pa je po pravilih, da se za ustrezne prijave štejejo tudi tiste, ki so bile oddane 31. decembra priporočeno po pošti, si šole sicer ne bi smele dovoliti, da bi že 31. decembra izpolnile prijavnico.
Lahko pa to storijo takoj 2. januarja, ko prispe še "lanska" pošta. Potem pa čim hitreje do Ministrstva za šolstvo, saj mislim, da morajo biti kuverte do 12. ure pri njih.
 
Sicer pa mi ni jasno zakaj nekatere šole tako komplicirajo s temi prijavami in zakaj so čakale z objavo do zadnjega?!?! (oziroma v aljinem primeru so objavo samo obljubljale)
Upam, da se bo za vse izšlo dobro in da vas ne bodo na koncu zaj***** (se opravičujem izrazu), da 31. decembra pa imajo kolektivni dopust ali pa kaj v tem stilu.
 
Hm...zanimivo se mi zdi vprašanje ali in kako bodo te objave delovnih mest preverjali na ministrstvu? Nobenega potrdila ni potrebno predložiti k prijavi.

Verjetno bodo na koncu, ko bodo že izbrali 42 šol šli preverit, če so ustrezno oddale prijavo za prosto delovno mesto...
 
Danes je torej dan D! Želim vam, da bi nam to novo leto prineslo tako željeno plačano pripravništvo.

Sama zaenkrat vem samo to, da so mojo prijavnico poslali na ministrstvo. Zdaj lahko samo upam, da bo prispela danes do 12h, ter da so jo odposlali v skladu z navodili. Glede na vse stvari, ki so se dogajele okrog tega, bom presenečena če bo vse OK. :cry: Želim si tega pripravništva, enako kot vsi, po drugi strani pa se bojim, da je moje skoraj enomesečno skakanje iz šole na šolo bilo zaman. :(

Kakorkoli...: prosila bi tiste, ki veste, da je vaša prijava šla naprej, če lahko tukaj na forumu zapišete, kdaj bodo šole pričele z obveščanjem svojih kandidatov.

Lep pozdrav vsem in iskreno vam želim vse dobro v novem letu! Predvsem pa čimprejšnjo zaposlitev ;)
 
Meni so danes iz šole poslali, dajim je ministrstvo sporočilo, da imamo nepopolno vlogo. Sploh pa niso navedli kaj manjka. Kljub temu, da smo oddali vso potrebno dokumentacijo. Je tak še kdo? In morda ve kaj mu manjka?
Še nekaj - ste morda k dokumentaciji priložili ocenjevalni list za komisijo ali si to naprintajo sami? Ker koliko vem, nismo poslali le tega lista...
 
So pa hitri!?

Jaz bi na tvojem mestu poklicala na šolo in vprašala. Če je vloga nepopolna mora biti navedeno kaj manjka. Lahko manjka pečat, lahko manjkajo potrdila o izobrazbi profesorja, podpis, datum,...ne vem...sto stvari je lahko.
Za ocenjevalni list pa si upam trditi, da ne spada zraven k prijavnici. Koliko se spomnim je potrebno oddati: prijavnico, potrdila o izobrazbi mentorja, fotokopijo diplome pripravnika in priloge k diplomi. Na ovojnico je potrebno zalepiti tisti obrazec, kjer je zapisan naslov ministrastva in napis "ne odpiraj". Ravno to me skrbi, da je moja šola pozabila :notworthy:

Torej eno je, da je vloga popolnoma zavrnjena (sigurna sem, da je to v primeru, če na ovojnici ni zalepljenega tega papirja), drugo pa je, da je vloga nepopolna in je šola pozvana k dopolnitvi. Mislim, da gre pri vas za drugo varianto, kar je vsekakor OK.,...boste dopolnili kar manjka in je to to! ;)

Prosim sporoči če bo kaj novega in kako so se stvari razpletle.

Sicer pa me zanima ali ti je šola dolžna sporočit, da niso bili izbrani in iz katerega razloga?
 
Glede na to, da mi je ravnateljica sama forwardirala email ministrstva, ni kaj drugega kot počakati do ponedeljka (poslali so ga včeraj popoldan). Verjetno tudi šola priporočeno po pošti dobi v ponedeljek, da je treba vlogo dopolnit in resnično upam, da tam piše kaj manjka. Po uradni dolžnosti bi verjetno moralo?!

Kar se tiče mojih potrdil in potrdil šole, sem 100%, da smo poslali vse, saj sem sama preštudirala vsa navodila, potem še ravnateljica in tajnica (plus računovodkinja). Tudi v navodilih piše kdaj je vloga popolna in vse to je bilo v kuverti. Skupaj z nalepljenim vzorcem za naslovnika (komplicirat pa znajo?!).
Edino kar mi pride na pamet je tisti ocenjevalni list, ker kljub temu da je banalnost, pa ne bi ravno rekla, da njim ni samoumevno, da ga dodaš pa čeprav ne piše kje, da bi ga moral. Verjetno smo res kje spustili kak pečat ali podpis. Kakorkoli že, poročam v ponedeljek, saj grem kar zjutraj na šolo.

Načeloma bi ti šola morala sporočiti, saj nismo mi oddajali prijav ampak šole. Obrazložitev bi morala biti v odgovoru ministrstva, ki ga pošljejo na šole.
 
No, držim pesti, da je res zgolj malenkost in boste hitro dopolnili. Lahko si vesela, da te tako hitro obveščajo iz šole in da veš kako stvari stojijo. Res korekten odnos s strani šole (y)
Mi pa ta situacija daje slutiti, da bomo resnično hitro izvedeli za rezultate.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

  • Članek
CŠOD je 15. marca 2024 objavil Javni razpis programov Šole v naravi in drugih programov in...
Odgovori
0
Ogledi
33
  • Članek
Izteka se rok za prijavo. Študentke in študentje pedagoških poklicev se lahko še do 24. avgusta...
Odgovori
0
Ogledi
460
  • Članek
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje skladno z Načrtom za okrevanje in odpornost v okviru...
Odgovori
0
Ogledi
264
  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija je v rubriki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in...
Odgovori
0
Ogledi
33
  • Članek
V petek, 15. marca 2024, je v Državnem zboru potekala javna predstavitev mnenj o osnutku...
Odgovori
0
Ogledi
39
  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija sta v rubrikah Ministrstva za vzgojo in izobraževanje in...
Odgovori
0
Ogledi
22
  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija je v rubriki Ministrstva za vzgojo in izobraževanje z dne...
Odgovori
0
Ogledi
26

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu