Razpis Javni razpis pripravniških mest (dec 2013) [plačano pripravništvo]

Trenutno berete:
Razpis Javni razpis pripravniških mest (dec 2013) [plačano pripravništvo]

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Mladi učitelj

Osebje foruma
Administrator
Pridružen
21. nov 2010
Prispevki
5.831
Nazadnje urejeno:

Naslov razpisa:
  • Javni razpis za izbor operacij "Spodbujanje zaposlovanja iskalcev prve zaposlitve na področju vzgoje in izobraževanja"
Rok za prejem ponudb: 02.01.2014 do 12. ure

Razpisna dokumentacija (vzeto iz zgoraj omenjene strani):
  • Besedilo razpisa (doc)
  • Obrazec za oddajo prijave (doc)
  • Prijavnica (doc)
  • Vzorec pogodbe o sofinanciranju (doc)
  • Ocenjevalni list (doc)
  • Navodila MIZŠ za izvajanje operacij ESS (pdf)
    • Priloga 1: Obrazec o stroških dela (xls);
    • Priloga 3: Poročilo o opravljanju dela - časovnica (xls);
    • Priloga 4: Katalog upravičenih stroškov (doc);
    • Priloga 9: Informiranje in obveščanje javnosti (doc);
  • Navodila za uporabo modula za vnos podatkov (pdf)

Rezultati razpisa (doc)
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pozdravljeni! Tale razpis je nekoliko drugačen kot je bilo pričakovano :) Zanima pa me nekaj stvari glede tega, če mi lahko pomagate pa verjetno še komu.
Tokrat torej ne gre za točke glede na uspeh ampak glede na stopnjo brezposelnosti občine, v kateri je prijavljen pripravnik ali kjer je vrtec?

Če bo prijavljenih več kandidatov s podobnim število točk, se upošteva še dodaten kriterij - uspeh. V primeru srednje šole uspeh zadnjih dveh letnikov. Kaj pa če sem opravljala poklicni tečaj za predšolsko vzgojo?

Menda temu razpisu sledi še razpis za voluntersko pripravništvo. Se lahko prijavim tudi na oba, če na temle ne bom izbrana in da ne zamudim roka za prijavo za voluntersko pripravništvo (predvidevam, da bo razpis za tega tudi kmalu)?

Hvala za pomoč in lep pozdrav!
 
Menda temu razpisu sledi še razpis za voluntersko pripravništvo. Se lahko prijavim tudi na oba, če na temle ne bom izbrana in da ne zamudim roka za prijavo za voluntersko pripravništvo (predvidevam, da bo razpis za tega tudi kmalu)?
Kolikor mi je znano, se lahko na oba. Sicer pa bo v pogojih prijave za volontersko pripravništvo tudi pisalo, če se ne bi smeli na oba. Kot rečeno, ne vidim razloga, da se ne bi smeli.


Mogoče kdo ve, če se je možno prijaviti na več mest?
V prijavnici (glejte prvi prispevek te teme) lahko med drugim najdete tudi tole izjavo iskalca zaposlitve:

Spodaj podpisani kandidat za pripravnika __________________ (ime in priimek) izjavljam:
  • da sem izbral en sam vzgojno-izobraževalni zavod, ki z menoj kot prijavitelj vlaga prijavo na javni razpis Prva zaposlitev VIZ,
 
Če bo prijavljenih več kandidatov s podobnim število točk, se upošteva še dodaten kriterij - uspeh. V primeru srednje šole uspeh zadnjih dveh letnikov. Kaj pa če sem opravljala poklicni tečaj za predšolsko vzgojo?

Ponavadi se točke iz poklicnega tečaja nekako "pretvorijo" v uspeh zadnjih dveh letnikov.
 
V prvem prispevku teme je dodana povezava na Sklep o območjih z višjo stopnjo brezposelnosti v Republiki Sloveniji za leto 2010, s katerim boste lažje vrednotili točke, kot je to opisano v besedilu razpisa.

Tole je en totalni kiks, ne morejo gledati stopnje brezposelnosti iz leta 2010!?!?!

Če so pa letošnji podatki (ZRSZ - Stopnja registrirane brezposelnosti) čisto drugačni.

Primer: aprila 2010 v LJ stopnja brezposelnosti 8,8%, danes pa 12,6%.
Torej bi Ljubljančan, ki bi pripravništvo delal v Ljubljani dobil 0 točk namesto 10 + 10 = 20 točk?
 
torej, če stopnja brezposelnosti v moji občini ni dovolj visoka, sploh nisem na seznamu. In res, zakaj za april 2010?
 
Kako pa je s tem, če že opravljaš volontersko pripravništvo(2 meseca), ali je možno kandidirati sedaj tudi za plačano pripravništvo? Poznam kandidatko z izjemno visokim povprečjem, ki se je prijavila na volontersko pripravništvo, saj na prejšnjem razpisu ni bilo razpisanih plačanih pripravništev. Sprašujem zgolj informativno... :)
 
Cel koncept razpisa je en velik kiks. Geografinja2222, povprecje ocen v tem razpisu ne igra prakticno nobene vloge. Clovek res ne ve, a bi se jokal ali smejal. Sploh pri tisti o starosti mentorja. Najbolj zalostno je pa to, da uspeh in trud ne igrata nobene vloge, pac pa so to dejavniki ki so dejansko cisto izven nasega polja kontrole. Ne vem, ce ne bom kar na bolho dala oglasa, da iscem solo v obmocju, kjer je brezposelnost nad 14% in imajo mentorja, ki bi z izobrazbo ustrezal moji strokovni poziciji in je star 58+...aja pa se pripis, da iscem tudi flat v tem obmocju (zacasno bivaliste v tej obcini mi namrec prinese 10 dodatnih pik)...and now, let the journey begin. Ah ja, nasa preljuba kurja drzavica.
 
Enostavno nam je v tej gnili državi prov ovirano, da bi nardil ta strokovni izpit! Vse skupaj se potem tako zavleče, da povsem padeš iz "forme". Sama sem imela zadnji nastop v šoli pred dvema letoma, kdaj bo naslednji....pitaj boga??!!

Pa res ne vem kaj delajo na ministrstvu, da ne vejo za en mesec v naprej, ali bo še en razpis ali ga ne bo? Ali so očitno povsem brez smisla za planiranje? Kako lahko potem zasedajo tako odgovorna delovna mesta? Potemtakem je večina od nas bolj kompetentna za takšno delovno mesto. Sama moram še kako dobro načrtovati in tuhtati kako bom, da bom dobila neko delo, ki bi mo omogočilo osnovno preživetje, kako bom tekom volunterskega pripravništva - samo od zraku se žal ne da živeti....

Ljudje, marionetke smo v tej gnili igrici, ki se jo grejo!! Do nas nimajo povsem nobenega spoštovanja! Nekaj bo treba ukreniti, ker je že vse skupaj, že zdavnaj preseglo mejo normalnega!

P.S. Občutek, ko maš diplomo v žepu, potem te pa vsi pomilujejo, je neprecenljiv!
 
Poleg vsega že napisanega imam še občutek, da se bodo šole izogibale dodatnega dela (razpis za izbiro kandidata, prijava, ločeno računovodstvo...). In če boš že našel šolo, ki se bo prijavila na ta razpis, verjetno že imajo izbranega kandidata nekje v ozadju... :( Nimam upanja za tole pripravništvo... :(
 
Ojoj...sicer jaz sem iz regije z visoko stopnjo brezposelnosti, ampak bolj me skrbi, kako sploh poiskati šolo, ki bo pripravljena kandidirati na razpisu, razpisati prosto delovno mesto,..itd. Lahko se že na to mesto prijavi več kandidatov....zato lahko šola izbere tistega, s katerim bo imela teoretično več možnosti na razpisu.
Kako pa je s tem ločenim računovodstvom? Tega nisem najbolj razumela. Kaj to pomeni za šolo? Mi lahko prosim kdo razloži?
Pa še nekaj: če kandidiram na tem razpisu, se lahko prijavim še na volonterskega?
 
Sklepam, da je tale starostna omejitev mentorja uvedena zato, da boste imeli več možnosti ga nadomestit, ker se mu že malce bliža pokoj.
Se strinjam s tincomarinco glede starostne omejitve mentorja.
Prav tako se mi zdi prav, da se pripravništvo "razširi" na območja z višjo stopnjo brezposelnosti.
Kot je pa že nekdo napisal bo zelo verjetno veliko kandidatov z enakim številom točk, ki si bodo delili zadnja mesta, in tam bo odločal uspeh.
 
Ali kdo ve kako je s statusom študenta in vsemi ugodnostmi, ki spadajo zraven (delo, boni)?
Vem da se jim moraš v primeru plačanega pripravništva odpovedati. Kaj pa v primeru volonterskega pripravništva? Jih lahko obdržiš?
 
V bistvu res ni slab sistem. Tam, kjer je večja brezposlenost, bodo pripravniki zagotovo dobili delo in ne bo pripravništvo samemu sebi v namen, kot je bilo do sedaj v večini primerov. Pripravniki bodo zagotovo bolj motivirani. Službo bo verjetneje dobil tisti, ki bo tako delal tam, ne pa "kar eden po vezah".
 
Tudi meni se ne zdi slabo. Še posebej super bi bilo, če bi tole pripravništvo dobila. :)
Končno ni poudarek samo na povprečju, čeprav bo pri zadnjih mestih to odigralo precejšnjo vlogo. Po mojem bo od 40 točk naprej, kar velika bitka.
 
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Podobne teme

  • Članek
CŠOD je 15. marca 2024 objavil Javni razpis programov Šole v naravi in drugih programov in...
Odgovori
0
Ogledi
33
  • Članek
Izteka se rok za prijavo. Študentke in študentje pedagoških poklicev se lahko še do 24. avgusta...
Odgovori
0
Ogledi
460
  • Članek
Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje skladno z Načrtom za okrevanje in odpornost v okviru...
Odgovori
0
Ogledi
264
  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija je v rubriki Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in...
Odgovori
0
Ogledi
32
  • Članek
V petek, 15. marca 2024, je v Državnem zboru potekala javna predstavitev mnenj o osnutku...
Odgovori
0
Ogledi
38
  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija sta v rubrikah Ministrstva za vzgojo in izobraževanje in...
Odgovori
0
Ogledi
22
  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija je v rubriki Ministrstva za vzgojo in izobraževanje z dne...
Odgovori
0
Ogledi
26

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu