JAVNA DELA

Trenutno berete:
JAVNA DELA

Pridružen
7. mar 2011
Prispevki
24
JAVNA DELA:
Trenutno je nekaj javnih del za ucno pomoc. Vem da na Gorenjskem,v Osnovni soli Krize iscejo za ucno pomoc. Potem verjetno v drugih regijah tudi. Ni javnih objav, ker prijavljeni na Zrsz dobimo klic od svetovalca in napotnico. Poklicejo tiste ,ki izpolnjujejo pogoje in so zainteresirani delati v solstvu. Vzamejo tudi tiste, v solstvu se niso delali, pa izpolnjujejo pogoj stopnje delovnega mesta.
Poklicejo tudi vzgojitelje, pomocnike.
Tudi mene so, letos ze 2x, vendar je prvic dobila pomocnica vzgojuteljice za ucno pomoc od 1.-9.razreda, ker je imela veze.
Je pa tako, da veckrat vzamejo nekoga, ki je vsaj vzgojitelj,omocnik...
Je pa dobro malo vedeti o snovi, ki se jo otroci ucijo v soli.
Mozno je, da vsi solniki za ta dela ne veste, ker dvomim, da Zrsz cisto vsakega posebej poklice.
Je pa tako, da vas mora Zrsz napotiti, vi se zmenit e z vaso svetovalko,ki vam lahko pove kaj vec o teh delih.
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Nazadnje uredil moderator:
Javna dela 2015

Nove zaposlitvene priložnosti pri neprofitnih delodajalcih

Javna dela so namenjena tistim, ki ste prijavljeni med brezposelnimi in ustrezate ciljnim skupinam za vključitev v programe.

Kaj vam omogočajo javna dela?
Zaposlitev in višjo socialno varnost.
Nova znanja in delovne izkušnje, ki povečajo vaše zaposlitvene možnosti.
Vključenost v delovno okolje in širjenje socialne mreže.

Kaj vam zagotavlja vključitev v javna dela?
Plačo, povrnjene stroške prehrane med delom in potne stroške.
Letni dopust in regres za letni dopust.
Spodbudo in podporo mentorja, usposabljanje za opravljanje dela.

Kdo se lahko vključi v programe v letu 2015?
V programe javnih del za eno leto se lahko vključujejo dolgotrajno brezposelne osebe.
Ciljna skupina za ponovno vključitev do enega leta so brezposelne osebe, ki še niso bile vključene v javna dela eno leto, za razliko časa do enoletne vključitve.
Ciljna skupina za ponovno vključitev še za eno leto pa so:
  • brezposelni invalidi,
  • brezposelni Romi,
  • brezposelni moški, starejši od 58 let,
  • brezposelne ženske, starejše od 55 let,
  • udeleženci razvojnih programov (iz Kataloga pod št.: 7.1., 7.2. in 7.3.).

Vse zgoraj naštete ciljne se lahko ponovno vključijo, če so bile ob prvi vključitvi v letu 2013 ali 2014 v evidenci zavoda prijavljene neprekinjeno več kot eno leto in če so imele lastnost npr. invalidnost, starost 58 let moški, itd. že ob prvi vključitvi.
Skupno trajanje vključitve pri istem izvajalcu ne sme preseči 2 leti.

Kako se izvajajo programi?
Programe javnih del izvajajo neprofitni delodajalci, ki smo jih izbrali na podlagi javnega povabila. Tem izvajalcem sofinanciramo stroške vaše zaposlitve v programu javnih del.
Izvajalci javnih del morajo spoštovati predpise o delovnih razmerjih s posebnostmi, ki so določene za javna dela.
Vaš delovni čas obsega 40-urno tedensko delovno obveznost. Nadurnega dela ne smete opravljati.

V program javnega dela ste lahko vključeni največ eno leto in najdlje do 31. 12. 2015.
Kako se vključite?
Najprej se oglasite pri svojem svetovalcu zaposlitve na uradu za delo, kjer ste se prijavili kot brezposelni.
Vključitev v program poteka po predpisanem postopku za vključevanje v programe aktivne politike zaposlovanja:
  • predlog za vključitev v program,
  • presoja smiselnosti vključitve,
  • priprava in podpis zaposlitvenega načrta.

V postopku vas seznanimo z delom, ki je predvideno v programu javnih del, ter pravicami in obveznostmi. Napotimo vas k izvajalcu programa, ki izbere ustreznega kandidata in ga napoti na predhodni zdravniški pregled. Z izbranim kandidatom, ki je opravil zdravniški pregled, podpišemo pogodbo o vključitvi v program.

Z izvajalcem javnega dela mora izbrani kandidat skleniti posebno pogodbo o zaposlitvi. Z dnem sklenitve te pogodbe lahko začnete opravljati javna dela.

Kje dobite več informacij?
Pri svojem svetovalcu zaposlitve na uradu za delo, kjer ste prijavljeni kot brezposelni.
 
Kakšne prednosti prinašajo javna dela?

Za izvajalce javnih del je prednost sofinanciranje stroškov zaposlitve delavca, njihova dolžnost pa je, da spoštujejo specifične predpise o delovnih razmerjih, ki jih prinašajo javna dela. Prednost za vse, ki opravljajo javna dela, je običajen 40-urni tedenski delavnik, pri katerem niso dovoljene nadure, letni dopust ter regres za dopust glede na trajanje vključitve v program.
 
Vse to za Javna dela drži, niso pa vezana na vrsto izobrazbe, ampak na stopnjo izobrazbe. Tako da npr. za učno pomoč, ni potrebno da si učitelj, je pa potrebna 7. stopnja oz. odvisno za katero stopnjo je delodajalec dobil program. Tako, da da pogosto učno pomoč opravljajo tudi npr. socialni delavci, ...
 
Kolegica je delala preko javnih del v šoli – mislim, da je razpis po novem letu, pa se mora prijaviti tudi šola, potem pa zavod na šolo pošlje primerne kandidate, ravnatelj pa potem izbere, zato je dobro, če ste s kakšnim ravnateljem "dogovorjeni" (prijavi se lahko vsak s 7. stopnjo izobrazbe, bodo pa verjetno izbrali nekoga, ki ima pedagoško izobrazbo, logično). Mislim, da je letos bilo sprva odobrenih malo sredstev, zato veliko primernih kandidatov ni dobilo priložnosti, potem so ta sredstva povečali. Delate pa v bistvu vse, kar vam na šoli dajo – nadomeščanja, spremstva, OPB, JV, varstvo vozačev, deljenje kosila, delo v knjižnici, učna pomoč ... Julija in avgusta niste zaposleni, takrat tudi ne prejemate plače, potem ste zaposleni spet z novim šolskim letom do decembra, to se potem lahko podaljša za dva meseca (ker julija in avgusta niste zaposleni).

Če pa iščejo kje za javna dela sedaj sredi leta (ker javna dela so od januarja do decembra), potem to verjetno pomeni, da se je nekdo, ki je že delal preko javnih del in bi sedaj v novem šolskem letu nadaljeval, odpovedal temu (dobil kje službo ...). Samo ne vem, kako je v tem primeru, ker javna dela se iztečejo decembra, potem je treba vse na novo, vi bi se pa dejanko zaposlili šele septembra ...
 
Super, sedaj očitno še prek javnih del ne bom imela možnosti opravljati pripravništva v vrtcu :/ Dejansko so vse 'možnosti', ki so bile možne šle v nič. Brez besed...
 
Napovedujemo dve javni povabili za izbor javnih del za leto 2016

Zanima me kako si razlagate to objavo? Sama sem že vključena JD, pogodba mi preteče konec decembra in morali bi mi jo podaljšati še za 3 mesece. Bom upravičena do podaljšanja ali JD za 7.stopnjo sploh ne bo več?

No, midve sva pa na istem. To se tudi jaz sprašujem in tam kjer delam, sploh ne vedo, kaj bo. Videla sem, da bodo imeli na ZRSZ še sestanke glede tega, vendar bomo videli, kaj in kako. Če boš kaj izvedela, prosim javi tukaj. Zelo nelagodno je tole...
 
Mooojchy, Frucka, kako je delati na šoli preko javnih del? Če se vama ljubi napisat par stavkov ... (Koliko ur na dan in kaj konkretno delata, kako vama je všeč, kako sta delo sploh dobili, kakšna je plača itd.)
 
Meni je super. Sem na srednji šoli in imam samo učno pomoč. Sicer sem en mesec nadomeščala tudi kolega matematika, ampak je bilo ok. Drugače moram biti prisotna 8 ur na dan. Ponavadi pridem ob 7h in končam ob 3eh. Imam pa 30 ur učne pomoči na teden. Z dijaki se največ učim matematiko in še kakšne druge predmete, če ravno pišejo ali so vprašani. Za delo te načeloma dajo na seznam na ZRSZju. Jaz sem jih sicer lani, ko sem videla, koliko jih potrebujejo, poklicala na šolo, povedala kdo in kaj sem ter jih vprašala, kako pridem do razgovora. Torej moja angažiranost se je obnesla ;) Drugače to urejajo na zavodu in tudi jaz sem prosila svetovalko, da me da na listo za razgovor. Plača je 950 € bruto, to znese 665 € neto. Je razlika v primerjavi s tem kar bi dobila, če bi bila redno zaposlena, ampak je redni dohodek in nisem doma z 0 € :)
 
Delam na srednji šoli. Nudim učno pomoč, ker pa je zraven šole še dijaški dom, sem tam tudi kot vzgojiteljica. To pomeni, da delam tudi popoldan in ob večerih in nedeljah, za kar dobim tudi dodatek. Mislim, da ta dodatek financira šola. (n) Zato mi nanese malce več kot je osnova. Meni je všeč. Je pa to absolutno samostojno delo od prvega dne naprej. Če kaj rabim, vprašam za nasvet, drugače pa vse stvari delam in urejam samostojno. Občasno izvajam tudi IND in (seveda) nadomeščam. :) 40ur/teden. Na razgovor me je poslala svetovalka na zavodu. Pred tem sem bila še na enem razgovoru, a so bili že dogovorjeni. V tistem času so me želeli poslati na še en razgovor, ampak sem bila že izbrana na tej šoli, tako da več nisem šla. Če se dogovoriš s svetovalko in si v ciljni skupini, te redno pošiljajo. Kar se tega tiče imam dobre izkušnje.
Mogoče še to: veliko prednost sem imela tudi zato, ker sem že imela opravljen strokovni izpit, ter predhodne izkušnje z mladimi.
 
Glede JD 2016:

Malo spremljam tudi ostale forume in pojavljajo se zelo različne informacije. Nekajkrat sem že prebrala, da naj bi sami svetovalci povedali, da tisti z višjo stopnjo izobrazbe ne bomo mogli kandidirati. Moja svetovalka je ravno zdaj odsotna in zato prosim, da sporočite še ostali v kolikor boste že imeli kakšne informacije, ker sem zelo neučakana. :confused:
 
Jaz sem jih sicer lani, ko sem videla, koliko jih potrebujejo, poklicala na šolo, povedala kdo in kaj sem ter jih vprašala, kako pridem do razgovora.

Lahko vprašam, kje si sploh to videla oz. dobila te podatke (koliko mi je znano, to niso javni podatki)? Mene je sicer svetovalka dala na seznam za javna dela, ampak se bolj nase zanesem. Si to kar poklicala na ustanovo in vprašala, ali se nameravajo prijaviti za javna dela?
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Zavod RS za šolstvo organizira javno razpravo o posodobljenih Programskih smernicah svetovalnega...
Odgovori
0
Ogledi
19
  • Članek
Na spletni strani NAKVIS so objavili javno evidenco sprememb študijskih programov (xlsx). Vir...
Odgovori
0
Ogledi
104
  • Članek
Skupina za pripravo Nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja 2023–2033 (NPVI) vabi na javno...
Odgovori
0
Ogledi
208
  • Članek
Skupina za pripravo Nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja 2023–2033 (NPVI) vabi na javno...
Odgovori
0
Ogledi
304
  • Članek
Skupina za pripravo Nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja 2023–2033 (NPVI) vabi na javno...
Odgovori
0
Ogledi
321
  • Članek
Na spletni strani Visokošolskega sindikata Slovenije so 15. 10. 2023 objavili Javno izjava...
Odgovori
0
Ogledi
252
  • Članek
Skupina za pripravo Nacionalnega programa vzgoje in izobraževanja 2023–2033 (NPVI) vabi na javno...
Odgovori
0
Ogledi
278

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu