Javna dela v šoli - ocena

Prispevki
20
Področje
Osnovna šola, Poklicne in strokovne šole, Gimnazija
Pozdravljeni.

Zanima me, kako je z ravnateljevo oceno, če delaš preko javnih del v šoli kot izvajalec učne pomoči? Ali tudi v tem primeru dobiš oceno, ki ti potem služi za napredovanje?
 
Prispevki
13
Pozdravljena.

To sta dva odgovora, ki sem ju dobila. Kateri velja, ne vem. Meni je ravnateljica rekla, da mi ocene ne bo dala, ker ji ni treba. Tako da je ne bom dobila. Sicer mi pa itak ne bi koristila, ker sem vmes napredovala s tem, ko sem dobila službo, kjer sem imela višji plačni razred in mi je tako ta doba začela teči znova. Poznam primer, kjer je punca, ki je delala preko JD pač zahtevala oceno, čeprav ji je ravnatelj najprej ni hotel dati, primere, kjer imajo ravnatelji ustaljeno prakso, da ocene dajo vsem, ki so tam delali preko JD in primere, kjer pač ravnatelji ne dajo ocene. Upam, da si med tistimi ta srečnimi. ;)
LP

1.
Spoštovani,

v skladu s 13. členom Pravilnika o napredovanju zaposlenih v vzgoji in izobraževanju v nazive (Uradni list RS, št. 54/02, 123/08, 44/09, 18/10; v nadaljevanju: pravilnik) za eno leto delovno dobo šteje 12 mesecev zaposlitve (šteje vsak čas zaposlitve, kot naprimer zaposlitev za določen oziroma nedoločen čas in podobno).

Napredovanje v plačne razrede je v domeni ravnatelja. Predlagam vam, da se v zvezi z oblikovanjem ocene delovne uspešnosti za namen napredovanja v plačne razrede obrnete nanj.

Z lepimi pozdravi,

Vesna LEBAR, višja svetovalka

2.
Pozdravljeni, zaposlenih, opravljajo naloge v okviru javnih del se ne ocenjuje na podlagi določb ZJU. Pravice iz delovnih razmerij, ki pripadajo tej kategoriji zaposlenih določa zakon, ki ureja trg dela.

Lep pozdrav.
Slavica Čebular Musar
vodja Pravne službe
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu