Izbira kandidatov

Prispevki
13
Področje
Osnovna šola
Pozdravljeni!

Pošiljam prošnje za delovno mesto. Vedno pogosteje dobim odgovor, da za ponujeno delovno mesto ni bil nihče izbran.

Razumem, da marsikateremu delojemalcu (šoli) kandidati niso všeč in ne izberejo nikogar. Ampak ali to pomeni, da si dejansko lahko privoščijo, da pouka tega predmeta pač ni?!

Imajo ravnatelji pravico, da po neuspešnem razpisu zaposlijo učitelja kar brez razpisa? Zanimivo mi je namreč tudi, da čeprav ni bil nihče izbran, ponovnega razpisa za to delovno mesto ni.
 

Andrej

Osebje foruma
Moderator
Prispevki
273
Naziv
profesor
Pozdravljeni,

glede tega nisem prepričan, ampak če se na razpis ne prijavi nihče z ustrezno izobrazbo, se lahko začasno zaposli tudi nekoga brez ustreznih pogojev.

V primeru, da se ne zaposli nobenega od prijavljenih kandidatov, ki pa imajo ustrezne pogoje pa predvidevam, da se objavi razpis bodisi v Uradnem listu bodisi celo na šolski spletni strani. Slišal sem že za vse mogoče variante.
 
Prispevki
5
Pozdravljeni,
sama imam podobno vprašanje oz. me bolj zanima mnenje. Danes sem dobila domov odgovor, da za je bil za razpisano delovno mesto na katerega sem kandidirala, prekinjen postopek izbire kandidatov in da tako ni bil izbran noben prijavljeni kandidat, razpis pa bo ponovljen.
Je kdo imel kakšno podobno izkušnjo?
 
Prispevki
123
Področje
Osnovna šola, Poklicne in strokovne šole, Gimnazija
Opažam, da se to kar pogosto dogaja. Tudi jaz imam podobno vprašanje. Razpis, na katerega sem se prijavila, je bil razveljavljen. Kakšni razlogi obstajajo za to? Npr. notranja prerazporeditev; ni kandidatov, ki bi izpolnjevali pogoje; nezadovoljstvo z izborom prijavljenih kandidatov, ki izpolnjujejo pogoje; oseba, ki naj bi šla v pokoj, si premisli; zaposlenemu ne podaljšajo bolniške in se mora vrniti na delovno mesto in v tem času, ko je razpis, dobijo uradno info, da se vrača...lahko, da brcam v temo s temi primeri. Kakšni so še razlogi?
 
Nazadnje urejeno:

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Na vrhu