Iskanje zaposlitve poletje 2018

Trenutno berete:
Iskanje zaposlitve poletje 2018

Pridružen
26. mar 2017
Prispevki
11
Področje
  1. Osnovna šola
Živjo!

Kako vam gre iskanje zaposlitve v tej sezoni? Sama sem poslala preko 80 prošenj in bila na 4 razgovorih (neuspešno).... Počasi obupujem. Čakam še na avgustovske razpise, če bo kaj več sreče.

Naj dodam da imam končan magisterij in strokovni izpit, torej izpolnjujem vse pogoje
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Jaz se ne smem bunit, sem dobila službo za ndč.
 
Tudi jaz že obupujem. Se prijavljam na razpise, pošiljam ponudbe in me še na niti en razgovor niso povabili, kljub temu da imam vse pogoje. Očitno nas je veliko v isti godlji.
 
Lep pozdrav
Tudi jaz že počasi obupujem.Vsaj tu na Koroškem je očitno kljub vsem izpolnjenim pogojem čudež že do razgovora priti.želim pa veliko sreče vsem 😊
 
Torej nisem edina... :/ Vse kar dobivam že kar nekaj časa, so zgolj in le obvestila neizbranim kandidatom, ali pa še to ne. Verjamem pa, da nam bo enkrat končno uspelo! ;)

Lp! :)
 
Draga dekleta,
sklepam, da ste glede napisanega mlajše od mene. Jaz sem še namreč stari program. Ne želim vas spraviti v slabo voljo, a žal je dobiti službo v šolstvu enako kot bi zadel na lotu. Zelo pomembne so veze in poznanstva ter seveda nekaj sreče. Sama sem bila po zaključenem pripravništvu polna optimizma in sem takoj v juliju naredila strokovni izpit, da bi že med poletjem lahko našla delo za sledeče šolsko leto. Kaj hitro sem ugotovila, da tako lahko ne bo šlo. Kot ste že napisale kljub obilici prijav, sem dobila na dom kup pisem neizbranim kandidatom. V domačem kraju me niti enkrat niso povabili na razgovor. Že nekaj let pošiljam prijave, a žal neuspešno, če pridem do razgovora, je to samo daleč izven domačega kraja in tu se zaradi oddaljenosti konča. Sama sem se dodatno izobrazila, tako da sem sedaj še vzgojiteljica in takoj po izobrazbi sem dobila delo, sicer nadomeščanje, a vsaj službo v vzgoji in izobraževanju. Prej sem namreč delala vse drugo. Zdaj ponovno iščem zaposlitev, nejevoljna in naveličana. Če realno pogledamo, si ne moreš privoščiti, da bi venomer nadomeščal in bi ti vsako leto zmanjkala dva meseca ali več, a očitno si že srečen, če si sploh izbran. Resno razmislite v čem ste dobre, mogoče imate kak tak hobi ali znanje, s katerim bi lahko zaslužile in šle samostojno pot. Drugače pa se najde včasih delo izven domačega kraja, pod pogojem, da nimajo svojih kandidatov, npr. Primorska in okolica Novega mesta, razširite vaš krog pošiljanja prijav, in mogoče se vam odpre kakšna pot. Želim vam obilo sreče.
 
Zivjo, samo informativno - opazioa sem, da je kar veliko razpisov objavljenih za cca. 5 dni, kaksen dan vec ali manj. Po zakonu so sole dolzne objaviti delovno mesto za vsaj tri dni.. ce objavijo recimo za 5, pomeni da so “kao” se malo podaljsali, da ni ravno minimum. Po logiki to pomeni, da imajo ze nekoga zbranega.. sama sem se prijavila na razpis, ki je bil zunaj 4 dni..pa imam strokovni in zelo dolg CV.. itak me niso poklicali. Torej je res kot na lotu.. Vredno se je prijavljati (pomoje) na sluzbe, ki imajo razpis zunaj dlje casa ali pa ga ponavljajo. Pomeni, da res iscejo. Ce le ni predalec... Vem da npr. v OS Dornberk ne najdejo in ne najdejo za anglescino nekoga, ampak sama se v tem trenutku ne morem vozit tako dalec.. Lahko da so do zdaj ze koga zaposlili, ampak trajalo je mesece.
Lep pozdrav vsem in veliko srece pri iskanju!
 
Ti si tudi anglistka? Jaz tudi iščem in imam kar precej delovnih izkušenj (strokovni itak tudi, seveda), pa me sploh ne pokličejo ... Sumim, da je vse to fejk, ker ko sem recimo iskala med letom, so bila sama nadomeščanja porodniških in so me praktično povsod, kamor sem se prijavila, povabili na razgovor, pa tudi službo sem zelo hitro dobila, v bistvu sem potem lahko celo izbirala. Ampak počasi imam dovolj teh nadomeščanj ... Sem tudi jaz zasledila ta razpis v Dornberku, kjer je pomoje problem tudi, da je služba za skrajšan delovni čas (polovička, če se prav spomnim). Jaz se recimo na take razpise sploh ne prijavljam, rabim službo za polni delovni čas.
 
No včeraj spet pridem vsa navdušena iz razgovora. Vse štima, imam ustrezno izobrazbo, izkušnje.... No danes pa mail, da nisem izbrana. A mogoče kdo ve, a res nas je toliko preveč ali kaj??
 
No, še moje "poročilo", prvo leto iščem zaposlitev z vsemi izpolnjenimi pogoji, od junija do začetka avgusta sem poslala približno 20 prošenj in dobila 6 razgovorov (dva me še čakata). Pred dopusti v šoli sem bila na razgovoru, kjer sem imela vse, kar so zahtevali, super občutek, ravnateljica mi je bolj predstavljala šolo in kaj bodo moje naloge, kot bi mi postavljala vprašanja. Vem, da je bilo tik pred počitnicami in mi je žal, da nisem vprašala, kdaj lahko pričakujem odgovor, ampak sedaj je mimo že en mesec in nič. Se vam zdi nevljudno poklicati na šolo in vprašati, kako je s tem? Trenutno je to moja prva izbira, ne želim si zavrniti katere druge prilžnosti, če pa mi s te šole sporočijo par dni po sprejemu druge službe ... :confused:
 
Pokliči, tajnica zmeraj prijazno odgovori, da je ta razpis pa že zdavnaj zaključen... Se mi je že zgodilo.
 
Pokliči, tajnica zmeraj prijazno odgovori, da je ta razpis pa že zdavnaj zaključen... Se mi je že zgodilo.
Milsim, da je v smislu poslovnega bontona čisto ok, če lepo pokličeš in vprašaš. S tem ni nič narobe, potem pa kar bo tajnica rekla, kot je rekla Lenka00. Pomeni, da ti ni vseeno za zaposlitev in da si skrbna. Kar pogumno :) Btw 20 prošenj?! Za kaj pa pošiljaš? Razredni pouk...? Tistih vem da je veliko.
 
Hvala za odgovora, bom poklicala v ponedeljek, da bom potem lahko pustila to šolo in razmišljala naprej. Sem slovenistka, pošiljam pa tudi za OPB, kadar izrecno ne iščejo učiteljice razrednega pouka, v glavnem Ljubljana in okolica.
 
Aha ja ja, se mi je zdelo da si OS. :) Saj je prav, v tvojem primeru lahko tudi v OPB zacnes, potem pa se kaj odpre znotraj sole, nikoli ne ves. Veliko srece!!
 
Srednje šole so skoraj fantomske na razpisih, imam pa 90 % izkušenj ravno iz gimnazijskih in SSI programov, kar me dela manj konkurenčno v OŠ v primerjavi z drugimi, tako se mi vsaj zdi glede na vprašanja ravnateljev (Kje vidim razlike, kaj mi bo težko, ali bo šlo, opb ni samo prosti čas ...). No ja, nekje je res potrebno začeti, tako da upam, da bom lahko v cv dodala še OŠ, potem se pa morda na kateri od prejšnjih šol tudi odpre kakšno mesto. Hvala, enako tudi tebi in vsem ostalim. 🙂
 
Če imate zaposlitev za določen čas in se prijavljate na razpise za nedoločen čas, a napišete, da ste trenutno zaposleni in do kdaj bo zaposlitev trajala? Je to sploh pomembno za potencialnega delodajalca?
 
Jaz v alinejah napišem vse pretekle zaposlitve in trajanje, če jo še imam, napišem samo od kdaj. Me je pa nekaj ravnateljev na razgovoru vprašalo, kakšno je moje trenutno "stanje" in kdaj bi lahko začela.

Moje letošnje iskanje zaposlitve je končano, sem jo dobila ta teden, brez poznanstev, prvič sem stopila na šolo na razgovoru. Tako da poleg fiktivnih razpisov je tudi nekaj pravih, upam, da vam uspe. :)
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu