Iskanje vrtca za volontersko pripravništvo

Trenutno berete:
Iskanje vrtca za volontersko pripravništvo

Pridružen
20. nov 2014
Prispevki
1
Naziv
Vzgojitelj predšolskih otrok
Področje
  1. Vrtec
Zanimajo me vaše ozkušnje z iskanjem vrtca, ki vas je bil pripravljen vzeti na volonterstvo. Sama sem namreč imela težave že ko sem iskala obvezno delovno prakso, vse prošnje so bile zavrnjene, na koncu mi je le uspelo dobiti v nekem privat vrtcu s koncesijo preko šole. Kako je z pripravništvi? Se bojim da bo isti šmoren....izgovori, da jim primanjkuje mentorjev, da so že dogovorjeni....Sem iz Novega mesta, zato me zanima opravljanje pripravništva v enem izmed vrtcev na Dolenjskem. Kateri vrtci so naklonjeni k volonterskemu pripravništvu oz bi rade volje vzeli koga?

Hvala za odgovore in lp!
 

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Sama nisem na Dolenjskem nikoli imela tezav. Tudi za pripravnistvo so me sprejeli. Tako ali tako je od tvojega uspeha odvisno ali ga bos sploh dobila.
Lp
 
Jaz sem imela podoben problem... V nobenem javnem vrtcu me niso vzeli niti volontersko, tako pa nisem imela priložnosti opravljati strokovni izpit. Volonterstvo je upravljano iz strani ministrstva. Ti se prijaviš ko dajo mislim da 2x na leto ven razpis za opravljanje prakse-volonterske seveda in potem te na podlagi tvojega učnega uspeha (zbiraš točke) ali izberejo ali pač ne. Mesta pa so omejena. Povem samo za Kranjske vrtce (ker sem iz gorenjske), da sta bila lani iz strani ministrstva odobrena 2 volonterja, pa so kranjski vrtci mislim da največji vzgojni zavod v Sloveniji. Tudi če ti bodo nekje rekli, da te vzamejo volontersko, ti lahko delaš tam pol leta, opraviš nastope, na strokovni izpit pa se ne boš mogla prijaviti, ker bi morala imeti pogodbo z vrtcem in ministrstvom. Da bi pa kje dobil redno službo brez strokovnega izpita je pa že pravljica. Jaz sem potem pošiljala prošnje v zasebne vrtce tu okoli in od 1. 9.delam za polovični delovni čas-torej 20 ur na teden redno, 20 ur jim pa po domače povedano "šenkam" imam klavzulo k pogodbi. Torej uradno delam 4 ure in sem tudi plačana za 4 ure, neuradno delam pa polni delovni čas eno leto, z vsemi obveznostmi vred...to je največ kar sem lahko iztržila. Samo tako bom lahko prišla do strokovnega izpita in bila bolj zaposljiva.
 

Za odgovor se prijavite ali registrirajte.

Če želite odgovoriti na temo, morate biti član foruma.

Ustvari račun

Ustvarite račun v naši skupnosti. Brezplačno!

Prijava

Že imate račun? Prijavite se tukaj.

Podobne teme

  • Članek
Ljubljanski župan Zoran Janković se je sestal z glavnim tajnikom Sindikata vzgoje...
Odgovori
0
Ogledi
99
  • Članek
Pedagoška fakulteta Univerze na Primorskem je v sodelovanju z Vrtcem Koper in Mestno občino...
Odgovori
0
Ogledi
135
  • Članek
Raziskovalno-razvojna enota predšolske vzgoje Pedagoške fakultete Univerze na Primorskem...
Odgovori
0
Ogledi
148
  • Članek
Minister za vzgojo in izobraževanje dr. Darjo Felda se je 7. 8. 2023 z ekipo odpravil na...
Odgovori
0
Ogledi
503
  • Članek
Na spletnem podportalu E-demokracija je v rubriki Ministrstva za vzgojo in izobraževanje z dne...
Odgovori
0
Ogledi
457

Oglasi nam pomagajo pri vzdrževanju strani. Odstranite oglase z nadgradnjo računa tukaj.

Pregled po e-pošti: Naročite se!

Zadnji prispevki

Nazaj
Na vrhu